Online predavanje 26. i 27.12.2022. | 07. i 08.01.2023.

Božićni i novogodišnji blagdani su pred vratima, dani su to kojima se mnogi vesele, dani koji bude neku nostalgiju u svima nama. Na sam Božić slavimo Kristovo rođenje, dok za novu godinu slavimo zemljin obilazak oko sunca. U današnje vrijeme, čini se više nego ikada prije, čovjek naoružan informacijama preispituje i jedno i drugo, te tako često možemo čuti debate o tome da li je zemlja ravna ili okrugla, te da li je Krist uistinu povjesni lik, ili tek simboličan prikaz drevnog učenja kojeg je Bog ostavio čovjeku !? Bez obzira na kojoj se strani nalazite, ukoliko ste iole zagrebali ispod površine onog površnog učenja kojeg primamo kroz tradicionalnu predaju znanja, zasigurno ste otkrili dublji značaj samoga Božića i svega što sa njime dolazi.

24. i 25.12. su oduvijek bili dani slavlja, dani koji su bili bitni i u takozvanim paganskim kulturama, vrijeme godine kada se simbolično slavila pobjeda svjetlosti nad tamom, i još mnogo toga što je danas nažalost gotovo u potpunosti zaboravljeno. Ako ste ikada sa dubljim razumijevanjem pokušali pročitati bibliju, mogli ste primjetiti kako ona u sebi krije dublje učenje koje je vješto skriveno u simbolici, no sam pokušaj razumijevanja te simbolike dovodi ljudski um do usijanja, to jest do samog ruba njegovih sposobnosti razumijevanja. Na nekoliko mjesta biblija nam govori kako je tajna nad svim tajnama skrivena upravo u čovjeku, i da je upravo u čovjeku skriven Sveti Gral, to jest znanje za kojim čovjek bezuspješno traga.

Sveti Gral, kraljevstvo nebesko, Duh Sveti, Sin Čovječji, samo su neki od naziva koji u sebi nose daleko dublji značaj od onoga koje je sveopće prihvaćeno kroz utjecaj religijski i dogmatskih učenja. Ovi izrazi su često spominjani, no da li ste ikada pokušali shvatiti o čemu oni zapravo govore !? Da li ste ikada pomislili da neki dijelovi biblije govore o ustrojstvu samog čovjeka, to jest o tijelu koje predstavlja živi hram samoga Boga, a da se sam proces spuštanja Kristove svijesti zapravo događa unutar našeg tijela. O ovome ne govori samo Biblija, nego i sva druga drevna učenja, poput onih koje pronalazimo unutar egipatske, vedske, i sumerske ‘mitologije’.

Recimo, da li ste znali da naziv ‘Santa Claus’ ( djed božićnjak ), ili onaj koji donosi darove, zapravo potiče od riječi ‘Claustrum’. Claustrum je, po službenom učenju, naziv za najzaštićeniji dio unutar našeg mozga, dio koji je najzaslužniji za direktno iskustvo samoga života i svih onih iskustava koji se unutar njega nalaze. Po drevnim učenjima , upravo iz Klaustruma se razlila Amitra, to jest Božanski Nektar, ili ‘Kristos’ (Božanska Svijest).

“Klaustrum je poprilično tanak vertikalan naboran listić subkortikalne sive tvari čija je uloga još uvijek nepoznata modernoj znanosti. No po zabranjenom i izbačenom učenju jedan dio tekućine koja se otpušta iz Klaustruma, slijeva se u epifizu (sv. Josip) gdje dobiva električna svojstva, a drugi dio u hipofizu ( sv.Marija ), gdje dobiva magnetska svojstva. Tada živčanim čvorom nastavlja svoj put do solarnog pleksusa (Betlehema) gdje se miješa sa Dahom (Duhom Svetim) koji, spuštajući se pneumograstričnim živcem u solarni pleksus sudjeluje u rađanju sjemena (bezgrešno začeće).

To prvo sjeme se rađa u dobi od dvanaest godina. Nakon toga, ono se formira svakih 29 i pol dana ( mjesečni ciklus ). Drugi dio procesa je podizanje tog sjemena iz solarnog pleksusa, duž kičmenog stupa (rijeka Jordan) do epifize, gdje, prilikom ulaska u ‘medulu oblongatu’ na bazi lubanje (Golgota) sjeme biva razapeto (mnogostruko ojačano), da bi konačno ušlo u epifizu gdje se događa prosvjetljenje koje obnavlja cjelokupno tijelo. Sjeme se nesmetano uzdiže duž kičmenog stupa (odnosno, biva sačuvano) ukoliko čovjek uspije nadvladati niže strasti i kontrolirati svoju seksualnu želju, dok onaj tko se prepusti nižim strastima konstantno prekida taj proces.Proces podizanja sjemena podsjeća na podizanje kundalini energije ili zmije, o kojoj se govori u vedskim tekstovima, iako ima elemenata koji se bitno razlikuju.”

Prije nego sam uopće došao do ovih zapisanih učenja, ja sam ga dobio u obliku vizije prije desetak godina, i to dok sam bio u stanju ‘poniranja’ ili onoga što zovemo ‘meditacija’. Tada sam još uvijek bio jako vezan za tradicionalno učenje o Kristu, te je stoga ta vizija bila izrazito uznemirujuća za mene, iz razloga jer je rušila moju vjeru. Tek nekoliko godina kasnije shvatio sam da ta vizija nije tek plod moje mašte ili deluzije, nego da govori o nečemu što uistinu živi u nama.

Simbolika koja se nalazi u biblijskom učenju ukazuje upravo na sve ono o čemu sam vam upravo pisao, a doslovno shvaćanje toga učenja rezultira jalovom duhovnošću kakvu pronalazimo u današnjem svijetu. Sada ću vam napisati nekoliko kratkih poruka koje je Krist ostavio svijetu, a vi ih pokušajte razumjeti kroz prizmu gore opisanog učenja.

Uđite na uska vrata, jer široka vrata i prostran put vode u propast, i mnogo ih je koji idu njim. Kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u život, malo je onih koji ga nalaze!”

“Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se; zaista on će ulaziti i izlaziti, i pašu nalaziti”

“Donesite čitavu desetinu u riznicu da u mojoj kući bude hrane. Tada me iskušajte – govori Onaj Koji Jeste – neću li vam otvoriti ustave nebeske, i neću li izliti na vas punom mjerom Svoj Blagoslov”

“Ja sam put, istina i život, nitko ne dolazi Ocu osim po meni”

U iskustvu bliskom smrti kojeg sam doživjeo 2007. godine, meni se dogodilo upravo to razlijevanje božanskog nektara, što je rezultiralo takozvanim ‘duhovnim iskustvom’. Uslijed toga ‘duhovnog iskustva’ ja sam uistinu mogao razgovarati sa Živim Kristom koji se istovremeno nalazio u meni i svuda oko mene. Jako je malo onih koji su sposobni povjerovati u ovakvo svjedočanstvo, ali ja znam da je moje iskustvo stvarno i istinito, i to je ono meni najsvetije što sam dobio od života. I dan danas, petnaest godina kasnije, ne prođe niti jedan dan a da se barem na tren ne sjetim toga dana u kojem sam bio iznova rođen. Pokušaj da razumijem što mi se tada uistinu dogodilo, i kako da svjesno opet dođem u to stanje, traje i dan danas – a ono što me veseli jeste činjenica da sam svakim danom sve bliže tome razumijevanju.

Krist uistinu nije samo neka povijesna ličnost čiji je tjelesni životni put završio smrću na križu, On je uistinu prisutan u svakome od nas, a njegov život i simbolika Njegove smrti i uskrsnuća zaista predstavljaju unutrašnji proces buđenja kojeg moramo spoznati i integrirati u svoje svakodnevno djelovanje. Koliko smo spremni krenuti Njegovim putem, koristeći istinu kao mač koji u nama ubija svaku laž, i koliko smo spremni boriti se protiv nižih strasti koje prekidaju proces buđenja koji se po svojoj priroda događa sam po sebi – to su suštinska pitanja koje samima sebi moramo postaviti. Jer zaista, buđenje nije nešto što možemo ili moram postići, to je proces kojem trebamo dopustiti da se odvija u nama.

  1. i 27.12. , te 07. i 08.01, održati ću online predavanje na ovu temu. Govoriti ću vam iz svoga kuta, na način da u potpunosti pojednostavim ono što sam dobio kroz milost toga ljetnoga dana 2007. godine. Ukoliko vas zanima ovo predavanje, odgovorite upitom na ovaj mail i ja ću vam se javiti.

Predavanje će biti besplatno, to jest na bazi donacije koju možete a ne morate uplatiti.

Svako dobro Vam želim

Anđelko Katinić

00385 92 3999 108