Godine prolaze a naši bubrezi stalno filtriraju krv, odnose otrove i sve štetne tvari koje ulaze u naše tijelo. Vremenom se toga nakupi puno, i našim bubrezima je potreban tretman čišćenja. Kako se toga riješiti na prirodan način?

Izvor: alternativa-za-vas.com

Vrlo je jednostavno, treba uzeti šaku peršina, dobro ga oprati, nasjeckati i staviti u lonac te dodati 1 litru čiste vode. Kad provrije, kuhati 10-ak minuta i pustiti da se ohladi. Procijediti i uliti u čistu bocu, te držati u hladnjaku. Svaki dan popiti po 1 čašu i vidjet ćete kako nakupljeni otrovi i sol počinju izlaziti pri mokrenju.

Peršin je poznat kao „najbolji tretman za čišćenje bubrega!!“

Nutritivna svojstva peršina:

  • moćan antioksidans
  • podmlađuje kožu
  • sadrži beta-karoten
  • bogat je mineralima kao što su kalcij, fosfor, željezo i sumpor
  • bogat je klorofilom: suzbija loš zadah, pomaže pročistiti tijelo od toksina i viška masnoća
  • bogat je vitaminom C: odličan je za prevenciju raka i srčanih problema
  • pomaže ojačati imunološki sustav

Budući da je bogat kalcijem, suzbija i sprječava osteoporozu. Jako je dobar za djecu i sportaše. Dobar je diuretik: pomaže ukloniti više vode iz organizma na prirodan način. Zbog tog svojstva se koristi u dijetama za liječenje visokog tlaka (hipertenzije) i liječenje bubrega. Njegov visok sadržaj vitamina i minerala čini ga idealnim za borbu protiv anemije, anoreksije, opće slabosti, iscrpljenosti, mentalnog i fizičkog umora.

  • Idealan je za jačanje kose i noktiju
  • Jako je dobar za liječenje kožnih problema
  • Koristan je protiv čireva

Iz peršina se dobiva uljna tekućina zvana Apiol, koja se koristi protiv intermitentnih groznica i neuralgija.

Autor: Borivoj
budan.blog.hr