Suportivna terapija 100% prirodnim medicinskim PANACEO zeolitom pokazala se iznimno učinkovitom u liječenju brojnih dermatoloških problema, a posebno akni i rozaceje. Dokazuju to dvije knjige koje je objavila Ruska medicinska akademija, a također i kliničko istraživanje provedeno na spomenutoj Akademiji. Neupitnu učinkovitost medicinskog zeolita dokazuje i istraživanje provedeno u bolničkim uvjetima dermatovenerološke klinike na 143 pacijenta koja boluju od različitih oblika kožnih oboljenja poput akni, rozaceje, atopijskog dermatitisa, psorijaze itd. Ohrabrujući rezultati istraživanja postignuti su kod pacijenata oboljelih od rozaceje, što potvrđuju i brojna anegdotalna iskustva.

Rozaceja, tj. pojačano crvenilo na licu ubraja se u oboljenja lojnih žlijezda lica i smatra se doživotnim kožnim problemom. Simptomi rozaceje javljaju se u obliku pojačanog crvenila lica, pojave proširenih kapilara ili sitnog osipa te gnojanica. Dodatno se pojačavaju pri prelasku iz toplog u hladni prostor, pojačanom sunčevom zračenju, konzumaciji alkohola, začinjene hrane ili kofeina te kod stresa i hormonalnih promjena. Razvoj rozaceje mnogi autori povezuju s patologijom probavnog trakta. Budući da je dokazana učinkovitost zeolita kod brojnih probavnih tegoba, upotreba medicinskog zeolita neizravno utječe i na rozaceju.

S obzirom da rozaceja nije isključivo kožna bolest, već predstavlja odgovor organizma na različite metaboličke i druge probleme, obavezna je sustavna oralna terapija, tj. detoksikacija organizma medicinskim PANACEO prahom te lokalna aplikacija medicinskog praha i visokokvalitetne PANACEO kreme koja sadrži 15-ak fitosupstanci, esencija i ulja te se, osim u zdravstvenu, koristi i u kozmetičku svrhu.

Lokalna aplikacija ovisi o osjetljivosti kože, stupnju oštećenja kože te o mogućim alergijskim reakcijama na različite supstance. Međutim, na 100%-tni medicinski PANACEO zeolit koža nikada alergijski ne reagira te se prah nanosi neposredno na kožu rozaceje. Ukoliko je koža dulje vrijeme izložena rozaceji, potrebna je stalna primjena PANACEO kreme kako se koža ne bi dodatno isušila. U takvim slučajevima, preko tankog sloja kreme lagano se utrlja medicinski prah. Kod težih slučajeva, uz upotrebu medicinskog praha i kreme, poželjna je i upotreba OPC+C kapsula (zbog hranjivog efekta na kožu) i/ili Weihrauch (Tamjan) kapsula (zbog prirodnog antiupalnog efekta).

Više informacija o učinku i primjeni medicinskog PANACEO zeolita kod rozaceje potražite na: Područja primjene | PANACEO (akne i rosacea)

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: 
[email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr