“Cijeli moj život bio je izbrisan. Gledali su me kao oštećenu robu i izbjegavali suradnju sa mnom”, rekla je glumica o najtežem periodu u životu.

atma.hr – 78
Američka glumica, režiser i bivša manekenka Sharon Stone, 10. ožujka je proslavila svoj 61. rođendan.

Rođena je 1958. godine u Meadvilleu u Pennsylvaniji. Živjela je s majkom računovođom, Dorothy Mary, ocem Joseph Williamom koji je bio radnik u lokalnoj tvornici, starijim bratom Michaelom, mlađom sestrom Kelly i mlađim bratom Patrickom.

Smatrali su je nadarenim djetetom pa je krenula u drugi razred sa samo pet godina. Završila je srednju školu u Pennsylvaniji, 1975. godine, a zatim se upisala na Univerzitet Edinboro. Tijekom studija prijavila se na izbor za Miss okruga Crawford – i pobijedila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#WaybackWednesday to 1999 as Gloria. (Dir.: #SidneyLumet, Story: #JohnCassavetes, Music: #HowardShore)

Objavu dijeli Sharon Stone (@sharonstone)

atma.hr – 39

Zahvaljujući tome sudjelovala je na izboru za Miss Pennsylvanije, gdje su suci bili oduševljeni njom i savjetovali je da započne manekensku karijeru, što je Sharon i učinila. Dvije godine kasnije shvatila je da želi biti glumica, a ne model.

Čuvena po golišavim scenama

Karijeru na televiziji je započela glumeći u reklamama, nakon čega se pojavila u filmu Woody Allena Stardust Memories, kao sporedna uloga. Godinu dana kasnije, uslijedila je prva prava uloga u horror filmu Deadly Blessing. Ipak, veliku popularnost stekla je glumeći u filmu Total Recall 1990. godine.

1995. godine glumica je dobila svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih, a 2005. godine je imenovana za “Časnika umjetnosti i pisma” u Francuskoj.

Mnoge glumice su odbile brojne uloge zbog nagih scena, a Sharon su baš takve role učinile zvijezdom i donijele joj status seks simbola. Glumila je u više od 100 filmskih i televizijskih ostvarenja  zaradila milijune dolara i osvojila mnoštvo prestižnih glumačkih nagrada i još više nominacija. Osvojila je deset nagrada i 41 nominaciju, uključujući Emi nagradu, Zlatni globus i dvije MTV filmske nagrade.


Widget not in any sidebars

Krasila je naslovne strane skoro 300 magazina.

 

 

 

1992. godine, magazin People ju je svrstao na listu 50 najljepših ljudi na svijetu, a magazin Empire 1995. godine u 100 najseksipilnijih zvijezda filmske povijesti. Dvije godine kasnije smještena je na listu top 100 filmskih zvijezda svih vremena. O njoj su snimljena četiri dokumentarca i napisano je nekoliko biografija.

atma.hr – 39

Moždani udar u 43. godini

2001. godine, Sharon je doživjela jak moždani udar, od kojeg se dugo oporavljala. Kasnije je za medije otkrila da je morala ponovo učiti osnovne stvari, poput govora, hoda i pisanja. Ovaj događaj značajno je utjecao na njenu karijeru, jer je u Hollywoodu bila praktično otpisana.

“Cijeli moj život bio je izbrisan. Gledali su me kao oštećenu robu i izbjegavali suradnju sa mnom”, rekla je glumica, koja se tada povukla iz glume i posvetila odgajanju djece, oporavku od moždanog udara i razvoda od novinara Phil Bronsteina, s kojim je tada bila 6 godina u braku, tijekom kojeg su dobili sina.

atma.hr – 78
Starateljstvo nad djetetom sud je dao ocu, a glumica je dobila samo pravo na povremene posjete djetetu. Godinu dana kasnije usvojila je jednog sina, a kasnije još dva.

Prije Bronsteina, Sharon je tri godine bila s producentom Michael Greenburgom, kojem je zaručnički prsten vratila brzom poštom.

Humantarni rad

Sharon Stone je jedna od poznatih osoba koje se bore za mir u cijelom svijetu. Zbog svoje posvećenosti dobila je u 55.oj godini od laureta Nobelove nagrade za mir Peace Summit nagradu zbog svoje dugogodišnje borbe i predanosti u borbi protiv AIDS-a. Nagrada joj je dodijeljena u nacionalnoj Operi u Varšavi, a na tome joj je čestitao i Dalaj Lama.

Sharon je također sakupila sredstva za izgradnju 28 škola širom Afrike.

biografija.org/stil.kurir

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST