Zahvaljujući Mirzakarim Norbekovu, ogroman broj ljudi diljem svijeta popravili su svoj vid i zauvijek se oslobodili naočala. Osnovni princip njegove metode je psihološko oslobađanje od navike smatrati sebe bolesnom, slabom, nemoćnom i nesigurnom osobom.

atma.hr – 78
Ali ne može se reći da se ova metoda oporavka vida zasniva isljučivo na autosugestiji.

Norbekov je razradio seriju vježbi koje daju odlične rezultate u liječenju kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

Ali, izlječenje bolesti kao što su katarakta, glaukom, optička atrofija i makularrna degeneracija ne treba očekivati, mada autor metode pokušava dokazati učinkovitost svoje metode i kod ovih oboljenja organa vida, prenosi uspesnazena.com.

Izvodeći vježbe za oči po metodi Norbekova, neophodno je održavati mišiće: ispravljena ramena, ravna leđa i raditi sve s osmijehom i pozitivnim emocijama.

atma.hr – 39

Ovu gimnastiku za oči autor preporuča raditi u tri etape: prva faza – izvođenje vježbi s otvorenim očima, zatim- sa zatvorenim, i treća faza – mentalno ponavljanje.

U videu koji slijedi vidjet ćete kako se pravilno izvode ove vježbe.

uspesnazena.com

atma.hr – 78
POVEZANI TEKSTOVI

2 KOMENTARA

    • Taj nije imao uspjeha pretjeranog. Kao ni mnogi drugi. Norbekov još manje od Batesa…. Norbekov je dobar šaljivac, ali slabih uspjeha ima ili skoro nikakvih. Bates je bio neuspješan jer se orijentirao na “eyes strain” i na mišiće. Nije udario po uzroku. Ima ih danas koji rabe nešto uspješnije metode…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.