„Nježno, mirno, tiho i gotovo neprimjetno, ali istodobno i zapanjujuće snažno, u srcu goranskih i kočevskih šuma, u jednom od najljepših planinskih predjela Europe, na mjestu gdje se susreću i isprepliću Hrvatska i Slovenija, izvire Kupa.

Stotinjak kilometara nizvodno, ova će se zelenooka gorska ljepotica, uliti u Savu, te podariti svoje bistre planinske vode, velikom riječnom slivu, koji će Dunavom doprijeti do Crnog mora.“

Ovim nas riječima, Marinko Krmpotić – novinar i književnik, uvodi u Svijet Kupe, pa nastavlja:

„Kupa uglavnom prolazi kroz netaknute predjele prirode – šume, kanjone i rukave, u kojima je i danas, sve isto kao i prije tisuću godina. A ta izvornost, taj neponovljivi dodir s prirodom, uočljiv je svakome tko ima volje, vjere, snage i ljubavi, da porazgovara s prirodom, da joj se preda, i da u skladu s njom, i njenim zakonima, pokuša živjeti.“

Rijeka Kupa prirodna je granica između dviju država – Hrvatske i Slovenije

Ova rijeka već tisućljećima spaja dva naroda te njihove živote, radosti i interese, povezuje u jednu priču.

A jedna takva priča, priča je o „Svijetu Kupe“ koju su, sad već davne 2006. godine, započeli hrvatsko-slovenski entuzijasti i zaljubljenici u Kupsku i Čabransku dolinu.

Iako je cilj ovog projekta bio da svakom znatiželjnom posjetitelju, otkrije neslućene potencijale i skrivene snage ove prirodne ljepotice, projekt kao da nije u potpunosti zaživio…ili barem nije zaživio onako kako zaslužuje.

I zato danas, oživljavamo priču ovog projekta.

Udobno se smjestite, duboko udahnite, i opustite…

Vodimo vas na ČAROBNO PUTOVANJE UZ KUPU

Putovanje započinjemo u Čabru – na izvoru rijeke Čabranke, a završavamo u Brodu na Kupi, gdje se Kupica spaja s Kupom.

Na svom putovanju posjetit ćemo, i ono što je još važnije – osjetit ćemo, dvanaest snažnih energetskih točaka uz rijeku Kupu – s hrvatske i sa slovenske strane.

Ove snažne energetske točke su u prostoru označene litopunkturnim kamenom.

Riječ „litopunktura“ dolazi od grčkog izraza za kamen „lithos“ i latinske riječi za ubod (punktura). Litopunktura u prirodi djeluje kao akupunktura kod ljudi. Međutim, umjesto akupunkturnih iglica, na utvrđene se točke u prostoru postavljaju kameni stećci. Preko takvih točaka čovjek jednostavnije dolazi u dodir s vitalno-energetskim centrima.

Kad se približimo litopunkturnom kamenu, i kad stupimo u njegovo energetsko polje, dobro je da neko vrijeme ostanemo u tišini. Da opažamo svoje osjećaje i reakcije tijela, dok se predajemo vitalnim, emocionalnim i duhovnim silama koje struje kroz njega. Samo bivanje na ovoj snažnoj energetskoj točki, pokrenut će transformaciju u svakom SVJESNOM posjetitelju, a za još veći doživljaj za vas smo pripremili duboke meditacije za prepuštanje, otpuštanje i ponovno povezivanje sa sobom.

Kroz tri dana, koliko će trajati ovo naše putovanje, dovest ćete svoje tijelo u optimalno stanje balansa i postići ćete potpuni unutarnji mir.

Ovo će biti vaša prilika da se posvetite sebi. Da se u zelenom srcu Hrvatske, uz opuštajući zvuk Kupe i svježinu šumskog zraka, u potpunosti regenerirate, energizirate i osvježeni vratite svojim kućama.

RASPORED RETREATA*:

PETAK

18:00-20:00 – okupljanje i raspoređivanje po sobama

20:00 – 21:00 – otvaranje energetskog kruga, upoznavanje i zajednička večera

21:00 – 22:00 – meditacija s frekvencijama Rekonektivnog iscjeljivanja i druženje

SUBOTA

8:00 – 9:00 – zajednički doručak

9:00 – 13:00 – spajanje s energijom prirode – šetnja Nacionalnim parkom Risnjak i meditacija uz rijeku Kupu

13:00 -14:30 – zajednički ručak

14:30 -16:30 – vrijeme za odmor

17:00 – 20:00 – energetska radionica u prirodi „Čarobno putovanje uz Kupu“ – posjet litopunkturnim točkama uz rijeku Kupu

20:30 – 22:00 –  zajednička večera i druženje

NEDJELJA

8:00 – 9:00 – zajednički doručak

9:00 – 11:00 – posjet snažnoj energetskog točki na Svetoj Gori

11:00 – 12:00 – povlačenje u sebe i sabiranje dojmova

12:00 – 12:30 – osvježenje uz zeleni smoothie i zatvaranje energetskog kruga

od 13:00 sati – povratak kućama

*raspored retreata u nekim manjim dijelovima može biti izmijenjen ako je to za više dobro cijele grupe.

Tijekom ljetnih mjeseci, za vas smo pripremili više vikend termina energetskih retreata. U nastavku pogledajte koji su to termini, i za sebe odaberite onaj koji vam najviše odgovara:

07.07. – 09.07.2023.

21.07. – 23.07.2023.

04.08. – 06.08.2023.

18.08. – 20.08.2023.

09.09. – 11.09.2023.

29.09. – 01.10.2023.

ŽELIM SE PRIJAVITI

MJESTO ODRŽAVANJA RETREATA:   

Gorski Kotar – Nacionalni park Risnjak – zeleno srce Hrvatske

Smješteni smo u kući koja se nalazi u Nacionalnom parku Risnjak, u blizini izvora rijeke Kupe.

U kući nam je na raspolaganju pet dvokrevetnih soba od kojih svaka ima svoju kupaonicu. Uz pet kupaonica, kuća ima još posebno dva wc-a tako da nam je komocija u potpunosti zagarantirana 🙂

U kući su i dvije kuhinje u kojima ćemo moći zajedno pripremati naše obroke, dnevni boravak  i velika konoba za druženje, te okućnica s voćnjakom koja se proteže na više od 1100 kvadrata. Uopće ne sumnjam da ćemo uživati.

Upute za dolazak na odredište, stići će na vaš mail nakon potvrđene prijave.

CIJENA ENERGETSKOG RETREATA – od petka do nedjelje, s uključenim smještajem, hranom i programom retreata je 180 €.

Prijevoz NIJE uključen u cijenu.

Za rane prijave i/ili prijave u paru (sa sestrom, majkom, prijateljicom, partnerom ili nekom drugom osobom) odobravamo  15 % popusta na redovnu cijenu.

U tom slučaju cijena je 153 € po osobi.

PRIJAVITE SE ODMAH I REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO

na Čarobnom putovanju uz Kupu

Čekamo vas otvorena srca <3

Na ovom čarobnom putovanju uz Kupu, vaš domaćin je Sanja Vicić, energetski terapeut i coach, a čekaju vas i gosti iznenađenja 🙂

NAPOMENA:  U slučaju da niste u mogućnosti pridružiti nam se od petka do nedjelje, za sebe možete odabrati jednu ili više radionica subotom.