Hari Hara Sudhan Srinivasan

Što je Biblioteka palminog lišća?

Biblioteka palminog lišća nije obična biblioteka s knjigama. To je biblioteka sa zapisima života ljudi, na posebno obrađenim listovima palme. Riječ „Nadi“ u doslovnom prijevodu znači : „to come and search of“.

Priča o Biblioteci započinje prije nekoliko tisuća godina i govori o sedmorici Maharishija (Maha=great, rishi =saint) koji su poučavali o znanosti i umjetnosti. Osim tih znanja imali su sposobnosti razvijene na visokom nivou čistoće i svjesnosti i mogli su vidjeti kroz vrijeme i prostor. S tim sposobnostima vidjeli su živote ljudi, uključujući i one koji se tek trebaju roditi, u nekom budućem vremenu. Iz suosjećajnosti odlučili su zapisati te živote kako bi pomogli ljudima sa svojim upozorenjima. Svaki zapis ispisan je zlatnom iglom na posebno obrađenim palminim listovima koji su premazani zaštitnim slojevima. Trajnost lista je od 350 do 700 godina pa se kontinuirano rade prijepisi onih koji su pred propadanjem, kako bi trajali dovoljno dugo da ih osoba koja treba, u nekom (svom) vremenu, može dobiti na uvid.

Centralna biblioteka je u Indiji, u provinciji Tamil Nadu, no postoje i druge biblioteke (možemo ih nazvati podružnice), uglavnom u južnom dijelu zemlje. Biblioteka sadrži nekoliko tisuća zapisa, ali ne postoje dva ista. Ono što je zanimljivo jest da će vas put u vašem životu odvesti isključivo u onu biblioteku u kojoj postoji vaš zapis. Ako vam nije suđeno da dobijete čitanje, vašeg zapisa nema i vrlo je vjerojatno da nikada nećete ni čuti za ovo. Moguće je i da do vas dođe ova informacija koja vama neće ništa značiti. U tom slučaju, vi ste vjerojatno samo glasnik koji će nekoj osobi pomoći da dođe do svog zapisa.

Ima li baš svatko svoj zapis?

Ne. Međutim svatko tko treba dobiti na uvid svoj zapis, na neki način dođe do njega i to u točno određenom trenutku svog života. S time je povezana i činjenica da za ovu biblioteku ne zna mnogo ljudi. Moje iskustvo možete pročitati na https://www.irinakacian.com/moja-prica-o-biblioteci/. O biblioteci se doznaje iz priča, većinom se do informacije dolazi na neobičan način, u trenutku života baš kada je to potrebno.

U Biblioteci, među tisućama zapisa, svaki palmin list predstavlja jedan život. Iz lista se čita sadašnja situacija te zapis o budućnosti, prošli život iz kojeg ste donijeli karmu u ovaj život, zemlju rođenja idućeg života (ili ćete saznati da vam je ovo zadnji život), dobit ćete informacije o nevoljama koje su vam na putu, nepovoljnim situacijama, o karijeri, obitelji, partnerstvu, o dobrim periodima i prilikama. Među poglavljima koja je moguće čitati nalaze se i zapisi za vaše roditelje, braću i sestre, djecu i vaš odnos kroz vaš život. Na kraju čitanja, u dodatnim poglavljima zapis je mantri i remedijalnih mjera – postupaka čijim ispunjavanjem čistite karmu i umanjujete nepovoljne utjecaje planeta.

Zanimljiv je podatak da je do prije dvjestotinjak godina bilo puno manje zapisa za ljude nego danas. U stvari, za svaku generaciju sve je više zapisa. To se tumači na način da se nalazimo u vremenu velikih promjena i osvješćivanja. Još je zanimljiviji podatak da ne postoje zapisi za osobe rođene iza 2050. godine. Pretpostavlja se da će te generacije živjeti na puno višim razinama svijesti s puno jačom intuicijom te će vrlo jednostavno tražiti i dobivati vodstvo u svojim životima.

IMG 9007

Kako se čita vaš zapis?

Zapisi služe kao vodilja u životu i čekali su tisućama godina da dođu do svog vlasnika. Vlasnika se nalazi prema otisku prsta. Kod žena to je palac lijeve ruke, kod muškaraca palac desne ruke. Postoji 108 oblika otisaka koji služe kao kôd za našu osobnost i sklonosti. Zapisi su posloženi u zavežljaje, sortirani prema obliku otiska, a zatim prema datumu rođenja. Svaki zavežljaj sadrži u prosjeku 40 do 50 listova. U tim zavežljajima se traži vaš zapis i taj dio se naziva matching (usklađivanje).

Slijedeća faza je čitanje zapisa; reading. Sve što je zapisano na listovima može se tumačiti na različite načine u različitim životnim fazama. Intuicija vodi čitača kroz vaš život i na taj način se daje tumačenje zapisa. Zapis ne sadrži podatke od trenutka rođenja već od trenutka kada osoba dolazi na čitanje. U većini slučajeva radi se o potrazi rješenja na životnim raskrižju bilo duhovnom, fizičkom,  poslovnom. Sadašnja životna situacija navodi se na početku zapisa nakon čega se čita zapis o budućim događajima, podijeljeno po poglavljima i po godinama života.

Važno je zapis shvatiti kao putokaz, vodilju, mogući smjer u životu, kao otvoreni put s iskustvima koja je naša duša odabrala prije dolaska, a nikako kao zapečaćenu, nepromjenjivu sudbinu.

Je li to što piše nepromjenjivo?

Odgovor nalazimo u sljedećoj priči. Buddha je jednom rekao ljudima: Možeš me pitati sve osim tri pitanja:

  1. Postoji li Bog?
  2. Je li duša smrtna?
  3. Postoji li slobodna volja?

Na pitanje o nepromjenjivosti veže se pitanje Postoji li slobodna volja. Odgovor na ovo pitanje može svatko sebi odgovoriti kroz svoja iskustva susreta iz života. Ponekad se dogodi da nam u život uđu ljudi koji nemaju neku veliku ulogu, ali nam ukazuju na neke točke u kojima moramo zastati, razmisliti i odlučiti što i kako dalje. Naša reakcija je ono što zovemo „slobodna volja“. Tu je i vaš odgovor.

Što se dobiva čitanjem?

Čitanje nam daje usmjerenje u životu i korisne alate za sretniji, opušteniji život i ispunjenost postojanja. Puno je svjedočanstava o iskustvima tumačenja zapisa. Ono što ih povezuje je nevjerojatan osjećaj oslobađanja od strahova i briga, javlja se osjećaj prihvaćanja i razumijevanja ovog života i svih iskustava koja su se dogodila.

Zapisi vam mogu pomoći da osvijestite svoj život, da dobijete uvid u svoju budućnost i budućnost vaših najmilijih, da odbacite terete koji vas sputavaju u napredovanju i koračanju prema vlastitoj svrsi.

Za više informacija i prijavu za čitanje javite se putem maila na: [email protected] ili putem web stranice: https://www.irinakacian.com/kontakt/

IMG 9009
Hari Hara Sudhan Srinivasan i naša suradnica Irina Kacian