Handpan festival Svarogov kotač harmonični je spoj tradicije, holistike i umjetnosti u prirodnom i obiteljskom okruženju, utemeljen na prijateljstvu, ljubavi, otvorenoj i iskrenoj komunikaciji, međusobnom razumijevanju i prihvaćanju, sreći i poštovanju.

Naziv festivala u sebi nosi dvije simbolične i snažne poruke:

  1. Povratak autohtonoj tradiciji našega prostora i našim korijenima, odavanje počasti i zahvalnosti našim pretcima i povezivanje s prirodom kroz riječ „Svarog“, prvog božanstva Sunca kod Slavena, odnosno boga vatre i neba, stvoritelja svega na Nebu i Zemlji.
  2. Put u bolju budućnost kroz zajedništvo i povezivanje kroz riječ „kotač“ koji nas pokreće, usmjerava na putu povezivanja sa svojim srcem i ostvarivanja naših snova, zatvara jedan krug i omogućuje strujanje viših sila između uma, duha i tijela.

Zajedno, svrha festivala je otpuštanje starih paradigmi i otvaranje za nove mogućnosti bez očekivanja, predrasuda i osuđivanja. Stvaranje, širenje i povezivanje jedne zdrave i stabilne lokalne zajednice sa već postojećom svjetskom, okupljene oko prekrasnog instrumenta handpan koji postoji samo 23 godine. Festival je ujedno i temelj za stvaranje i razvoj platforme za jednu novu, nezavisnu glazbenu scenu u Hrvatskoj koja nudi unikatan sadržaj do sada ne viđen na ovim prostorima. Glavni organizatori su Saša i Marko Aljinović koji vode ugledni Antoničin mlin sa preko 600 godina starom tradicijom kao najstariji funkcionalni vodeni mlin u Hrvatskoj i omogućuju prostor za festival, Edo i Katja Ivče, proizvođači instrumenta handpana pod nazivom VIBE Handpan, koji nam omogućuju instrumente za sve polaznike festivala, a uz njih je i sada već istaknuti i profilirani mladi glazbenik i handpan svirač Ivan Judaš koji je trenutno jedini profesionalni učitelj i instruktor handpana u Hrvatskoj te ima diplomatsku ulogu povezivanja zajednice u jednu cijelinu.

Kao i prošle godine kada je festival odjeknuo i bio iznimno popraćen i podržann od strane brojnih ljudi i institucija, na festivalu vas čeka mnoštvo glazbenika koji sviraju handpan sa područja Hrvatske, ali ove godine i iz svijeta. Osim svirača iz egzotičnijih krajeva Bugarske i Japana, imati ćete priliku poslušati i svjetski poznatog svirača iz Portugala, Carlosa Rodrigueza, umjetničkoga imena Kabeção koji će s radošću prvi puta nastupati u Hrvatskoj i posjetiti Jadransko more. Osim dnevnog i večernjeg koncerta, imati ćete se priliku okusiti u sviranju handpana pod vodstvom Kabeçãoa i Ivana Judaša, a imati ćete priliku i sudjelovati u bogatom sadržaju kreativnih radionica i aktivnosti: Yoga, svjesno disanje i hladno kupanje, izrada origamija, jam session, crtanje mandala, grupno pjevanje, izrada instrumenata od prirodnih materijala, razne dječje radionice. Uz sve to, osigurana su dva obroka dnevno, a posebno se možete opustiti kupajući se u čistoj izvorskoj vodi u rijeci Žrnovnici i priuštiti si shiatsu masažu u raju na zemlji.

Autor teksta: Ivan Judaš

Više na – https://www.facebook.com/croatianhandpanfestival

VELIKO DARIVANJE!

POKLANJAMO vrijedne poklone povodom našeg drugog hrvatskoga Handpan festivala! Sve detalje potražite – OVDJE!