Većina ljudi i dalje žive nesvjesni raznih uvjerenja koja su im drugi nametali u toku odrastanja i samog života, ali na svu sreću sve je više onih koji se bude i počinju shvaćati koja je naša životna svrha. Oni koji su nam nametali te programe mislili su da će nam tako život biti bolji, da ćemo biti sigurniji ili su svjesno ili nesvjesno htjeli uspostaviti veću kontrolu nad nama. Međutim, došlo je vrijeme intenzivnog dizanja svijesti na viši nivo i sve je više onih koji rade na sebi, onih koji se pitaju jesu li na pravom putu i što im se to događa.

atma.hr – 75
Kada krenete na taj put mogu vam se početi događati manje prijatne stvari, jer sve ono što se godinama taložilo u vama sada se uzburkalo kao prljavština u čaši koju stavimo pod čist mlaz vode. Čista voda postepeno istiskuje talog i prljavštinu iz čaše, ali se taj talog prvo podigne i onda polako iščezava pod pritiskom čiste vode. To se upravo događa i vama kada krenete čistiti svoj energetski kanal, svoje emotivno, mentalno i duhovno tijelo.

Bićete preplavljeni raznim emocijama, može vam se javiti strah, osjećaj krivice i sumnje, razdražljivost, nervoza, sav spektar emocija. Vrlo je važno da sve te emocije prihvatite, a nikako da ih se plašite, odbacujete ili potiskujete. U redu je osjećati se loše, a još je bolje biti svjestan svog trenutnog emotivnog stanja. Najvažnije je da naučite prihvatiti i preobraziti sve te neprijatne osjećaje u osjećaj ljubavi i zahvalnosti. U svakom trenutku budite svjesni svojih emocija, dozvolite im da slobodno protječu kroz vaš energetski kanal, one su vrlo promjenljive, pa se naučite ne poistovjećivati s njima. Vi možda samo trenutno osjećate strah, ali vi niste vaš strah. Emocije su najčešće rezultat našeg načina razmišljanja i raznih podsvjesnih programa.

Vaš ego se buni, negoduje, razmišljate, ali tu treba pokazati naročitu istrajnost. Nemojte pokleknuti pred prvom preprekom. One su sastavni dio puta, kao što je i neuspjeh sastavni dio uspjeha. Može vam se dogoditi da vas drugi napuste, da izgubite posao ili prijatelje, može doći i do sukoba s nekim, ali znajte da ste pokrenuli razne procese i da je vaše samo da istrajete u radu na sebi, da vjerujete ste na pravom putu i slijedite glas svoje duše.

atma.hr – 75
Jedna od najboljih tehnika za rad na sebi jeste meditacija. Kroz meditaciju učite kontrolirati vlastiti um koji je najčešće uzrok svih naših nezadovoljstava. Meditacija je stanje bez misli koje nas povezuje s našim unutrašnjim duhovnim vodstvom.

Važno je napomenuti da ovo nije proces koji ima svoje vremensko ograničenje. Kada se završi intenzivna faza čišćenja, dolazite na jednu stabilnu visoku vibraciju, ali i dalje ćete imati dosta posla sa svojom podsviješću. Nemojte misliti da možete stagnirati u radu na sebi. Stagnacija ovdje nije moguća. Ili napredujete ili nazadujete. I poslije mnogo godina u radu na sebi događa se da otkrivate stara ograničenja u sebi, blokade ili negativna uvjerenja. Vi više nećete biti ista osoba, ali u tome i jeste ljepota i zato prigrlite ovaj proces osobne trasformacije i znajte da radom na sebi i širenjem svoje svijesti utječete na kolektivno energetsko polje, a time i na druge da krenu na put samospoznaje, a samim tim i globalnog iscjeljenja.

Autor: Suzana Smoljić
blis.ba

atma.hr – 61