Abstract vector created by freepik - www.freepik.com
Abstract vector created by freepik - www.freepik.com

Prof. dr. Constantin Dulcan iz Ruminjske tvrdi da kada se osoba oslobodi negativnih misli, ne samo da poboljšava svoje raspoloženje, već i svoje blagostanje: “Oproštaj na fiziološkoj razini čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje. Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao kruh!”

atma.hr – 78
Kao rezultat kroničnog stresa, stalne anksioznosti, osjećaja zavisti, mržnje, ljutnje, pH vrijednost u ljudskom tijelu postaje kisela, odnosno pogodna za razvoj različitih vrsta bolesti, uključujući i rak.

Depresija uzrokuje žarišta upale, slabi imunitet, što znači da osoba postaje laka meta za bakterije i mikrobe koje uzrokuju bolesti.

Osjećaj straha može čak i ubiti osobu. Sjetite se čuvenog Aviceninog eksperimenta sa dva janjeta:

Dva janjeta iz istog legla su stavljena u dva kaveza i hranjena potpuno isto. Nasuprot jednog janjeta stavili su kavez s vukom.

Na početku eksperimenta, oba janjeta su imala približno istu tjelesnu težinu. Poslije izvjesnog vremena, janje, koje nije vidjelo vuka, bilo je raspoloženo i debelo. Drugo, koje je stalno viđalo vuka, je postalo depresivno, nepokretno i mršavo.

atma.hr – 39

Ovaj eksperiment dokazuje da mentalno stanje ima veliki utjecaj na fiziološko stanje tijela.

Kako se zaštititi od negativnih emocija? Evo što sam profesor Dulcan kaže o ovome:

“Pokušajte kontrolirati negativne misli i emocije. Nemojte se ljutiti, nemojte se nervirati, tretirajte s razumijevanjem greške drugih.

Ako osoba nije u pravu, pokušavam joj oprostiti. Opraštajmo više, jer oproštaj na fiziološkoj razini čini pH alkalnim, odnosno, povoljnim za zdravlje.

Naravno, vi ćete patiti i biti pod stresom. Ali zapamtite: svaki minut anksioznosti ubija tisuće stanica u vašem tijelu.

Svakog sata, uzmite pauzu od 10 minuta, duboko udahnite, pokušajte očistiti vlastite misli, zaboravite na brige. Preporučljivo je da napustite kancelariju ili pogledate prekrasan krajolik izvan prozora.

atma.hr – 77

Kavu zamijenite čajem. Odvojite vrijeme sa sebe, polako ispijajte piće, uživajte u svakom gutljaju. Tijekom vremena, naučit ćete se opustiti u svakoj situaciji.

Ja sam zauzet od jutra do večeri, puno pišem i čitam. Ali kad sam umoran, stojim i pokušavam se opustiti.

Sve tehnike relaksacije su temeljene na disanju. Umor se javlja zbog nedostatka kisika u mozgu. Zatvorim oči na nekoliko minuta, duboko udahnem i zajedno s izdahom ispustim umor. I tako nekoliko puta.

Ne moram piti lijekove za glavobolju. Samo se opuštam, zamišljam loptu koja zrači toplinom, izlazi iz srca i odlazi do glave, gdje mnogo boli. Radim to nekoliko puta, a bol nestaje.

Bernie Siegel, poznati američki onkolog, prakticirao je maštanje sa svojim ozbiljno bolesnim pacijentima: zamišljali su nekoliko puta dnevno da uništavaju kancerozni tumor vatrenim mačem ili drugim sredstvima.

On tvrdi da se šest mjeseci kasnije, kod 40% njegovih pacijenata stanje značajno poboljšalo. Poslije ankete, ispostavilo se da su se uglavnom izliječili optimisti, oni koji su vjerovali u Boga i bili mirni.

atma.hr – 78
Sumnja je prepreka za liječenje! „Ako želite biti zdravi, jedite ispravno, vodite aktivan život, ne zaboravite na dobar odmor i san, budite optimistični i vjerujte u najbolje.

Trebali bi imati omiljenu stvar kojoj biste se mogli prepustiti, nemojte prestati učiti i hranite svoj um, bježite od rutine.

Zle misli nas ubijaju, radosne daju život. Potražimo radost, potrebna nam je kao kruh”, piše Dulcan.

stil.kurir

66 SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

B. A. Brennan: SVJETLOST JEZGRA ISCJELJENJA

Moj iscjeliteljski put i napredni koncepti iscjeljivanja

Barbara Ann Brennan jedna je od najutjecajnijih iscjelitelja i duhovnih učitelja 21. stoljeća. Svojevremeno fizičarka u NASA-i, Barbara je stekla diplomu iz filozofije i teologije, kao i iz fizike.

U knjizi otkrijte prirodu stvaralačkog procesa u odnosu na sustav ljudske energetske svijest, na koji način sami stvaramo blokade u energetskom polju; kako izgledaju blokade i kako uzrokuju poremećaje u našem životu; proces uklanjanja blokada i oslobađanja našeg stvaralačkog potencijala, kako razviti i upotrebljavati visokoosjetilnu percepciju i njena ulogu u uklanjanju blokada u našem energetskom polju, priroda svijeta stvarnosti četvrte razine i njegova ključnu ulogu u stvaralačkom procesu, povezanost svijeta četvrte razine s iscjeljivanjem odnosa i neraskidivih veza koje su osnova tih odnosa.

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here