DETOX DJECE OD OTPADNIH FARMAKOLOŠKIH TOKSINA, KOD INTOLERANCIJE NA GLUTEN, KOD AUTISTIČNOG SPEKTRA, ADHD POREMEĆAJA


Widget not in any sidebars

Radi prevencije eventualne toksikacije supstancama teških metala i drugih toksičnih supstanci iz farmakoloških lijekova ili cjepiva, kod djece ili kod obitelji koji su već pokazali osjetljivost na lijekove ili cjepivo, preporuča se obavezni detoks program prirodnim medicinskim PMA zeolitom. Kako bi se prevenirale eventualne štetne posljedice farmakološke terapije, preporuča se detoks program započeti nekoliko tjedana prije uzimanja lijekova ili cijepljenja i provoditi ga barem mjesec dana nakon terapije ili cijepljenja, poželjno i dulje, čak i u slučaju kad dijete ne pokazuje toksične simptome.

Simptomi toksikacije mogu se odraziti na probavne tegobe u vidu intolerancije na gluten i sindroma propusnog crijeva, na kožne probleme u vidu osipa, ekcema ili atopijskog dermatitisa i na neurološke probleme u vidu poremećaja iz autističnog spektra.

Toksikacija teškim metalima s vrlo teškim posljedicama po razvoj djeteta može nastupiti i neovisno o farmakološkoj terapiji ili cijepljenjuPostupak detoksikacije kod djece je uvijek isti, prah se uvodi postepeno u terapiju i postepeno se povećava, a terapija traje sve do potpune detoksikcije teških metala i drugih toksina u organizmu. 

Postupak detoksikacije odnosno suportivnog liječenja medicinskim PMA zeolitom provodi se postupno i neagresivno i relativno dugoročno do potpune detoksikacije i nestanka simptoma. Ako je stupanj toksikacije teškim metalima visok, dijete zbog nagle detoksikacije može postati nemirno. U tom slučaju se detoksikacija provodi vrlo postupno, jer je u ekstremnim slučajevima  teoretski moguća reakcija u obliku tzv ”apstinencijske krize” (dječji se organizam ”adaptirao” na toksine). Ovakvo stanje nije opasno, prolazno je a može ga se potpuno izbjeći postupnim uvođenjem terapije, jer nema potrebe uznemiravati dijete. To samo znači da proces detoksikacije ide prebrzo, pa se javljaju simptomi apstinencijske krize. Terapija se prestane povećavati, dapače se može vratiti na prethodnu (manju) dnevnu dozu kod koje takvi simptomi nisu postojali. Nakon nekoliko dana doze se ponovo povećavaju.


Widget not in any sidebars

Dijagnoze iz autističnog spektra i ADHD poremećaja kod djece su zadnjih desetljeća u porastu. To su složeni neurorazvojni poremećaji za koje postoji više teorija uzroka. Njihova etiologija još uvijek nije poznata i ostaje predmetom mnogih istraživanja. Iako u uzroke spada i nasljedni faktor, genetika autizma nije sasvim  poznata.

Autizam se često povezuje s određenim toksičnim supstancama koje oštećuju plod prije ili nakon poroda, često farmakološkimee. Ipak, ni za koju od teorija znanost nije ponudila utemeljene dokaze i još ne nudi zadovoljavajući terapijski pristup. Liječenje je uglavnom simptomatsko.

Određena istraživanja i praksa su pokazale da kod ovakvih dijagnoza ima smisla terapijski pristup koji polazi od detoksikacije dječjeg organizma, jer je evidentno i dokazano da su mnoga djeca koja imaju dijagnozu iz autističnog spektra pokazala visoki stupanj toksikacije, uključujući teške metale, neovisno što je uzrokovalo toksikaciju. Neki roditelji opisuju  toksične reakcije na cjepivo koje se javlja kod njihove djece, kao simptome različitog inteziteta, od povećane do visoke temperature, noćnih buđenja, vrištanja djeteta, agonijskog plača, otuđivanja, neprepoznavanja roditelja, povlačenja u sebe, odbijanja hrane, pojavi alergija, probavnih tegoba, dermitisa, simptoma iz autističnog spektra.

Ako je već došlo do toksičnih simptoma tj simptoma iz autističnog spektra, u postupku liječenja kojeg treba provoditi strpljivo i sistematično, uz specifičan terapeutski rad s djetetom, prioritetno je provesti odgovarajuću detoksikaciju organizma. Medicinski PMA zeolit djeluje kao prirodni detoksikator bez ikakvih nuspojava ili kontraindikacija. Uz to značajno doprinosi funkcijama probavnog trakta, a zbog alkalnog efekta je učinkovit kod kandidijaze. Pored zeolita poželjno je koristiti  homeopatsku terapiju, pravilno hraniti mozak djece (poželjni proizvod su Klamatske AFA alge)  i primijeniti bezglutensku dijetu.  Pritom su vitamin C, magnezij, cink i riblje ulje korisna potpora procesu liječenja.

Znanstvene studije i klinička i anegdotalna iskustva potvrđuju opravdanost primjene zeolita kod preveniranja i ublažavanja (a u ranim reakcijama i do eventualno mogućeg izliječenja) problema  autističnog spektra uzrokovanog toksikacijom teških metala i ostalih toksičnih supstanci. Rezultat je ovisan i o duljini izloženosti konkretno teškim metalima. (vidi studiju Dr Prociuk: Autism and behavioural disorders in children).

Detoksikacija doprinosi da se određeni problemi u ponašanju djece postupno smanjuju, dolazi do promjene raspoloženja, smanjenja agresivnosti, nemira, ublažavanja poremećaja deficita pažnje, ovisno koliko je vremena organizam djeteta bio izložen toksičnom djelovanju štetnih supstanci.


Widget not in any sidebars

Kod djece čija je dijagnoza autističnog spektra u vezi s prisustvom kandide u organizmu, uz medicinski PMA zeolit kao prirodni detoksikator  preporuča se i fitosupstanca Boswellia sacra (Weihrauch) zbog njenog pozitivnog učinka na kandidu i crijevne probleme. Kod djece iz autističnog spektra a posebno s naglašenim ADHD poremećajem uz Green Health Weihrauch preporuča se Green Health Ginko koji poboljšava cerebralnu mikrocirkulaciju i unapređuje moždane funkcije, poboljšava koncentraciju i memoriju.

Ruska medicinska akademija preporuča da se kod djece tzv autističnog spektra koristi  zeolit kod kupanja, tako da se u vodu za kupanje doda jedna žličica zeolita. Preporuča se također koristiti takvu zeolitnu otopinu kod dnevnog višekratnog ispiranja sluznice (nos, oči, usta, ruke…), a može se istom ispirati voće i povrće koje dijete jede. Prah se može posipati i po hrani koju dijete jede. Opisana lokalna upotreba zeolitne otopine služi za čišćenje neurotransmitera kože i posebno sluznice sa svrhom uspostavljanja narušene homeostaze.

Brojni roditelji nam komuniciraju vrlo ohrabrujuće rezultate u primjeni medicinskog PMA zeolita kod djece koja su pokazala simptome iz autističnog spektra. Praksa je pokazala da ako se djeci daje medicinski PMA zeolit kao preventivna terapija, izostat će ozbiljnije posljedice toksikacije živom i aluminijem koji se nalazi u mnogim vakcinama. Preporuča se davati djeci medicinski PMA zeolit nakon svakog cijepljenja, a posebno kod pojave prvih upozoravajućih simptoma, bilo da su simptomi probavni, kožni ili neurološki. Blagovremena detoksikacija može spriječiti mnoge teške sudbine djece i njihovih roditelja.

Učinak terapije Panaceo MED

  • ublažava i otklanja toksične reakcije na teške metale i druge opasne toksine
  • otklanja probavne, kožne i neurološke posljedice toksikacije
  • otklanja simptome toksikacije: temperatura, nesanica, vrištanje, agonijski plač, otuđivanje, neprepoznavanja, povlačenje, odbijanja hrane, pojava alergija, probavnih tegoba, dermitisa
  • u ranim reakcijama potpuno sanira simptome autističnog spektra uzrokovanog toksikacijom
  • čišćenje neurotransmitera kože i sluznice vraća homeostazu

Preporučena suportivna terapija
PANACEO MED ili BASIC prah i kapsule
PANACEO Puder za kožu i sluznicu
PANACEO krema

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr

atma.hr – 52