atma.hr – 52
Apolonska Svjetlosna Paralelna znanja nas uče kako da otvorimo i slijedimo put ljubavi unutar nas, kroz koji uvećavamo vlastite snage i umanjujemo slabosti. Jedan od ciljeva Puta Ljubavi je upoznavanje samog sebe na način koji doprinosi razvoju osobnih i profesionalnih potencijala, samopomoć i pomoć ljudima. Jedan od darova Znanja je da ljudi mogu prepoznati i izbjeći sudbinske zamke koje su sadržane u datumu rođenja (od Svjetla dati kvaliteti rođenjem), imenu i prezimenu.

Granica između nas i svijeta koji nas okružuje je naš nivo svijesti. Postoje aktivne i pasivne tehnike znanja koje nam pomažu da na bezbjedan način razvijamo nivo svijesti, harmonizujemo odnose sa okruženjem, podstaknemo ostvarenje željenih ličnih, profesionalnih, emotivnih i drugih ciljeva.

Znanja svima pomažu, otvorena su i prilagodljiva vremenu u kome živimo. Bude radost, ljubav, povezuju sve ljude božanskom iskrom u emociji energije Ljubavi. Pripadaju svim ljudima, bez obzira na spol, rasu, vjeroispovijest, seksualnu opredjeljenost. Svatko ima pravo upoznati sebe i odlučiti što je za njega dobro.

Grupi Apolonskih Svjetlosnih Paralelnih Znanja pripadaju: Put Ljubavi – Učenje KAMO, Nauka o Lijepom, Knjiga Kreativne Mudrosti – Varnice i Živo Znanje – Knjiga Kretanja (Knjiga Promjena). Znanja se međusobno prožimaju, nisu suprotstavljena i dopunjuju se čime su prilagođena za sve nivoe svijesti.

KAMO – Učenje Vatre je jedno od duhovnih učenja Svjetlosnih apolonskih paralelnih znanja, najfleksibilnije i najprilagodljivije učenje, u čijem središtu je čovjek. Rad na sebi je jedan od puteva drevnog Učenja KAMO, čiji plodovi i tehnike (aktivne i pasivne) su namijenjeni samorazvoju, iscjeljenju i pomoći drugima.

Aktivna tehnika je Ples Anđela, zasnovana na elementima postojanja i elementima života: disanju, kretanju, mišljenju, čijom sinhronizacijom se aktivira dosezanje božanskog u čovjeku i pokretanje Velikog Zakona Bezgraničnosti:

“Kad se bezgranično dosegne ono se utrostučuje i pri tome štiti”.

Pasivna tehnika je meditacija. Meditirajući, ne predugo, uz ponavljanje određene božanske riječi – mantre, skrećemo pažnju Univerzumu, sveopćem postojanju, na nas da idemo božanskom stazom ka Svjetlu kroz Ljubav. Meditacije se rade isključivo u suglasnosti s uputstvima učitelja i izvode se na oficijelnim nazivima.

Tekst priredili Ramona & Ramon, vodeći učitelji Apolonskih Svjetlosnih Paralelnih Znanja

www.apollosvetlosnaparalelnaznanja.com

atma.hr – 52