Priroda današnjeg dana je “svijet je stvaran, ali naš svijet je subjektivan”.

Najvažnije je naučiti vidjeti sebe takvi kakvi jesmo, prihvatiti sebe takvi kakvi jesmo jer to daje potreban oslobađajući osjećaj. Ako ste zadovoljni sobom ništa vas ne može odvući dolje.

atma.hr – 52
To naravno nije lako, jer oglašavanje i vijesti čine sve da nam pokažu iskrivljenu sliku. Distancirati se od toga, pogotovo kad je riječ o društvenim mrežama, često je unutarnja borba, ali vrijedi se suočiti s njom. Neprestano potpirivanje strahova koje susrećemo svugdje, manipulacija koja nam ne dopušta da uvidimo da se toliko dobrog istodobno događa u svijetu i oko nas također je veliki izazov. To uključuje i otpuštanje, jer kontrola je iluzija. Nemamo kontrolu nad onim što se događa – može nas nešto uplašiti, ali nas isto tako može i rasteretiti, osloboditi prevelike odgovornosti od onoga što jednostavno ne možemo promijeniti.

“Svijet je stvaran, ali naš svijet je subjektivan. Promijenimo li svoju perspektivu, mijenjajmo i svoj planet. To nam može promijeniti život”

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

121 OSHO – SLOBODA OD ILUZIJE

SLOBODA OD ILUZIJE

Knjiga o Egu

Živimo u vremenima „lažnih vijesti“ i pitamo se zašto naša stvarnost izgleda tako iskrivljeno. Osho našu „lažnu osobnost,“ ego, navodi kao glavni uzrok. Ego označava vašu ambiciju da budete superiorniji od drugih, da budete važniji, da budete netko tko posjeduje moć nad ljudima, pomoću politike ili novca. Sve su to različite dimenzije vašeg ega. Ako nastavite ispunjavati te želje nikada nećete biti zadovoljni, ispunjeni.

Ova knjiga je antologija kompleksnih problema ega, ambicije, moći i destruktivnosti iz perspektive suvremenog mistika. Ego predstavlja suprotnost od vašeg pravog sebstva. Vi niste ego. On vam nikada ne dozvoljava da dobijete uvid u svoje pravo sebstvo. Osho predstavlja buntovni pristup, a najveća pobuna jest postati promatrač našeg ega. Osoba bez ega nije egoistična niti ponizna, ona je jednostavno autentična, iskrena.

Prethodna objava“Đavolji odvjetnik” – Znak Zodijaka koji nas dovodi do ludila!
Slijedeća objavaWebinar “Što je uzrok sindromu odlaganja” i grupni EFT tretman “Strah od posljedica korone”
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here