Napisala: Tatjana Pavlic Blažon,
Transformation Healing by Tatjana
Transformation Healing by Tatjana – Početna | Facebook

Mi smo energija.

Tu rečenicu ste možda već mnogo puta čuli jer je popularna ili je pak možda i po prvi put čujete, ali koji god bio slučaj, još uvijek ne znate što bi točno to trebalo za vas značiti.

Živite svoj život; radite ili učite kako biste radili, proživljavate svoj život u određenim odnosima, relacijama s drugim ljudima, stvarima, idejama, suočavate se s određenom materijalnom stvarnosti okolnosti u kojima živite, fizičkim i zdravstvenim stanjem svoga tijela, i na kraju dana samo biste htjeli biti sretni, zadovoljni, voljeni, siti, s krovom nad glavom i bez dugova ili problema koji vam donose nemir i nesanicu. O energiji i ne razmišljate, osim kada je riječ o računima za struju i grijanje.

atma.hr – 52
To što o tome ne razmišljamo, ne znači da ne postoji. Slično ne razmišljamo ni o tome kako djeluju zakoni fizike kada se krećemo, kako rade naše tijelo, organi i sustavi, kao što ne razmišljamo ni o tome što se dešava u vozilu kada ga vozimo. Pažnju prvenstveno obraćamo na svoj cilj, a kako nešto pritom funkcionira ne interesira nas odviše.

No kada vozilo zakaže, odjednom ćemo pokazati interes te htjeti saznati što se s njime desilo. Čak ćemo s njime otići stručnjaku i platiti mu da ga popravi.

S tijelom ćemo učiniti slično; otići liječniku.

Ukoliko smatramo da imamo probleme sa psihom, nevoljko ćemo čak i otići ili biti odvučeni stručnjaku za to.

Ukoliko ćemo se i dalje osjećati nesretno, krivit ćemo svijet, sebe, druge. Žrtveno janje neće trebati dugo tražiti.

Ali kada bismo znali da i naše fizičko zdravlje i osjećaj sreće i dobrobiti ovise o našoj energiji i da na jedno i drugo možemo utjecati pošavši od energetske razine, bez ponekad suvišnog ili nepotrebnog odlaska liječniku (čija profesija je također hvalevrijedna), možda bismo odlučili poraditi na tome. Zašto? Jer zaista djeluje.

Poznavanje vlastite energije trebalo bi biti jednostavno poput prepoznavanja vlastitog fizičkog stanja, no na prepoznavanju fizičke razine kao kultura gadno zapinjemo.

Čest razlog je nepovezanost sa svojim tijelom, koje počinje s ignoriranjem njegovih potreba kao i s guranjem tijela preko granica.

Ali postoje i dublji razlozi koji se nalaze upravo na energetskoj razini.

Jedan od razloga je što često našu energiju „guramo“ u područje glave, što, ako krenemo u analizu, ni nije neobično upravo iz razloga jer živimo u kulturi u kojoj se naša vrijednost prelama kroz misaone aktivnosti, ali i zato jer misao „ja“ doživljavamo ponajprije kroz glavu. Drugi razlog za nepovezanost s tijelom je i to što nismo uzemljeni, a što je opet pitanje energije; odnosa našeg tijela s planetom, njihove povezanosti.

Već kada bismo se naumili smisleno povezati s energijom Zemlje, mnogo bismo toga mogli promijeniti u vlastitoj energiji i vlastitom tijelu.

Naredni problem koji primjećujem u vlastitoj praksi rada s energetskim iscjeljivanjem je da se ljudi klone onoga što im je strano i za što smatraju da su prazna naklapanja, u neznanju da je energetsko iscjeljivanje drevno učenje naših predaka i primjenjivalo se odavna, već prije samog nastanka alopatske medicine.

atma.hr – 52
Energetsko iscjeljivanje vrlo je bogato područje koje također ima svoje zakonitosti rada, svoju teoriju, sustave naučavanja, modalitete rada.

Ali vratimo se ponovno na pitanje: što navedeno znači jednom Marku ili Ani koji su i dalje nezadovoljni svojim životom?

Rad na vlastitoj energiji unatoč složenim energetskim sustavima zaista ne mora biti složen. Rad s energijom može biti sveden na priznavanje svoje energije, osluškivanje, promatranje. Promatrati možemo: kako se osjećamo u određenim situacijama, uz određene ljude, na određenim mjestima, dopuštajući pritom vlastitoj unutarnjoj mudrosti da nas usmjeri prema većoj harmoniji i punoći života.

Zaista ne moramo učiti o čakrama, nadijima ili meridijanima, uzemljenju, centriranju, privlačenju prane, balansiranju polutki, čišćenju aure, uravnoteženju elemenata, morfogenetičkim poljima, aksiotonalnim linijama, samskarama. To prepustite stručnjacima.

Ono što je za vas bitno je da prepoznate sebe kao energetsko biće i dopustite sebi da budete energetski uštimani poznavanjem sebe, poznavanjem što je za vas dobro iz onog prostog osjećaja koji iz vas nadolazi iznutra na finoj vibracionoj razini. Ponavljam, slušanjem!

Jer zaista, da biste uživali u glazbi, ne morate znati kako izgleda notni zapis, ni pravila kako se glazba sklada, ni izvodi, isto kao što ne morate znati kako zalazak sunca koji u vama izaziva toliko divljenje znači da se Zemlja još jednom okrenula oko svoje osi.

A ako potreba za to dođe, uvijek možete naučiti još i više i početi svjesno koristiti svoje energetske sustave, uštimavati ih te pomoću njih skladati svoj život.

Mi smo energija. Jeste li pomislili da je i ovaj članak koji ste pročitali i njegovi koncepti energija, vibracija?!

U narednom članku pročitajte više o tome kako uskladiti svoj život manifestiranjem!