Dr. Frank Kinslow

Dr. Frank Kinslow je autor bestsellera o prirodnom iscjeljivanju ‘Tajna trenutnog iscjeljenja’, liječnik kiropraktičar, učitelj za gluhe, klinički duhovni savjetnik i začetnik procesa kvantnog povlačenja, znanstvenog postupka brzog iscjeljenja. Prenosimo zanimljivi razgovor koji je objavio portal dnevno.hr.

atma.hr – 47

Za početak, recite nam nešto o Vašem profesionalnom radu…

Moja profesionalna pozadina spoj je triju istraživanja – doktor sam kiropraktike pa sam samim time dosta priklonjen i duhovnim disciplinama. Meditirao sam gotovo četrdeset godina te sam paralelno proučavao razne indijanske tehnike meditacije. Treći ključni element su kvantna mehanika i Einsteinova Posebna teorija relativnosti koje sam dugo proučavao iako nisam znanstvenik po struci. Neke važnije dijelove sam implementirao u svoju tehniku nazvanu ‘Quantum Entrainment’ (kvantno povlačenje). Možda se ništa od navedenog ne bi realiziralo da nisam u 61. godini života dobio otkaz i završio u dugovima. Nakon toga sam razmišljao kako je moguće biti bez posla, gotovo izgubiti stan, a imati toliku količinu iskustva i kvalitetnog rada iza sebe. Sve sam više osjećao strah, bijes i anksioznost – osjećaje koji su se nakupljali u mom organizmu. Kada sam bio stjeran u kut, odlučio sam jednostavno stati sa svime te sam po prvi puta osjetio potpuni mir.

Umjesto da nešto stalno nastojimo napraviti boljim, jednostavno prestanemo s radom u potpunosti – to je QE tehnika. U miru uvijek pronađemo red, snagu, suosjećajnost i užitak. To smo ranije izgubili u potpunoj predanosti radu, a nakon što ih isponova povratimo onda i radni učinak postaje daleko boljim. Zaista na taj način možemo izliječiti bilo koga i to u samo par minuta. To bih nazvao ‘promjenom percepcije’ jer većina čak i mir percipira kao ‘mirni rad’ ili razmišljanje o nečemu. Raditi ništa znači isključiti se iz svega. U kvantnoj mehanici se to naziva ‘implicitnim redom’, a termin je skovao David Bohm.

Iz tog pojma proizlazi kvantno stanje i stvaranje kreacije. Dolaskom do stanja mirovanja reorganiziramo se u fundamentalnom poretku i kada opet počnemo kreirati sve poprima daleko smisleniji i uspješniji sadržaj. Na taj način stvaramo sinkronicitet jer što je više rada, to je manje reda. Uzmimo kao primjer nemogućnost plaćanja stanarine. Nemate novaca, a i uznemireni ste. Prakticiranjem QE tehnike uznemirenost odmah nestaje, a objektivnost Vas lakše usmjerava ka rješavanju situacije. Istina, mi rješavamo nedostatak novca kao primarni uzrok pa će plaćanje stanarine možda malo duže trajati, no na kraju takvih problema više nećete imati.

Nešto slično smo vidjeli i u filmu ‘Sedam godina u Tibetu’ gdje Brad Pitt osvaja sve vrhove kao planinar i pita tibetanskog redovnika koja je razlika između Zapada i Istoka, a ovaj mu odgovara da se Zapad skoncentrirao na konkurenciju i osvajanje svega zbog ega, a Istok je ego odbacio, kao i natjecateljski duh.

Da, istina, iako mislim da određena poveznica mora postojati. QE te dvije prakse nastoji spojiti. Mogao bih čak reći da je QE jedina praksa u kojoj je savjet ne raditi ništa, a u svakoj drugoj praksi uvijek savjetuju nešto. QE nije iscjeliteljska tehnika jer se iscjeljivanje događa spontano. Mi bi smo jednostavno pokušali stvoriti događaj koji bi bio blagonaklon ka iscjeljivanju. Na taj način bi fiziolog, kiropraktičar ili iscjelitelj prvo trebao odraditi QE, a tek zatim svoju tehniku. Kinslow Sustav je krovni sustav u kojem je jedna od tehnika i QE. Odmor je dakle univerzalno sredstvo liječenja za svakog čovjeka, u bilo kojem problemu.

Dr. Robert Wallace je još 70-tih godina potvrdio da postoje četiri glavna stanja svijesti, a duboki odmor je snažniji i od dubokog sna. Tibetanski redovnici tako bez većih problema mogu sjediti i meditirati, no Zapadna civilizacija u tome ne pronalazi svrhu pa uvijek želimo nešto kreirati, napredovati i sudjelovati u nečemu. Mi na drugačiji način tražimo odgovor na pitanje – tko sam i što ovdje trebam činiti? Kinslow Sustav smo tako prilagodili upravo tim potrebama, da bi svatko mogao participirati. Osoba napreduje od sustava ‘preživljavanja najsnažnije karike’ do pomoći i doprinosu sebi i okolišu, poput modela u prirodi gdje se ne možete izolirati.

U posljednje vrijeme prilično je aktualna tzv. ‘paraliza sna’, osjećaj kada se osoba paralizira u stanju između sna i jave te ostaje anemična i prestravljena. Što je tomu uzrok?

To dolazi od disbalansa organizma, potrebe za odmorom i osobnim problemima. Čak i oni koji se aktivno bave spiritualnim životom imaju problema zbog težnje za materijalnim. Postoje tri glavna stanja svijesti – budno (um je budan, tijelo aktivno), stanje dubokog sna (um je manje aktivan, tijelo se regenerira) i stanje sna (um aktivan, tijelo odmara u manjoj intenzivnosti nego u dubokom snu). Wallace je otkrio i četvrto stanje svijesti koje je nazvao hipometaboličko-fiziološko stanje. To pojednostavljeno znači da je um budan i svjestan, a tijelo se regenerira više nego u najdubljem snu. To je prvi korak u QE jer kombiniramo takvo stanje s budnim stanjem i stvaramo sasvim novo peto stanje svijesti.

Vratimo se sada na disbalansiranost – ukoliko se tri osnovna stanja svijesti međusobno miješaju (što se događa ukoliko smo rastreseni i pod opterećenjem) onda dobivamo takva stanja, poput paralize sna. Zato su Tibetanci uveli četvrto stanje, a Zapad zbog nedostatka sna ulazi u psihičke poremećaje i nestabilnost. Cijeli je svijet danas pod tim utjecajem i zato smo blizu samouništenja. Dobar san i mir pripomažu kvaliteti života i odnosu prema okolini.


Widget not in any sidebars

Čemu Vaše knjige i tehnike duguju toliki uspjeh?

Ja ne ojačavam ljude već im samo pomažem da shvate kako već imaju sve potrebno, i to činim kroz svega par minuta. Kada shvate tu nepobitnu činjenicu, automatski vraćaju kontrolu nad svojim životima. Ukoliko to povežemo s pet stanja svijesti i pet prstiju na ruci, lakše shvatimo da nam je u životu jednostavnije upravljati cijelom šakom nego s dva ili tri prsta.

Što mislite o ‘Tajni’ i sličnim knjigama i praksama?

Knjigu iskreno čitao nisam, jedino sam čuo tuđa iskustva vezana uz čitanje. Stvaranje zakona privlačnosti sam i osobno opisao u knjizi ‘Eufeeling!’. Baš sam tu istaknuo kako pomoću zakona ostvariti život koji nas ispunjava, a sve ima veliku sličnost u simbiozi Zapada i Istoka kao što smo malo prije naveli. Nitko ne može pobjeći od aktivnosti, ali nam je potreban i temeljitiji odmor.

Ukoliko dolazimo iz kaotičnog mentalnog sklopa i mislimo da je multitasking, četverosatni san i uporaba droge i alkohola normalna stvar, a to zaista mislimo – ne možemo shvatiti da je to istinski velika abnormalnost u stvarnoj prirodi jedne ljudske jedinke.

Kada dođemo do ruba i jedina želja nam postane bijeg od ovog kaotičnog svijeta u kojem živimo, uvlačimo se u svijet krive interpretacije – pomislimo da će se nešto ostvariti isključivo ako u to vjerujemo. Vjerovati da ćemo preko noći živjeti u dvorcu je ludost, naročito ako u to vjerujemo iz ovog kaotičnog mentalnog sklopa. QE sustav brzo ukloni svu tu patnju i shvatimo da je osjećaj samog življenja odličan. Osjećamo se potpuni te s tog mentalnog sklopa možemo poželjeti neke stvari, a naša srčanost u želji će nam sama po sebi mijenjati živote. Da savjeti iz takvih knjiga djeluju sami po sebi, čovječanstvo ne bi imalo problema, zar ne? To je jednostavna filozofija koja u svojoj biti ne funkcionira, no zbog velikog publiciteta uvijek ima pojedinaca kojima uspiju takvi stavovi i onda to pridobije na važnosti. Ostali dobivaju osjećaj krivnje i misle da su u nečemu pogriješili, te zbog straha od neprihvaćanja nastavljaju s promocijom ideje. Takve knjige, pojednostavljeno – prodaju nadu. A nada je vuk u janjećoj koži. Smatram da je bolje znati na čemu smo, nego se nadati nečemu što nije realno. Nada nije nužna, naročito jer dolazi iz očaja.

Smatrate li da predrasude uzimaju veliki danak u problemima današnjeg društva?

Predrasuda je simptom, a ne uzrok. Ona dolazi od nemogućnosti da sebe percipiramo kao cjelinu. Slično je kao i s egom, oboje se manifestiraju iz straha. Kada nismo u sinkronizaciji s našom esencijom i stabilnošću dolazimo do problema, straha i predrasuda. Čišćenje od takvih loših emocija i iskustava rješavamo prvog dana seminara. Vjerojatno ste i Vi barem jednom rekli: ‘Život mora biti nešto više jer se trenutno ne osjećam potpunim’. Nažalost, Zapadna civilizacija takav zaključak rješava kupnjom novog automobila ili forsiranjem nekih duhovnih praksi, a to je u potpunosti krivo. Ono što zapravo trebate činiti je u potpunosti prestati s bilo kakvim radom. Predrasuda je, da zaključim, simptom nepoznavanja samog sebe.

Tko je krivac za evolutivni pad civilizacije od ljubavi prema bližnjem ka strahu za preživljavanje?

Individualni um, koji je u stanju raspada, a mi ga pokušavamo rehabilitirati s umom. Ništa se ne može popraviti samim sobom. Moramo napraviti odmak od uma, a ova civilizacija jedino taj aspekt čovjeka vrednuje. Potpuno je pogrešna konstatacija da je ono što mi poznajemo jedino pravo znanje. U 99% slučajeva um bježi od naše unutrašnje sile, a mi ga slijedimo u dobru i u zlu. Zato bismo morali razdvojiti sebe i um, posebice jer vjerujemo kako smo mi um. No što ako um prestane funkcionirati? Odgovor na pitanje tko sam vrlo je jednostavan – samo trebamo promijeniti kut gledanja.

Kao kiropraktičara Vas moram upitati i što mislite o praksi namještanja atlasa?

Djeluje, nema se tu što previše za zaključiti. Veliki broj kiropraktičara namješta taj vratni kralježak s uspjehom i to mnogo godina.


Widget not in any sidebars

I za kraj, imate li kakav poseban savjet hrvatskim čitateljima?

Ako ne funkcionira ono čime se bavite, ako se ne osjećate ispunjenim ili sretnim, onda očigledno nešto nije u redu s tim što radite. Možda bi trebali prestati to raditi ili pak raditi isto, ali na drugačiji način. Ako ste čak i frustrirani sa svojim poslom, jednostavno prestanite s radom i pričekajte na rezultate tog prestanka.

Strah nas tjera na nastavak krivog rada i povećavanje frustracije. Potpuno zaustavljanje nam omogućava izdizanje iz situacije, manevarsko vrijeme i bolji učinak. Sve u životu je bazirano na radu i odmoru, od vala i amplitude gdje imaju točke stajanja do čitavog svemira. Glavna poruka je – nemojte suludo ustrajati u onom što radite već ponekad stanite i razmotrite situaciju.

Quantum Entrainment u ZAGREBU 25.03.-28.03

Pozivamo vas da dođete na radionice koje se održavaju u Zagrebu 25. do 28. ožujka, 2017. da zajedno doprinesemo sebi samima, našoj zemlji, regiji i svijetu.

Više o programu možete pročitati OVDJE.