Ova ukusna i zdrava savijača je vrlo popularna, posebno u kontinentalnoj Hrvatskoj. Odvažniji se mogu okušati u ovladavanju izrade domaćeg tijesta za savijaču za što će definitivno biti nagrađeni autentičnim okusom.

OGLAS 78 300×600 centriran




Jednostavniji način je priprema bučnice s kupovnim korama (tanje ili srednje debljine). Bučnica može biti slana i slatka, ovisno o tome jeste li u nadjev dodali sol ili šećer. Bučnicu je lako i “veganizirati” tako da se umjesto svježeg kravljeg sira koristi svježi tofu.

Recept

Vrijeme pripreme: 45 min

Potrebni sastojci: 500 gr kora za savijače (ili napravite domaće ako imate volje), 1 manja naribana buča ili pola srednje velike (cca 500 gr), 500 g svježeg sira ili tofua, 1 žlica soli, 250 g kiselog vrhnja (može i sojino za vegane), ulje ili malo otopljenog maslaca za premazivanje lima i tijesta, veliki lim za pečenje

Priprema: Zagrijati pećnicu na 200°C. Buču naribati, lagano posoliti i ostaviti da kratko odstoji (cca 20 min) i pusti vodu. Buču zatim staviti u cjediljku i rukama dobro istiskivati vodu. Tako ocijeđenu buču tada pomiješati s ostalim sastojcima. Dodati šećer ili sol, ovisno o tome radite li slatku ili slanu bučnicu.

77





List tankog tijesta odnosno kore poprskajte rastopljenim maslacem ili uljem, stavite drugi list tankog tijesta, također poprskajte maslacem ili uljem, premažite dijelom nadjeva i savijte u savijaču. Postupak ponovite sa ostalim tijestom i nadjevom.

Zamotana se bučnica stavi u lim koji ste prethodno premazali uljem ili maslacem. Kistom premazati maslac ili ulje po bučnici i staviti u pećnicu. Peći oko 30 min ili dok površina lagano ne potamni. Poslužiti vruće.

Želite li slatku bučnicu, nadjevu dodajte trščanog smeđeg šećera ili nekog drugog zaslađivača po ukusu i 1 vanilin šećer, a kiselo vrhnje zamijenite slatkim. Pečenu bučnicu možete također posuti običnim ili šećerom u prahu.

U slast!

39

Slatka bučnica

OGLAS 78 300×600 centriran




OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.