Zašto su ljudi vrlo često toliko zaokupljeni trenutnom realnošću u kojoj se nalaze?

atma.hr – 39

Zato jer mnogi još nisu svjesni koliko su njihove realnosti promjenjive. Zato što kada im se događaju situacije u kojima osjećaju strah, neugodu i druge neželjene emocije, situacije koje ugrožavaju njihov toliko poznati svijet za koji (samo) misle da im je ugodan, onda osjećaju svim svojim osjetilima. Primaju neograničeno mnogo informacija koje u njima izazivaju emocije od kojih ponekad mogu čak osjećati i trenutne fizičke reakcije. Doslovnu fizičku bol.

I zato su vrlo često previše zaokupljeni trenutnom realnošću, jer se pokušavaju s njome nositi sada, u ovom trenutku, samo da ta bol što prije prođe. I od toga ne vide neograničeno mnogo novih mogućnosti. Boljih mogućnosti. Ne vide film koji bi htjeli gledati. Niti se trude pisati novi scenarij.

atma.hr – 78
Trenutna realnost je samo materijalizacija energije koju smo do trenutka realizacije odašiljali vlastitom vibracijom, vlastitim mislima. Trenutna realnost nije ništa drugo nego proizvod naših misli. Ona je zapravo snažan pokazatelj toga koje misli trebamo mijenjati da bismo vibrirali na frekvenciji realnosti koju želimo živjeti. Jer, odluke donosimo na temelju onoga što mislimo, a mislimo ono što nam govore naša nesvjesna uvjerenja nastala iz naših prethodnih iskustava.

Da li iz trenutne realnosti više učimo ako se protiv nje borimo ili ako je prihvatimo i pogledamo njeno dublje značenje; o čemu smo razmišljali i što smo poduzimali na temelju naših misli da smo sada tamo gdje jesmo, tamo gdje možda ne želimo biti? Da prolazimo iskustva koja ne želimo prolaziti?

Da, te misli trebamo mijenjati. Kako? Tako da se ne borimo protiv okolnosti u kojima smo se našli, već da osvijestimo stare misaone obrasce i stvaramo nove – one za koje znamo da će nam služiti – a zatim prema njima i djelovati. Tek onda će se mijenjati i naše okolnosti.

atma.hr – 39

Misliti pozitivno ne znači forsirati da mislimo da nam cvatu ruže, ako trenutno osjećamo da to nije tako. Zapravo, samo maštati o onome što želimo živjeti i kako se želimo osjećati već je jedan oblik pozitivnog razmišljanja.

Mašta nam nije dana da bježimo od realnosti u kojoj se nalazimo. Mašta nam je dana da kreiramo novu realnost.

Izbor je na nama.

Maštati ili se boriti? Što vam daje bolji osjećaj?

Marina Kelin, marinakelin.com

31 DRVO SREĆE

banner za stvari DRVO SRECE