Zašto sudjelovati na Ritualu hodanja po žeravici?

Ritual hodanja po žeravici, što je to uopće i zašto hodati po žeravici postavlja se često kao pitanje. Hodanje po žeravici znanost objašnjava kao moguće, da nema tu ničeg nadnaravnog, već da je to čista fizika. Međutim kombinacija znanosti plus ovladavanje emocijama stavlja naš um ispred materije i daje nam mogućnost ne samo da hodamo preko užarenog ugljena, već da imamo moć vladati svojim životom u potpunosti.

Promjena i transformacija se dešava na razini tijelo, um i duša kroz samo sudjelovanje na ritualu hodanja po žeravici, a ta promjena se dešava htjeli mi to ili ne htjeli.

Često me pitaju: Kako vatra radi? Vatra radi ovisno koliko joj se predamo, koliko uložimo sebe u sam ritual, koliko smo se spremni promijeniti i narasti. Vatra nas višestruko nagradi za uloženo, za našu smjelost i hrabrost. Pitamo se: Koja nam je namjera? Što mi želimo od vatre? Koliko smo spremni prepustiti se vatri?

Ovim ritualom punimo se energijom vatre te postajemo hrabriji i sposobniji da sami odlučujemo kako, na koji način ćemo živjeti svoj život. Kroz same pripreme prepoznajemo i postepeno odbacujemo sve staro što nas sputava i ograničava da živimo svoj život iz srca, a ne iz glave. Prepoznajemo svoje emocije i snagu koju imaju nad nama. Iskreni smo prema sebi i prihvaćamo svoje tamne i ne osvijetljene strane. Budimo se upoznajući sebe. Rastemo na temelju vlastitog iskustva i spoznaje, imamo mogućnost promijeniti sebe, te sposobnost djelovanja bez ograničenja i okova straha.

Kako u današnje vrijeme odabrati majstora vatre?

Svaki majstor vatre „radi“ vatru na svoj način, prema vlastitoj istini svoga biće, jer nismo svi isti i nemamo svi iste darove. Svatko je došao na planetu sa različitim darovima. Zato se iskustva sa hodanja kod različitih majstora toliko razlikuju, jer svatko razmjenjuje svoju energiju s vatrom. Te energije zajedno stvaraju snagu i moć vatre, a vatra nas podržava i vraća nam uloženo kroz cijeli ritual. Kada kažem da su iskustva različita kod različitih majstora vatre, te ne znači da je netko bolji ili lošiji, to samo znači da je drugačije. Isto vrijedi i za sve druge tehnike koje se koriste za osoban i duhovan rast, a u kojima dolazi do međusobne razmjene energije. Na kraju svatko ulaže svoju vlastitu energiju u to što radi, bilo da je to neki od oblika bodyworka, možda čak „obično“ kuhanje ili vođenje edukacija. Uložena energija je ta koja čini razliku.

Zašto sudjelovati na Ritualu hodanja po žeravici baš kod mene?

Ono što je specifično na mojim hodanjima je da se dešava čista magija onog trena kada zapalimo vatru, počinje putovanje s kojeg više nema povratka. Moje vatre imaju neopisivu snagu i moć da bude istinu u svakom biću koje sudjeluje na samom ritualu. Kroz cijeli ritual prepoznajemo tko smo i kuda želimo ići, koji je naš put. Duša se oslobađa okova prošlosti, predaje se vatri i postaje jedno s vatrom. Vatra ne trpi ništa, ona pali sve pred sobom, pročišćava i transformira. Dešava se duboko iskustvo spoznaje vlastite biti, povezivanje svih dijelova našeg bića u jedno, konačno imamo osjećaj cjelovitosti i ispunjenosti. Mi svijetlimo i sjajimo jer smo upalili našu unutarnju vatru, naš unutarnji oganj, slobodni smo.

Osjećamo sebe u potpunosti i to je razlog zašto se većina mojih hodaća vraća na Ritual hodanja po žeravici, svaki puta idemo sve dalje i dublje u sebe. Pronalazimo dijelove sebe koji su spremni za iscjeljenje, te ih iscjeljujemo. Vatra nas svaki puta iznova podržava na tom putu spoznaje i iscjeljenja. Nakon samog čina hodanja preko žeravice osjećamo se fizički i emotivno lakši, što se i osjeti onog trena kada prehodamo žeravicu i na kraju vatrenog tepiha dočeka nas majstor i zagrli. Svaki puta me ta lakoća hodača, nakon prehodanog vatrenog tepiha iznova obraduje i raznježi.

I to je trenutak kada znam da je vatra moj poziv i da sam na pravom mjestu u pravo vrijeme, služim vatri i vatra služi kroz mene, ispunjavam svoju svrhu na planeti.

Važnost mjesta na kojem se održava ritual hodanja po žeravici?

Sam ritual se održava na vrlo posebnom mjestu u prirodi, to mjesto iznimno podržava vatru i daje joj novu dimenziju.  Grupe su male i ja cijelo vrijeme držim siguran prostor. Rad u malim grupama daje nam mogućnost da ulazimo dublje u sebe, da se bolje povežemo s grupom i da se osjećamo sigurni i podržani. Sve ove posebno odabrane transformacijske, podržavajuće tehnike djeluju u sinergiji sa samim mjestom i međusobno se isprepliću, to omogućava da se promjena desi spontano i prirodno, samo utonemo u nju.

Želite li duboko uroniti u sebe u sigurnom okruženju i pod mojim vodstvom, pridružite mi se na idućem ritualu hodanja po žeravici i uvjerite se sami u snagu i moć vatre.

Vatreni pozdrav i vidimo se na žeravici!

Autor: Maja Petrinić

Više o samom ritualu možete pročitati na linku: https://mayacentar.hr/index.php/ritual-hodanja-po-zeravici/

Više o majstorici vatre možete pročitati na linku: https://mayacentar.hr/

Prijave i info na mail: [email protected] ili mob: +385 98 796 939

“Budimo svoju vatru i upoznajemo sebe kroz vatru.” – Maja Petrinić

facebook