Sigurno ste doživjeli da, kada nakon napornog dana u uredu dođete kući pa još niti ne odložite torbu ili jaknu i gotovo da niste izgovorili niti riječi, a vaša djeca, nakon možda samo jednog pogleda u vašem smjeru, pitaju: „Mama, što se dogodilo?“

Ili kažu:“Opet nisi dobre volje..“

Najčešće je vaš odgovor na to: „Ma ne, sve je u redu.. Samo sam – umorna.“

atma.hr – 52
I vjerojatno ste pomislili da je u tom trenutku vaš izraz lica ili ton glasa bio dovoljan da oni tako nešto zaključe, ali istina je dublja od toga.

Jeste li znali da je NASA, jedna od vodećih znanstvenih organizacija na svijetu, još prije više od 30 godina izračunala opseg i jačinu ljudskog energetskog polja?

To je ono zbog čega su vaša djeca znala kakve ste vi volje tj. kako se osjećate, a da vas nisu morala niti pogledati! Oni su vas očitali! Doslovno – skenirali!

Naime, u našoj dugoj razvojnoj povijesti kao vrste, ljudske vrste, koja seže unazad i preko 2,3 milijuna godina naše tijelo se mijenjalo i razvijalo na iznimne načine, no jedna stvar gotovo da je svih tih godina ostala nepromijenjeno ista. To je naša sposobnost da našim energetskim poljem (koje je usput budi rečeno puno veće i od samog našeg tijela) očitamo cjelokupnu energiju drugog bića!

No, naša civilizacija, posebno ova za koju brojimo da traje nešto preko 2000 g. (od rođenja Krista), nije pretjeranu važnost davala toj našoj sposobnosti. Kao primaran oblik komunikacije mi smo razvijali verbalno izražavanje ili govor, ne obraćajući pažnju na to da je upravo taj oblik komunikacije najgrublji i najnetočniji od svih. Zašto? Zato jer je najčešće upravo on u najvećem neskladu sa našim energetskim poljem.

Vratimo se na početak ovog teksta: vi ste ušli u stan i sa sobom unijeli oblak svoje energije. U njoj je sve: sve frustracije koje ste toga dana doživjeli u uredu (jer ste potplaćeni i mobingirani), u prometu (jer su opet zatvorili najprometniju ulicu bez najave), u trgovini (jer je jedna cijena artikla na polici, a druga na blagajni).. Dodajte tome i to što prethodnu noć niste dobro spavali (zbog susjedovog psa koji nije prestao lajati) pa su krenule misli o ratama kredita koje niste platili..

atma.hr – 52
A dijete vas je pitalo, kada ste ušli u stan, što se dogodilo i vi ste odgovorili da je „sve u redu“.

Lagali ste. Vaša energija i vaše riječi su u neskladu. Različite su.

Znam. Preduga je i prekomplicirana priča da biste objašnjavali djetetu i opterećivali ga svojim problemima, ali vaše dijete uči od vas. U ovom slučaju uči – lagati. Uči lagati da je u redu jednu stvar osjećati, a drugu izgovoriti. Uči da „u redu“ znači biti: umoran, iscrpljen, mrzovoljan ili nezadovoljan. Uči sakriti i zanemariti, od sebe i osoba koje su mu bliske.

Zašto pišem ovaj tekst? Zato jer nikada, ali baš nikada nisam imala toliko poziva zabrinutih roditelja za svoju djecu i teenagere jer im djeca imaju SUICIDALNE misli! Djeca od 7. godine pa na više!

Da, pogodila nas je pandemija na način na koji nas nitko nije mogao pripremiti i nosimo se sa njom najbolje što možemo, ali pandemija je u ovom slučaju samo OKIDAČ za nešto što već jako dugo guramo pod tepih, a to je neznanje i laganje!

Ta naša vrsta koja se razvijala zadnjih 2,3 milijuna godina već više od par milijuna godina dolazi na ovaj svijet sa apsolutno savršenim uređajem za očitavanje drugih energija. To je naše tijelo! Vi ste (i vaša djeca!) došli na ovaj svijet sa upravo takvim savršenim skenerom da očitate energije oko sebe. No, učeći govor tj. jezike (ili više njih: engleski, njemački, talijanski..) polako ste zaboravljali obraćati pažnju na ono što možete očitati svojim tijelom ili ste to naučili zanemarivati.. Ali vaša djeca još nisu!

Njihov „skener“ još nije „pokvaren“ kao vaš!

Oni mogu očitati svaki vaš strah. A ako se vi bojite, njihov strah raste na kvadratnu potenciju jer oni OVISE o vama.

Oni mogu očitati svako vaše unutarnje nezadovoljstvo ili nesigurnost. Vaš pokušaj da to prikrijete riječima „sve je u redu“ samo će ih još više zbuniti jer im na taj način šaljete suprotstavljene signale!

Naravno da nećete prenijeti djeci sve svoje sumnje (da vas muž vara ili da ćete dobiti otkaz), ali morate naučite komunicirati sa svojom djecom – drugačije.

atma.hr – 52
Moram, moram napisati: kada roditelj odluči odvesti dijete kod terapeuta (zbog bilo koje vrste straha koji je pretjeran ili poremećaja u ponašanju) UVIJEK je neophodno i da roditelj odlazi na terapiju. Čak i puno prije toga jer ćete možda upravo na taj način spriječiti da vaše dijete zatreba pomoć.

Psihološki problemi koji nastaju kod djece započeli su iz razloga jer ih je dijete apsorbiralo od roditelja. Ne kaže se bez razloga da su prve tri godine u djetetovu životu ključne jer se tada uči najviše. Jeste li se ikada pitali kako to dijete uči i na koji način? Čistim, apsolutno savršenim uređajem za očitavanje energije sa kojim je došlo na ovaj svijet – svojim tijelom. I ne postoji način da ga zavarate riječima, igračkom ili crtanim filmom pa tako od njega sakrijete svoj strah, nezadovoljstvo ili nemir.

Žao mi je, ali tako je. I sama sam majka dvoje djece i to kažem sa punom odgovornošću.

I zato.. Kada idući puta budete radili prekovremeno, a potplaćeni ste i zbog toga nezadovoljni, kada idući puta budete šutjeli jer se netko gura preko reda, a vi trpite „i u sebi pospremate“.. Ma bilo što od tisuću kombinacija koje postoje, a mislite da ste zaštitili svoje dijete jer nešto „nije vidjelo ili čulo“- varate se. Vaše dijete je produžetak vas, VAŠ ENERGETSKI PRODUŽETAK.

I zato, ako želite dobro svojoj djeci, a želite – dovedite se u red. IZNUTRA.

Vaše dijete može preživjeti na kruhu i pašteti i biti sretno, a može imati i svaki dan novu igračku i biti – nesretno. To ovisi o vama. O tome kako se vi osjećate i to mu baš ničim ne možete sakriti niti maskirati. Vaše dijete treba sretnog roditelja da bi bilo sretno!

Zato morate raditi na sebi – da biste bili sretniji. Tako ćete ponovno naučiti razgovarati sa svojim djetetom na onaj najčišći, najiskonskiji način, bez nesporazuma, a nečujno. Svojom energijom.

I zato je ulaganje u sebe i svoju sreću UVIJEK najvažnije ulaganje i najsigurniji način da će i vaša djeca biti – sretna.

Iva Mladenić
Terapeut Brze Transformacije, certificirani klinički hipnoterapeut
www.transformirajse.com
099 844 55 04