Priroda današnjeg dana je «potreba za stvaranjem».

Svatko od nas ima potrebu za stvaranjem, netko u većoj, a netko u manjoj mjeri. Neki od nas su ovu potrebu osvijestili, a neki to nisu. Ako smo potrebu za stvaranjem osvijestili tada se kreativno izražavamo u nekom obliku umjetnosti stvaranja, koja ispunjava i oplemenjuje naše «svakodnevno sivilo».

Stvaralačko izražavanje može biti i putem djece. S njima lako možemo postati kreativni. Nečemu ih naučiti, nešto im nacrtati, pokazati, posložiti, objasniti, poigrati se s njima. Premda igranje s djecom nama odraslima može izgledati banalno, to je vrlo lijepi pristup dječjoj kreativnosti. Djeca su bliža «izvoru» iz kojega smo svi potekli, bliža su duhovnom izvorištu, kojega smo mi odrasli pomalo zaboravili.

atma.hr – 52
Zato se kroz kreativnu igru, kroz kreativno izražavanje možemo ponovno približiti božanskoj igri stvaranja. Božanska igra stvaranja, koja je stvorila nas i ovaj materijalni univerzum, igra je Maye ili kozmičke iluzije, ali za nas ljudska bića toliko stvarna da želimo sudjelovati u ovoj božanskoj igri stvaranja. Kada nešto stvaramo, tada se približavamo božanskom principu. Znamo osjetiti kako vrijeme ljepše prolazi, a okusi života i svakodneve okoline su svjetliji, prozračniji, mirisniji. Lakoća postojanja tada se manifestira kroz kreativno stvaranje.

Pokušajmo, zato danas biti kreativniji barem u mašti, barem s djecom, barem s pripremom ručka ili večere, barem u odnosima s prijateljima, s partnerom ili s kolegama na poslu.

Njegujući kreativnost promijeniti ćemo sebe i druge!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

49 HEMP RUKSACI

banner hemp ruksak 1

84 HEMP MONEY BELT

Himalayan Hemp - Money Belt torbica

hemp money belt 1

Uniseks 'torbica oko struka' od prirodne konoplje

Prekrasne ručno izrađene 'money belt' torbice za oko struka.

Veliki izbor, obilje boja! Svaka Himalayan 100% Hemp torbica je jedinstvena, napravljena od eko konoplje, ručno rađena u Nepalu.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

Cijena: 108 kn - Izaberi svoju torbicu OVDJE

110 HEMP ŠEŠIRI

HIMALAYAN ŠEŠIR OD KONOPLJE

IMG 7757Cool, čvrsti i ekološki šeširi, ručno izrađeni u Nepalu od eko konoplje.

Dostupno u različitim bojama i dezenima.

Kroz rub oboda šešira provučena je mekana metalna žica tako da oblik šešira možete namjestiti po želji.

Opseg dijela koji ide na glavu je oko 52 cm. Ukupan promjer vanjskog ruba oboda je 30 cm.

Konoplja je vrlo čvrsta, "diše" i upija vlagu s tijela, posjeduje antibakterijska svojstva koja nadilaze bilo koju prirodnu tkaninu. Neće uhvatiti plijesan niti zadržavati mirise! Lako se održava.

Prethodna objava“Sreća nije odredište – to je način života.” – Neprocjenjive mudrosti za sva vremena
Slijedeća objavaOsjećaš li da zaista tu pripadaš?
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.