Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Ukoliko imamo dovoljno vjere u osobnu Božju silu u nama, možemo poništiti djelovanje svakog mentalnog smrtonosnog otrova. Izlijevajte Božju ljubav, dvostruku mjeru Duha, na one oko vas. Bog će vam dati dvostruku nagradu i vaša će se dobra volja izvanredno umnožiti.

atma.hr – 78
Postoje mentalni otrovi kao što postoje i tjelesni otrovi. Mentalni otrovi pogrešne su misli koje djeluju u podsvijesti poput zagađene struje što izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).

Prije nekog vremena čitao sam o znanstvenom pokusu u Rusiji u kojem je šest zdravih i dobro uhranjenih mačaka hipnotizirano. Dat im je cijanid i ostale su žive, dok je šest drugih, slabo uhranjenih životinja uginulo.

Ukoliko imamo dovoljno vjere u osobnu Božju silu u nama, možemo poništiti djelovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kojeg drugog.

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja.

Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posljedica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi. To će zaustaviti svako djelovanje otrova u vama ili u osobi za koju molite.

Proglasite okolnosti »prividnima« i veličajte Boga tako što ćete na mjestu gdje je bio problem vidjeti savršeno rješenje, ljepotu i cjelovitost.

atma.hr – 39

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, osamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slijepa, lažna misao zvana Golijat. Riječ Golijat označava agresivnu, tiranizirajuću misao ili ideju koja se hvasta svojom snagom, strahotnošću i osornošću, misao koja vas prijetnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

Možda se bojite susreta s tim razbojnikom, nametljivcem i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklijevate se otvoreno sresti s tom zloslutnom sjenkom i izbaciti je iz sebe.

Kako bi se riješili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je igrati ulogu Davida. David označava čovjeka koji voli Boga i zna za postojanje samo jedne vrhovne Sile što djeluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav. David, koji predstavlja vašu svjesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke.

Strah je sjenka u umu koju podržava neznanje i zamračena svijest. Kad svoj strah iznesete na svjetlo razuma i inteligencije, on to ne može podnijeti i nestaje. Plodovi straha su:

a) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmjerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.

b) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz tjelesni krvotok trujući izvore nade i vjere, dovodeći do senilnosti, melankolije, itd. Protuotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osjećaj jedinstva s jedinom Silom – to će dovesti do novog rođenja mira, zdravlja, povjerenja i snage.

c) Strah od starosti sljedeći je mentalni otrov. Vrijeme tjelesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i ljepote.

atma.hr – 78
Vrijeme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vrijeme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.

d) Osamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi traže je, no ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protuotrov za osamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svojem umu. Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nježnost, mir, strpljivost, razumijevanje i iskreni interes za druge.

Izlijevajte Božju ljubav – dvostruku mjeru Duha – na one oko vas; tako ćete smjesta otjerati osamljenost.

Bog će vam također dati dvostruku nagradu, i vaša će se dobra volja izvanredno umnožiti.

Iz knjige Joseph Murphy-a: Kako (do)biti ono što želite

zakonprivlacnosti.com

91 MOLITVE

Molitve - za one koji žude za promjenom

Moć duhovne predaje

Ova će vam knjiga promijeniti život. Ja joj se redovito vraćam“ dr. Christiane Northrup, autorica knjige Žensko tijelo, ženska mudrost, Boginje ne stare i drugih svjetskih bestselera.

Autorica kroz knjigu prenosi poruku prepuštanja Božanskome u svim područjima života. Sadrži osobne priče i molitve koje se odnose na Božansko vodstvo, Božansku vrijednost, blagostanje, odnose, povjerenje, vjeru i predaju. Na kraju je brzi vodič za molitve s pedeset i devet molitvi, duhovnih vodiča za radostan život.

Cijena: 125 kn - Kupi ovdje

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here