Lekcije duše su izazov, to je onaj težak dio koji je teško savladati, ali je savladiv 😉 Svi imamo lekciju duše koju sada učimo.

Ima osoba koje uče jednu do tri lekcije u cijelom životu, a ima ih kao i ja koje uče iznimno puno lekcija u jednom životu. Ništa nije bolje ili lošije, naprosto smo tako odabrali prije nego smo došli ovdje.

Česta lekcija koju susrećem, je da osoba treba naći radost u životu. Zvuči vrlo jednostavno, ali bude jako teško za osobu koja ima datu lekciju.

Ukoliko je osoba jako odgovorna i stavlja potrebe drugih ispred sebe, njezina lekcija duše često bude da nauči staviti sebe na prvo mjesto. Toj osobi to bude jako teško za savladati.

Imam divnu klijenticu koja je iznimno intuitivna i toliko je kanalizirana da ju to čak i straši jer zna u svojoj srži što treba činiti i njena je lekcija da prigrli svoju intuiciju, da ne bježi od nje. Već da ju posluša.

Nekome drugome vaša lekcija može biti nešto vrlo lagano i nikakav problem, ali svakoj osobi je njena lekcija duše jako teška. Zato i je lekcija. Iz tog razloga nije mudro davati savjet prijateljima u smjeru – samo trebaš xyz i nije to ništa teško. Sjetite se svojih izazova i kako je vama teško savladati svoje izazove.

Ne kažem da treba njegovati teškoću, ali kada osobi kažemo da je nešto „samo xyz“ a njoj / njemu to ne ide godinama, zbog te izjave osoba se može dodatno osjećati da nešto sa njom nije uredu i da nikada to neće savladati ili slično. Radije imajte suosjećanje i pokažite osobi da imate vjeru u nju da će riješiti svoje izazove, te ako želi da joj možete ponuditi svoje viđenje mogućeg rješenja.

Radila sam s više klijentica koje su bile prilično odvojene od svoje intuicije, njihova je lekcija bila da se treba spojiti sa svojom intuicijom, da treba naučiti kako ju čuti i kako ju poslušati. Njihova iskustva su me dodatno potakla da napravim online tečaj Intuicija, anđeli i duhovni vodiči tako da moja znanja koja ja imam iz duhovnog svijeta budu dostupna i drugima kojima je intuicija i spoj sa duhovnim pomagačima izazovna ili za one osobe koje žele naučiti više o toj temi.

Lekcije se ujedno i mijenjaju, što znači – kada je jedna lekcija naučena, dolazi druga.

Neke od lekcija koje sam do sada najčešće susretala u savjetovanjima su sljedeća:

 • Ljubav prema sebi
  • Staviti sebe na prvo mjesto
  • Reći svoju istinu
  • Ljubav prema svojem tijelu
  • Reći svoje NE
  • Izraziti svoje stajalište naglas, bez straha od osude ili ismijavanja – biti vjerni sebi
  • Živjeti svoju svrhu, a ne se uklapati što bi se trebalo ili što je prihvatljivo
  • ….
 • Živjeti radost
 • Mir u sebi (bez obzira na vanjske okolnosti)
 • Oprostiti drugima
 • Prihvaćanje svega što jest
 • Osobne granice – ne stavljati druge ispred sebe zbog straha (da ćete drugu osobu povrijediti svojom istinom ili da će vas druga osoba povrijediti ako kažete svoje jasno stajalište)
 • Vjerovati da je moguće, da su vaše želje moguće i dok okolnosti pokazuju suprotno
 • Poslušati svoju intuiciju
 • Biti odgovorni
 • ….

Ima još jako puno drugih lekcija koje osoba može imati.

Ukoliko ste osoba kao i ja, koja zna da ima puno lekcija duše koje uči. Dobro je znati da često radimo samo na jednoj lekciji u datom trenutku. Ne rješavamo sve lekcije odjednom.

Ono što je sjajno u intuitivnom čitanju, je da osoba dobije potvrdu svoje lekcije duše. Naknadno bude puno lakše kada znamo što je to točno sa čime se prvo i osnovno moramo uloviti u koštac, jer često naše misli oko jedne lekcije koju učimo stvori 1000 misli, tako da osoba misli da ima 1000 lekcija. A u principu se radi samo o jednoj do tri.

Kada osoba ima jasnoću, koja je to primarna lekcija duše, osjeća olakšanje nakon toga – jer zna da mora raditi na jednoj lekciji, a ne na 100 lekcija.  Može imati jači fokus i prije naučiti svoju lekciju.

Kada jasno znate koja je vaša lekcija duše – usmjerite svoj fokus, svoju energiju na rješavanje te lekcije, imajte vjeru da je to rješivo za vas i krećite se –  korak po korak!

Ukoliko vas pozove da želite znati koja je vaša lekcija duše, jer niste sigurni koja je točno vaša, što je to bitno što sada učite. Koji je to razlog zašto vam ne ide, što je to što vas koči, i najvažnije – kako da navedenu lekciju svladate, na najbolji način za vas. Tada slobodno pogledajte više informacija OVDJE i dogovorite svoje intuitivno čitanje.

Sebi često radim isto, čime dobivam jasnoću i jasan putokaz kuda i kako dalje. Taj moj dar viđenja istine iz dubine meni je zlatan. Uzmite i vi za sebe isto i poklonite sebi dar, koji će vam donijeti jasnoću, mir i jasan putokaz.

Sa ljubavlju,

Nikolina Balenović Knez
www.sretanzivot.hr

Uzmite poklon e-knjigu “IDEJE ZA SRETAN ŽIVOT” OVDJE.

Prethodna objavaNa kraju je ipak otišla. Druga je sada njegova droga.
Slijedeća objavaOsho: Autobiografija duhovno nedoličnog mistika
Nikolina Balenović
Nikolina Balenović Knez, intuitivna i feng shui savjetnica, koautorica internacionalnog bestsellera „Transformation lessons“. Najveća joj je strast da sa ljudima radi na osobnoj transformaciji ljubavi prema sebi, da osnažuje druge da budu autentična najbolja verzija sebe. Prenosi drugima kanalizirane poruke , te vrlo brzo uočava koje su blokade koje stoje na putu za ostvarenje punog potencijala osobe i daje rješenja kako navedene blokade riješiti. Ima poseban dar koji joj omogućuje viđenje istine, pružanje energije i podrške svojim klijentima kako bi promijenili svoje živote na vrlo dubok i snažan način. Life coach, diplomirani feng shui savjetnik, certificirani energetski terapeut, ThetaHealing® praktičar. Yogu vježba preko 13 godina, prošla je veliki broj edukacija ne temu intuicije, kanaliziranja i duhovnosti od Sonie Choquette i drugih, u osobnom radu na sebi je preko 15 godina, ujedno je bacc. ekonomist.