Živimo u vremenu pandemije kada postaje neupitno da je naše zdravlje u našoj osobnoj nadležnosti. Situacija i društvena zajednica od nas traže visoki nivo odgovornosti, ali i informiranosti u smislu sposobnosti samozaštite i očuvanja vlastitog zdravlja. Bez da ulazimo u teme o eventualnim uzrocima ovog stanja u svijetu, činjenica je da je Covid19 virus koji se širi svijetom i potencijalno ugrožava zdravlje ljudi, a kod osjetljivih skupina ugrožava i sam život.

Kao i kod svakog oboljenja, i u slučaju aktualne pandemije, presudnu ulogu ima sposobnost imunološkog odgovora svakog pojedinog organizma. Snažan, otporan, vitalan, imunološki kompetentan organizam može savladati gotovo svaki realni izazov s kojim se čovjek dnevno susreće. O zdravom imunitetu je stoga mudro promišljati i djelovati dok je čovjek zdrav, jer ga je mnogo lakše sačuvati i jačati, nego ga oživjeti nakon njegovog eventualno težeg kompromitiranja.

Stoga, sada kad smo neposredno suočeni s zdravstvenim izazovom globalnih razmjera, ako to do sada nismo učinili, vrijeme je da počnemo – danas. Naše tijelo je hram naše duše, njemu je potrebna naša pažnja, odgovorna posvećenost. Ne opsesivna briga da će se nešto loše dogoditi, nego odgovorni odnos prema svemu što predstavlja naše fizičko postojanje. Više od toga ne možemo napraviti, ali osvijestiti i preuzeti osobnu odgovornost za vlastito zdravlje i život – to je već vrlo mnogo.

Nesumnjivo je u tom smislu primarni zadatak unaprijediti imunološki sustav da djeluje optimalno, jer je imunološki sustav apsolutno presudan za ljudsko zdravlje. Bez njegove podrške čovjek ne može preživjeti dulje od dan ili dva. Nažalost, imunološki sustav prosječnog suvremenog čovjeka ne funkcionira optimalno, što je posljedica niza nepovoljnih okolnosti: stresa koji prati suvremeni način života, smanjenja hranjive vrijednosti namirnica, izloženost kemijskim supstancama i toksinima u hrani koju jedemo, zraku kojeg udišemo, vodi koju pijemo, lijekovima koje uzimamo itd.
Postoji prirodan način za smanjenje štetnih učinaka toksičnih izloženosti. Majka Priroda nam pruža zaštitu od mnogih toksičnih elemenata u obliku prirodnog vulkanskog minerala zeolita, koji zbog svog negativnog naboja u našem tijelu poput magneta privlači pozitivno nabijene toksine i u roku od nekoliko sati ih sigurno i nježno iznosi iz tijela. Taj moćni prirodni mineral, vrhunskom nanotehnologijom obrađen u sigurni, pouzdani medicinski proizvod za humanu upotrebu, pod nazivom PANACEO, EU proizvodnje, višestruko doprinosi našem organizmu:

panaceo darm repair

1. detoksicira organizam od teških i radioaktivnih metala, radioaktivnih i UV zračenja, herbicida, pesticida, nitrozamina, aflatoksina, mycotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, amonijaka, nikotina, alkohola, kod kemo i radioterapije, kod cijepljenja, uzimanja kontracepcijskih tableta i dugotrajnog uzimanja lijekova, UV, redioaktivnih i tehnoloških zračenja. U procesu detoksikacije iz organizma također eliminira:

  • višak kiseline – alkalizira organizam, prevenira bolesti kiselog okruženja – kandidaze, gihta, reumatoidnog artritisa, probavnih tegoba, akutnih i kroničnih upala crijeva i propusnost crijeva
  • višak glukoze – prevenira diabetes melitus i komplikacije diabetesa
  • smanjuje oksidativni stres i otklanja njegove štetne implikacije
  • na staničnoj razini remineralizira i hrani organizam i regulira acidobazni status
  • harmonizira i unapređuje rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem
  • prirodno povećava energiju i pruža psihofizičku dobrobit, unapređuje raspoloženje, ublažava nesanicu, neurozu i depresiju
  • pruža osjećaj povećane energije, koncentracije, mentalne jasnoće, vitalnosti, boljeg raspoloženja, mira i zadovoljstva, što su konkretni pozitivni sekundarni efekti
  • Proces ionske izmjene, detox i remineralizacija

panaceo i covid 1

2. Uz detoksikaciju medicinski PANACEO zeolit modulira efekte imunog sustava, unapređuje ga i stimulira da djeluje efikasnije, harmonično i uravnoteženo, te doprinosi porastu obrambene sposobnosti organizma.

3. Iznimno bitno svojstvo PANACEO medicinskog zeolita je da u organizmu odstranjuje virusne komponente, čime sprječava replikaciju virusa. Dokazani antiviralni efekt medicinskog PANACEO zeolita iznimno je važan u obrani protiv virusnih bolesti i infekcija, te aktualne virusne pandemije. To ne znači da je medicinski PANACEO zeolit lijek za virusnu bolest, ali predstavlja konkretnu podršku jer smanjuje količinu virusa mnogo direktnije nego bilo koja druga antivirusna terapija.

Poznato je da je virus mali paket genetičkog materijala s nekoliko molekula proteina, koji se razmnožava jedino u živoj stanici, te pritom umanjuje staničnu sposobnost samoreprodukcije. Virusi preotimaju stanici hranjive tvari koje su potrebne za njenu reprodukciju i iste koriste za vlastitu reprodukciju, tj. za umnažanje virusa. U okolnostima rastućih napada virusa na ljudski organizam, medicinska terapija lijekovima je sve manje efikasna, dapače uzrokuje dodatne probleme imunološkog sustava.

Nakon anegdotalnih iskustava korisnika koji su ukazivali na antiviralne efekte medicinskog zeolita, znanstvenici hrvatskog Instituta ”Ruđer Bošković”  dr.sc. Magdalena Grce i prof dr sc Krešimir Pavelić su proveli znanstveno istraživanje i koncem 2004. objavili studiju pod nazivom Antiviralna svojstva klinoptilolita (Antiviral properties of clinoptilolite) objavljenu u Microporous and Mesoporous Materials 79 (2005) 165–169. Njihova istraživanja su pokazala da je medicinski zeolit  efikasna suportivna terapija tretmanu svih istraživanih virusnih oboljenja: prehlade, virusa gripe, hunjavice, hepatitisa C, humanog papilomavirusa, herpes simpleks 1 i 2, herpes zoster, virus coxackie B-5, adenovirusa, reumatoidnog artritisa, čak i nekih vrsta multiple skleroze.

Temeljem brojnih znanstvenih dokaza koja su objektivizirala spontana anegdotalna iskustva, pokazalo se opravdanim smatrati medicinski PANACEO zeolit jednom od rijetko učinkovitih antiviralnih supstanci.

Makar su znanstvena istraživanja pokazala kompleksnost mehanizma antiviralnog djelovanja medicinskog zeolita, jednostavno se može reći da je konačan rezultat primjene medicinskog zeolita – smanjenje proliferacije (umnožavanja) virusa u ljudskom organizmu. Poznato je da se virusi u organizmu repliciraju iz pojedinih komponenti, kao na proizvodnoj traci, da bi se na kraju tog procesa konstruirao cjeloviti virus. Medicinski PANACEO zeolit vezuje predvirusne komponente, čime prevenira odnosno smanjuje umnažanje virusa i onesposobljava ih da u ljudskom organizmu postignu tako visoku koncentraciju koja se manifestira kao virusna infekcija s konkretnim pratećim simptomima, koji potencijalno ugrožavaju ljudsko zdravlje, a nažalost i život.

Zeolitna struktura pčelinjeg saća adsorbira predvirusne komponente u svoje kaveze, dopuštajući tijelu da ih efikasno odstrani putem urina, stolice ili znoja. Ovo objašnjava kako medicinski zeolit  zaustavlja razvoj virusnih infekcija. Stoga upotreba medicinskog PANACEO zeolita kod svih virusnih infekcija ima opravdanu i uspješnu primjenu, jer osim što detoksicira organizam i povećava snagu imunološkog sustava, istovremeno neposredno odstranjuje predvirusne komponente iz tijela i smanjuje titar virusa.

Znanstveno istraživanje je pokazalo da je kod viralnih infekcija efekt medicinskog zeolita vrlo ovisan o njegovoj koncentraciji u ljudskom organizmu.  Stoga se u akutnim slučajevima viralnih infekcija preporučuju visoke doze koje omogućuju što veću koncentraciju aktivne antiviralne supstance, a konkretno minimum 10 – 12 grama medicinskog PANACEO MED praha dnevno (tj minimum 5 – 6 čajnih žličica).  Poželjno je istovremeno uzimanje 3 x 2 PANACEO MED kapsule, jer zbog različitog mjesta resorpcije, kapsule intenziviraju proces antiviralnog djelovanja. Značajno će doprinijeti antioksidans OPC+C koji kod virusnih infekcija ostvaruje izvrsnu sinergiju s medicinskim PANACEO zeolitom.

znakovi

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr