tesla metamorfoza

“Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od smrti! I zapamtite – nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje.”

atma.hr – 52
“Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od smrti! I zapamtite – nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Krist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova Svjetlosti u Duši, ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moja otkrića učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim, i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost…” – Nikola Tesla

Odnos prema metafizici i duhovnosti

Tesla se po mnogočemu razlikovao od svih poznatih znanstvenika, no možda je najupečatljiviji njegov odnos prema metafizici i duhovnosti. Njegovo izučavanje etera, kojeg možemo moderno nazvati višim denzitetima (četvrtim, petim i šestim) koji egzistiraju u domenu misli, a koji su zbog naše ograničene percepcije i ukotvljene fizikalnosti van naših osjeta, a s time i nepostojeći za materijalnu znanost, za Teslu su imali logična objašnjenja i u potpunosti su bili očigledni.

Nikola je uvijek tvrdio da mentalna komponenta povezana s duhovnošću ljudskog bića i željom za saznanjem i teškim radom, omogućava nečiji napredak.

Einstein je s druge strane, stalno negirao mentalnu komponentu iz svojih istraživanja, njegova predavanja nisu pridavala nikakvog značenja svijesti, iako je s mnogim filozofima i duhovnim učiteljima raspravljao o vjeri.

„Tesla je kontinuirano napadao valjanost Einsteinovog rada“, pisao je njegov prvi biograf John O’Neill, „ismijavao je vjerovanje da se energija može dobiti iz materije!“

„Nema energije u materiji osim one koju materija prima iz okoline.“ – Tesla

Smatrao je da nijedna teorija ne može „objasniti kako funkcionira svemir bez da prizna postojanje etera i neophodne funkcije koju ima u tom fenomenu.“

atma.hr – 52
Savršeni znanstvenik

Nikola Tesla je zapravo interesantan jer je njegov um bio daleko ispred vremena u kojemu je obitavao, njegova istraživanja su graničila sa znanstvenom fantastikom, a njegova etičnost i nezainteresiranost profitom, je bila trn u oku svih onih koji su smatrali da se svatko može potkupiti i kupiti.

Tesla se smatrao vjernikom u Boga, a poštovao je sve religije. Uz pravoslavlje iz kojeg je potekao, posebice se nadahnjivao znanošću Veda i Vedante (filozofski zaključak Veda). To nije bila usputna, već trajna ljubav. Jednom od svojih najboljih prijatelja, novinaru Robertu Johnsonu, darovao je knjigu o filozofiji Veda.

Ne treba zaboraviti da je odrastao u obitelji predanih vjernika, premda je kasnije izjavljivao da vjeruje u Boga koji ne pripada niti jednoj vjeroispovijesti.

Tesla je uistinu ima odlike monaha: bavio se tjelovježbom (u mladosti i srednjoj dobi, šetao je, planinario i plivao), vježbao disanje i meditaciju, živio je u celibatu, od zrele dobi hranio se vegetarijanski, nije pušio i pio kavu, spavao je jako malo, bio je dobrotvor, mirotvorac… Vjerovao je u vječnost života prolazom kroz utjelovljenja, jedinstvo svih stvorenja i “kotač” sudbine.

“Moramo se vježbati u umjerenosti i nadzoru naših čula i sklonosti u bilo kojem pogledu. To sam činio mnogo godina, održavajući sebe mladim u tijelu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvijek bilo po ukusu, ali su moja ugodna iskustva golema nagrada.” – Tesla

Vivekananda je bio oduševljen Teslom: “Ovaj je čovjek sasvim drugačiji od svih zapadnjaka (…) Pokazao mi je svoje eksperimente s elektricitetom, koji je za njega živo biće i s kojim razgovara (…) Radi se o visoko spiritualnoj osobi. On bez sumnje posjeduje duhovnost najviše razine…”.

atma.hr – 52
Tesla je nastavio s proučavanjem vedske filozofije i tijekom narednih godina o čemu svjedoče pisma, primjerice Lorda Kelvina (koji je također posjećivao Vivekanandina predavanja), u kojima navodi i knjige o jogi, vedskoj filozofiji i budizmu koje je dobio na poklon od Tesle.

Naposljetku, poznata je Teslina izjava:

“Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne (duhovne) pojave, u deset godina napredovat će više nego u ranijim stoljećima svoje povijesti.”

Pogledamo li površno Teslin život i sve ono što mu se događalo, rekli bi da je Tesla bio gubitnik, poglavito na materijalnom planu, stoga zaista ne možemo reći što je sve znao ovaj genijalac, jer je povijesna manipulacija iskrivila zapise o njegovom životnom radu i djelima.

Povijest je iznimno osjetljiva znanost, osim toga poznato nam je da povijest pišu pobjednici i manipulatori koji pokušavaju „osvjetlati svoj obraz i legalizirati svoja kriminalna i često krvava zlodjela,“ o tome je jako dobro pisao Anatolij Timofejevič Fomenko, akademik Ruske akademije znanosti, doktor fizičko-matematičkih nauka, profesor (pogledajte video).

ATMA