Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola. Mi vam donosimo recept za najukusniju vegansku francusku salatu koja će oduševiti sve za stolom!
Veganska francuska salata
Vrijeme pripreme: 45 min
Sastojci:
Ako ste u gužvi, možete kupiti zamrznuti miks sjeckanog povrća za francusku, ali ako imate volje i vremena, naravno da će biti puno ukusnije ako skuhate kockice domaćeg, svježeg povrća.
Treba vam oko 200 gr graška, 200 gr mrkve, 200 gr krumpira.
Dalje: 2 kisela krastavca, pola kisele jabuke, oko 300 – 500 ml veganske majoneze ili tofuneza, sol, papar, sok od 1 limuna, 1 žličica senfa, peršin, kriške limuna i listovi peršina za ukras.
Postupak:
Povrće nasjeckati na kockice i skuhati u slanoj vodi pazeći da se ne raskuha (da ostane čvrsto).
Nasjeckati krastavce i jabuke na kockice, usitniti peršin.
Pomiješajte prohlađeno povrće i ostale sastojke u zdjeli, poravnajte i ukrasite listovima peršina i kriškama limuna – poslužite rashlađeno.
Domaća tofuneza
Sastojci:
300 gr bijelog tofua, sok 1 limuna, 1 žličica senfa, 1 žličica šećera, sol, papar, 1 žlica ulja.
Postupak:
Sve sastojke promiješati u blenderu. Možete dodati malo vode.