Program: predavanje, jednostavne vježbe promatranja/prisutnosti i meditacija.

Trajanje: oko 1.5 sat
Cijena: besplatno, donacije po želji
Dva termina na izbor: nedjelja 15. 1. 2023. i nedjelja 22. 1. 2023.
Mjesto održavanja: Xenia Total Body Studio, Ilica 120/II, Zagreb

Ukratko o metodi Put Svijesti:

Put Svijesti je introspektivna i transformativna metoda samorazvoja, koja čovjeku omogućuje potragu za njegovom duboko skrivenom, autentičnom prirodom. Na tom putu su najveći izazovi neosviješteni dijelovi podsvijesti, premali kontakt s emocijama ili prevelika vezanost za njih te poistovjećenost sa lažnom osobnošću. Uvjeti našeg ranog razvoja su nas obilježili i odredili nam mentalnu, emocionalnu i tjelesnu strukturu. Taj sustav je moguće upoznati, mijenjati i unaprijeđivati. Redovna praksa rada na sebi je esencijalna za utjelovljenje naših spoznaja i potpunu integraciju u svakodnevnom življenju.

Ova metoda se bavi proučavanjem svjesnih i podsvjesnih sadržaja uma te misaonih, emocionalnih i ponašajnih programa koje živimo. Ti programi su rezultat našeg odrastanja. Kombinacija su utjecaja koji su nas oblikovali tokom formativnog doba: odnosa roditelja, tj. skrbnika prema nama, okoline u kojoj smo odrastali i naših reakcija na njih.

Prilagodbom okolnostima odrastanja, u pokušaju da ne izgubi emocionalnu povezanost sa roditeljima (koja je djetetu primarna potreba), dijete potiskuje autentično sebe i često glumi ono što roditelji, skrbnici i okolina od njega očekuju. Time dijete odustaje i od osjećaja vlastite vrijednosti. Potiskivanje dovodi do “zatvaranja u sebe” i dio osobnosti trajno ostaje ranjen. Povrede koje nosimo u sebi trajno utječu na nas, neovisno o tome koliko imali godina.

Kada emocije i programi u nama djeluju bez da ih osvijestimo, zapravo možemo reći da nas kroz život vodi “autopilot” kojeg uistinu ne poznajemo, no naivno ga smatramo “sobom” i time ostajemo njegov rob, propuštajući živjeti svoj puni potencijal.

Put Svijesti sadrži metodologiju za upoznavanje, osjećanje i prihvaćanje sebe, što dovodi do razumijevanja, suosjećanja i zdrave ljubavi prema sebi. Tako na svoju osobnost više ne gledamo kao na zbir nepromjenjivih karakteristika, već je učimo promatrati kao osobu za koju marimo, koja treba pomoć, njegu i vodstvo, uz poticanje discipline i odgovornosti.

Redovna praksa omogućuje smirivanje, usporavanje uma te duboko osjećanje sebe, svojih unutarnjih procesa, stavova, zaključaka i sl. te njihovo preispitivanje i transformaciju. Vježba se aktivno kreiranje željenih stanja, a zatim njihova integracija u svakodnevno djelovanje.

Objektivnim sagledavanjem svog uma i drame koju stvara, radimo na nevezivanju za misli i emocije koji čine tu dramu, čime one gube snagu. Uvježbavanjem prisutnosti, tj. bivanjem u sadašnjosti, preispitujemo našu prošlost sa svrhom upoznavanja sebe i programa koji nas pogone. To pruža mogućnost izlaska iz vezanosti za traume prošlosti.

Izlaskom iz nesvjesnog, reaktivnog stanja “vladavine podsvijesti” postajemo autori novog sebe, a time i autori svojeg novog života.

Andrej Uzelac, autor metode i predavač

Link na integralni tekst:

facebook

prijavi se plava