Foto: stocksnap.io

Ako ste učinili sve što je u vašoj moći da ostvarite svoj san, možete biti mirni bez obzira na ishod.

atma.hr – 78
Znati koliko ste daleko od svojih snova koje želite ostvariti dobar je putokaz krećete li se u dobrom pravcu ka sreći i ispunjenju. Ili pak stojite u mjestu. Ili nazadujete jer imate osjećaj da ste sve dalje od njih.

Pa kako ćete znati koliko ste daleko od svojih snova?

Ključ je jasan:

Onoliko ste daleko od svojih snova koliko ih slijedite.

Što to znači?

Znači da ako imate osjećaj da slijedite svoje snove, da ste na dobrom putu. Također znači da ako u dubini duše snažno vjerujete da idete ka ispunjenju svojih snova, bez obzira na prepreke ili otežavajuće okolnosti u vašem životu, vi isto slijedite svoje snove.

Vrijeme mjereno u materijalnom svijetu je manje bitno, jer svatko ima svoj cilj, svoj san koji nastoji dosegnuti.

Kako nismo svi isti, nisu nam ni snovi isti. Tako će nekom trebati više, a nekom manje vremena da ih dosegne. Ako uz to uzmemo u obzir i razne vanjske okolnosti, tim je broj kombinacija beskonačan.

Zato je važan samo vaš unutrašnji osjećaj koji će vam jasno dati do znanja koliko ste daleko od svog sna i koji će vas besprijekorno voditi k ostvarenju istog. Nitko vam drugi osim vas samih neće znati dati jasan odgovor na pitanje u nazivu ovog članka. I nitko drugi nema ni pravo na to.

Prvo se zapitajte – ono što živite i činite, kad sve to uzmete u globalu, daje li vam osjećaj da se krećete ka ispunjenju svog sna? Ako je odgovor potvrdan, samo nastavite.

Ako nije, dobro se preispitajte i razmislite što je to što bi vas moglo otvoriti i pokrenuti da se usmjerite ka svom snu. Zanemarite sve izgovore, navike ili razne ljude koji stalno nešto traže od vas. Važni ste samo vi i vaš san.

atma.hr – 39

Kad spoznate što je to što vas pokreće, učinite to i pokrenite se. Vrlo brzo osjećat ćete se sasvim drugačije, jer ćete znati da radite za ono što ste oduvijek željeli. Da se krećete prema tom. I sva vaša nastojanja, nade i sve ono iznutra u vama mobilizirat će se automatski ka tom vašem cilju.

Prije svega ovog, vi trebate znati i imati jasnu viziju svog sna. Ako niste sigurni što želite, prvo poradite na tom. Svatko želi nešto postići. Što je to što bi vas usrećilo? Otkrijte sami sebi i pokrenite svoje snage. Budite realni i činite sve ono što možete u tom pravcu.

Kad se pojave sumnje hoćete li uspjeti, zanemarite ih. Zašto? Zato jer od njih nemate ništa. Mogu vam samo oduzimati energiju.

Isto vrijedi i za zločeste ljude koji ni sami ne vjeruju sebi pa će u kontaktima s vama činiti sve da vaš san omalovaže. Takvima ne treba otkrivati svoje snove. Kako ćete znati imate li posla s takvim ljudima?

Tako što ćete slijediti unutrašnji osjećaj i zapitati se kako se osjećate u vezi te i te osobe? Ako vas ona uznemirava, zamara ili u vama izaziva neugodne osjećaje, držite je podalje od svojih snova. Jer, ima ljudi koji zavide i dovoljan je jedan loš pogled ili neprimjerena riječ da zatruje vaš san.

Zato ga čuvajte za sebe i povjerite ga samo onoj osobi za koju ste sto posto sigurni da je iskrena, čestita i da vama želi dobro.

I što na kraju ako uspije ili ako ne uspije?

Sve što činite, činite prije svega sebi i radi sebe. I ovdje je ključ jasan:

Ako ste učinili sve što je u vašoj moći da ostvarite svoj san, možete biti mirni bez obzira na ishod.

atma.hr – 78
Vaš san, kakav god da bio, bit će ostvaren. Zašto? Zato jer ostvarili vi njega materijalno ili ne, ako u duši znate da ste učinili baš sve (dakako čestito, časno, ljudski) za isti, vi ste svoju misiju na tom putu ispunili.

Ako se san ostvario i materijalno, tim bolje. Imate osjećaj da ste pobjednik. Ako se san nije ostvario materijalno, a učinili ste sve što ste mogli, dobro je. Imat ćete dosegnut trajni unutrašnji mir.

Jedino što možete kontrolirati i čime možete upravljati jeste vi sami. Zato radite na sebi i na ostvarenju svojih snova. Sve ostalo je u Božjim rukama. Vi učinite svoj dio, a Bog nikad neće propustiti učiniti svoj ako zamolite iskreno, srcem.

ehoroskop

32 OSTVARI SVOJE NEOGRANIČENE SPOSOBNOSTI

banner ostvari svoje