Poruka današnjeg dana je sposobnost prilagodbe.

Život ima mnogo lica. Svaki dan donosi mnoštvo varijacija, prizora, slika i dojmova koji se mogu poklopiti ili sukobiti s našim planovima i predodžbama o životu. Čim si uspijemo izgraditi donekle miran i uravnotežen život, u njega nenadano ulijeću promjene, nezvani gosti i događaji. Izbačeni smo iz svoga uobičajenoga mira i ravnoteže. Kako dočekati takve goste?

atma.hr – 52
Nove i nepredviđene situacije nalikuju gostima koji su navratili s točno određenom namjerom. Životne situacije su naše životne lekcije. Od nas se traži da pokažemo gostoljubivost – prilagodljivost i srdačnost. Što bolje odnose uspostavimo s tim nezvanim gostima, to ćemo lekciju bezbolnije svladati.

Prilagodba jest gostoljubivi domaćin koji uvijek s radošću prima nove goste i uvijek za njih ima spreman poseban prostor. To je doista vrijedna osobina ličnosti koja nam omogućuje da izbjegnemo konflikte i u svakoj situaciji pronađemo neki prostor udobnosti, te iz svakog događaja izvučemo neku korist.

Nespremnost i opiranje promjenama nužno proizvodi napetost i enormne količine stresa, a to samo komplicira život.

Stresu naginjemo zbog konzervativnih životnih stavova i često se gubimo u magli vlastitih iluzija koje nam zamjenjuju realnost.

atma.hr – 52
Vjerujemo da bi život trebao biti stabilan i nepromjenjiv, iako on redovito dokazuje svoju dinamičnost. Realan svijet je vrlo živahan i aktivan sustav u kojem je sve podložno promjenama. Svaki događaj koji je prošao pripada prošlosti, a to znači da više nema realnosti. Što je bilo, više nije. No, mi se neprestano vežemo za prošle događaje i osobnosti, egzistiramo u složenim konstrukcijama izgrađenim od konzervativnih uvjerenja i procjena. Život se pak neprestano mijenja, a zacementirane konstrukcije nam smetaju da budemo plastični, dinamični i prilagodljivi.

Promjene su vječni suputnici našeg života i što ih je više, to smo prilagodljivi. Što smo pak fleksibilniji i plastičniji, naš životni ples postaje raznovrsniji i zanimljiviji.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDokle god dišeš nemaš pravo odustati od sebe!
Slijedeća objavaSjajan i jednostavan recept za lazanje od tikvica i sira (VIDEO)
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.