Foto: pixabay.com

Dragi empatu, sa srcem velikim poput ovog neba, pročitao si naslov. Želim ti reći da si predivan u svoj osjećajnosti svojoj. Divno je gledati srcem. Ne zaboravi to.

U redu je misliti na sebe. Iako možda ne funkcioniraš tako i uvijek su ti osjećanja drugih na prvom mjestu, razumijem ja to, ipak ti bi se prvo trebao pobrinuti za sebe.

atma.hr – 52
Razumijem da želiš pomoći drugome, ponekad i po cijenu sebe, no ono što naučih na svojoj koži je da to  i ne ide baš tako. Trebalo bi prvo pomoći sebi. Kada kažem pomoći, mislim na djelovanje iz ljubavi prema sebi. Spašavaj prvo sebe.

Trudi se biti čistog i poniznog srca. Prihvati sebe i razumi svoje emocije, uvijek prvo sebe.
Ne misli da si sebičan ako ne možeš pomoći svakom. Sebičnije je nekome nametati spasenje.
Ne po cijenu vlastitog života. 

Kada je tebi dobro i kada su ti radost, iskrenost i ljubav u srcu, ti automatski pomažeš. Blagi i plahi dodir tvog srca ljubavi i razumijevanja će dotaknuti i druge. I ne veži se za emocije njihove, osvijesti da one nisu tvoje, iako ih proživljavaš na taj način.

atma.hr – 52
Promatraj samo, uvijek i u svemu i kroz sve.

Hvala ti na tvom empatičnom srcu. Budi dobar prema sebi. Voli se. Uvijek. To je sve što bi trebao, ostalo će doći. Sigurna sam.

Znaj da je i tvoja sreća važna. Ne zaboravi to.

Voli te tvoja Marina

Marina Knüsel, https://www.facebook.com/groups/658367227966079

72 PRVA POMOĆ ZA EMOCIJE

PRVA POMOĆ ZA EMOCIJE

Iscijelite emocionalne povrede prije nego postanu prevelike

Znamo da prehladu trebamo liječiti kako ne bi prerasla u nešto ozbiljnije, pobrinuti se odmah za sve ozljede, ubode, porezotine i modrice koje zadobijemo, ali često nismo svjesni da na jednak način mogu biti povrijeđene i naše emocije – što tada učiniti?

Ova vam knjiga daje praktične strategije za liječenje sedam uobičajenih psiholoških povreda koje doživljavamo u svakodnevnom životu: odbijanje, samoću, gubitak, krivnju, ruminaciju, neuspjeh i nisko samopoštovanje.

Knjiga također govori kako prepoznati emocionalne povrede i uvidjeti na koji nam način narušavaju kvalitetu odnosa i života, što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje, te daje vježbe i savjete za pojedinačne emocionalne povrede za djecu i odrasle i prikaze konkretnih slučajeva iz prakse primjenjivih na vlastitu situaciju.

atma.hr – 52
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here