Background photo created by lifeforstock - www.freepik.com

Prednost ovih jela je, osim zdravlja i mršavljenja, u tome što se izuzetno lako spremaju. Dosta svježeg povrća i minimum kuhanja je formula koja dovodi do ukusnog laganog i hranjivog jela.

OGLAS 78 300×600 centriran




Krem varivo od špinata

Potrebno je: 1 glavica luka, 2 češnja češnjaka, 3 krumpira, 400 špinata, 1 mrkva, 1 pastrnjak, sol i papar, peršin.

Priprema: Povrće očistite, operite i isjeckajte u veći lonac. Dodajte vode toliko da prekrije povrće pa kuhajte oko pola sata. Zatim štapnim mikserom izmiksajte kuhano povrće i  dodajte još malo vode i začine. Uživajte!

Rižoto od povrća

Potrebno je: 150 grama graška, 150 grama mrkve, 150 g kukuruza, oko 1 šalica basmati riže, sol, papar i svježi peršin, kurkuma.

Priprema: Skuhajte povrće u malo vode pa kada je skoro skuhano dodajte dobro opranu rižu. Pustite neka sve vrije oko desetak minuta, a zatim sklonite s peći. Dodajte sol i papar i svjež peršin pa sve promiješajte. Kurkumu možete dodati po želji.

39

Integralni špageti u umaku od rajčice

Potrebno: Umak od rajčice (može i svježa rajčica), integralna tjestenine od brašna po želji, cca 250 gr, 2 mrkve, 1 glavica crnog luka, 1 češanj češnjaka, sol i papar, origano.

Priprema: U vrlo malo vode prodinstajte izriban crni i bijeli luk i mrkvu. Kada voda skoro zavrije, dodajte sos od rajčice i začine. U posebnom loncu skuhajte špagete da budu al dente, a kada ih procijedite dodajte im umak pa sve lagano izmiješajte.

Grah na vodi

Potrebno je: 1 glavica crnog luka, 2 češnja češnjaka, 2 mrkve, 2 pastrnjaka, 300 g  graha, sol i papar, lovorov list.

Priprema: Grah preko noći namočite. Stavite u hladnu vodu u lonac pa stavite da provrije. Kada provrije, procijedite ga i tu vodu bacite, a stavite u lonac s grahom drugu, čistu vodu i dodajte, ako imate malo anisa, kombu alge i kumina protiv nadimanja. Zatim dodajte sjeckani luk, mrkvu i pastrnjak pa sve kuhajte oko sat vremena. Dodajte začine i sklonite s peći.

77





Pita s rižom i porilukom

Potrebno: 1 poriluk, 300 g kuhane riže, sol i papar, malo mineralne vode, pakiranje kora za pitu.

Priprema: Poriluk isjeckajte pa izdinstajte na malo vode. Kada se izdinsta, dodajte mu kuhanu rižu i začine.

Odvojite jedan list kore za pite pa je pospite s nekoliko kapi mineralne vode, zatim na nju zgužvajte još jedan list kore za pitu pa ga obilno filujte rižom i porilukom, savijte i stavite u tepsiju. Kada naslažete ostale kore, sve pospite s mineralnom vodom i stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta na 200 stupnjeva.

stil.kurir

OGLAS 78 300×600 centriran




OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.