Napisala: Tatjana Pavlic Blažon,
Transformation Healing by Tatjana
Transformation Healing by Tatjana – Početna | Facebook

Kad nas život stavi u svoj žrvanj (a nije upitno hoće li) i nekako nam baš ne ide, pa se aktivno počnemo propitkivati što krivo radimo u svom životu, u čemu griješimo, počet ćemo priželjkivati promjenu i ostvarenje svojih želja pitajući se kako doći do željene promjene te ujedno guglajući naići na neke članke o manifestiranju.

Odmah ću vam reći: manifestiranje nije poput kupnje loto listića u kojem će srećom doći do dobitka. Manifestiranje uključuje rad na vlastitoj energiji jer do manifestiranja može doći tek kada naša energija nije raspršena, kada su naši energetski centri uravnoteženi, a mi sami smo „šefovi“ svoje energije.

atma.hr – 52
Pokušajmo raščlaniti najvažnije tajne uspješnog manifestiranja:

CENTRIRANJE ENERGIJE NASUPROT RASPRŠENOSTI

Raspršenost zaista nije teško objasniti. Ukoliko živite užurbanim životnim ritmom, uvijek govorite „da“ na sve prohtjeve, radite posao koji ne poštuje vaše privatno vrijeme, ne čuvate svoju energiju, ne pravite vrijeme i prostor samo za vas i odmor, ne pronalazite vremena za raditi stvari koje volite, tada definitivno bolujete od sindroma raspršenosti. Unatoč tome što usporavanje životnog ritma naizgled djeluje kontraproduktivno, to je vrijeme kada sebe možete sabrati i doći u doticaj sa svojim sebstvom i njegovim vodstvom.

Kako izgleda raspršenost na razini energije? Ako se promatra centralni stup, vidi se da čakre nisu u ravnoteži, neke su blokirane, neke su vrlo slabe ili nejednake vrtnje s prednje i stražnje strane.

Stoga ako radimo energetski na sebi, meditacije za čakre su od velike pomoći, njima uspostavljamo ravnotežu i osnažujemo čakre, odnosno centriramo energiju u centralni energetski stup.

ZNATI ŠTO ŽELIMO MANIFESTIRATI

Kada znamo što želimo, već smo napravili pola posla. Ali znati što je to što želimo nije uvijek tako jednostavno. Ponekad ako smo neodlučni, poruke koje energetski odašiljemo Svemiru su zbrkane i tada od njega dobijemo upravo to: zbrkane životne situacije koje nas prisiljavaju da se otpetljamo. Ali, nismo ni za kriviti, tko nas je u životu zapravo i podučavao takvim vještinama?

Stoga, ukoliko je manifestiranje nešto što tek otpočinjete krenite s jednostavnim željama, a to je da se stvari u vašem životu dešavaju za vaše najviše dobro i u skladu s pozivom vaše duše. Zašto? Jer kada dođete na put prave svrhe vaše duše to će vam donijeti životnu radost, a to je ono što zapravo želite.

atma.hr – 52
VRAĆANJE U PODRUČJE SRCA

Naše istinske želje i težnje smještene su području našeg srca i to je centar s kojim želimo raditi kako bi smo lakše identificirali što je to što želimo. Kada radite s energijom, trebate prihvatiti da ono što želite ne mora nužno biti definirano umom i sročeno u rečenice, već da to jednostavno može biti snažan osjećaj iznutra, težnja koja vas vodi u određenom smjeru iako je vaš misaoni um ne može racionalizirati.

RAD NA OBRASCIMA

Ukoliko ne radimo na vlastitim negativnim podsvjesnim obrascima, desit će se da podsvijest utječe na manifestiranje, a pogotovo obrasci kao: strah, ne zaslužujem, nisam dovoljno dobar/dobra, to previše košta.

Ono što zapravo želimo je svjesno manifestiranje, a pritom da se u njega ne upliće naš podsvjesni um i njegovi programi.

OČEKIVANJA

Ono što se dešava za naše najviše dobro nije uvijek u skladu s našim očekivanjima, jer ponekad, da bismo došli do onoga što zapravo želimo, moramo naučiti još pokoju životnu lekciju, nešto otpustiti. Ujedno, kada se obratimo Svemiru da nam nešto donese u život, često će nam to doći na neočekivan način te realizaciju naših težnji nećemo prepoznati ako se ne otvorimo iznenađenjima.

VJERA DA JE ŽIVOT NA NAŠOJ STRANI

Vjerovanje da je život na našoj strani nadovezuje se na iznenađenja, uključujući I ona neugodna. Život uvijek radi za nas, a naša vjera nas pokreće dalje te vibracioni nosi pozitivni naboj kojim privlačimo dobre stvari k sebi.

atma.hr – 52
OTPUŠTANJE

Jednom kada smo postavili namjeru, moramo otpustiti. Sigurno ste to mnogo puta čuli: sada kada si poželio – otpusti. To je zato jer nam grčevito držanje za nešto samo odmaže. Zamislite to kao kada ste bili djeca pa ste otpuhivali sjemenke maslačka. Poželjeli ste i – otpustili! Čvrsto držanje za nešto blokira našu energiju, što nas dovodi do idućeg.

OPUŠTENOST

Kada god radimo s energijom, potrebna je opuštenost. Nismo sposobni energetski primati kad smo napeti i kada stalno obraćamo pažnju na nekakve nelagode u tijelu. Stoga nije loše prije bilo kakve vježbe manifestacije najprije pokrenuti tijelo, bilo šetnjom ili pak vježbom kako bismo došli do stanja opuštenosti.

PROTOČNOST

Protočnost je stanje u kojem postoji snaga energetskih centara, opuštenost tijela, ali i cirkulacija energije kroz tijelo i ostale energetske slojeve. Nismo protočni ako energija ne može postići protok od neba kroz gornje više čakre i krunu prema dolje, kao ni od Zemlje kroz donje čakre i korijensku prema gore. To konkretno znači da ako nema protoka, ne možemo od gore primati inspiraciju, vodstvo, duhovne poruke, uvide i božansku inteligenciju te je propuštati prema materijalnom ostvarenju kao što ni ako smo zablokirani od dolje, ne možemo primiti materijalnu podršku od dolje, a koja se onda manifestira u našoj materijalnoj stvarnosti kako bi se združila s idejama duha.

UZEMLJENJE

S obzirom na to da živimo u mentalno orijentiranom društvu, komponenta koja često nedostaje prilikom uspješne manifestacije je uzemljenje. Stoga je poželjno naučiti tehniku uzemljenja koja je za nas učinkovita, a koja konkretno znači da ćemo svjesno svoju energiju spojiti s energijom srca planete.

RAD NA SOLARNOM PLEKSUSU I GRLU

Gubljenjem vlastite snage gubimo snagu upravljati vlastitim životom, a što je tema solarnog pleksusa. Nemogućnosti izražavanja svojih želja, a pogotovo sabotiranjem vlastitih želja negativnim mislima potkopavamo sav energetski rad na manifestiranju, što je pak vezano za grlo.

VIBRACIONO NAŠTIMAVANJE

Ova komponenta je vrlo poznata, ali ćemo je ponoviti za slučaj da je čujete po prvi put. Sve što postoji je na određenoj vibracionoj razini. Pri manifestaciji želimo doći na vibracionu razinu stvarnosti koju želimo iskusiti. Kako bismo došli na vibraciju onoga što želimo iskusiti – zamišljajmo kao da se to već desilo, ali ne na način da razmišljamo u detalje, vezivanjem na osobe, mjesta ili stvari,  već fokusiranjem na to kakav osjećaj budi u nama zamišljanje da su naše želje već ostvarene. Time dopuštamo svemiru da za nas odradi to što se treba dogoditi, a mi se samo držimo vibracije.

atma.hr – 52
SLUŠATI I SLIJEDITI IMPULSE SVEMIRA

Kada smo svemiru dobacili lopticu, preostalo nam je slušati njegove impulse i vodstvo, slijediti kamo nas upućuje jer iako mi možda ne vidimo jasnu povezanost, ne znači da ona ne postoji. Da bi se stvari i događaji koji se odigravaju u našu korist zaredali i mi moramo „zarolati“ tu jednu kuglu koja će dobivati na svojoj snazi.

VJEROVATI U PRAVO I BOŽANSKO VRIJEME

I kada smo bili marljivi, odradili svoje zadaće kako bismo svjesno manifestirali, vjerujmo još i u pravo vrijeme. Ako se nešto još nije ostvarilo, nemojte odustajati, možda samo još uvijek nije za to nastupilo pravo vrijeme. Možda vas život vodi svojom stranputicom jer morate nešto naučiti ili odraditi što je dio vaše karme, lekcija koju je duša htjela naučiti ili nužna lekcija kako biste postali ona osoba koja je manifestirala ono što je vaša želja. Jer ako vaš život izgleda daleko drukčije od onoga što želite manifestirati, vjerojatno i vi morate postati drukčija osoba kako biste mogli doživjeti i proživjeti manifestaciju svojih želja!

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA