Foto. pixabay.com

Kada promijenite način na koji gledate stvari, stvari koje gledate se mijenjaju.

atma.hr – 39

Možda vam se ne sviđa kako se stvari odvijaju. Možda se ne slažete s onima koji naizgled imaju moć nad vašom srećom.

Ali OVO je Velika TAJNA života:

Imate puno više utjecaja nego što ste toga svjesni. Gandhi je taj utjecaj nazivao „Snaga Istine“,  „Snaga Ljubavi“, „Snaga Duše“.

To je urođena snaga u vama s kojom vidite istinu i ono najbolje u ljudima. To je snaga s kojom možete mijenjati srca i umove drugih, mijenjajući način na koji ih gledate.

Fizičar nobelovac Max Planck je rekao: „Kada promijenite način na koji gledate stvari, stvari koje gledate se mijenjaju.“

atma.hr – 75
Znanstvenici su otkrili da kada učitelj samo kaže studentu da ima veći IQ, IQ studenta se poveća da bi dostigao očekivanje učitelja. Kada očekujete najbolje od ljudi, najbolje u njima se budi.

Ali obratno je također istinito… Kada u ljudima vidite ono najgore, najgore u njima se također budi. Vaša svjesnost ima moć da probudi ono najbolje ili najgore u svakome koga promatrate, čak i na daljinu.

Naši prijatelji, naše obitelji, naša djeca, naši kolege, naša policija… čak i naši Predsjednici. Mi imamo moć promijeniti svačije srce i svačiji um, jednostavno mijenjajući naše srce i naš um prema njima.

U svakome od nas postoji Tama. Ali postoji također i Svjetlost. I u svakom trenutku imamo novu priliku, izbor između tame i svjetla koji će prevladati našu svjesnost.

Ono što svjedočite u drugima opunomoćeno u je njima snagom vašeg promatranja.

Kada u drugima tražite ono najgore, kada ih u svom umu okrivljujete, kada odbijate u njima vidjeti najbolje, time činite duhovni napad najgore vrste, jer svjedočite protiv njihove sposobnosti da izaberu svjetlo i dajete snagu tami da prekrije njihovo srce i um.

atma.hr – 78
Ako ste se ikad suočili s nasilnom ruljom, nasilnim policajcem, nasilnim ljubavnikom, osjetili ste destruktivnu snagu njihovog prezira prema vama. Ne prepuštajte se tom načinu promatranja! Gledajte u drugima svjetlo!

Nepobitna božanska iskra zauvijek sjaji u srcima svakog čovjeka, žene i djeteta, koja samo čeka da bude pozvana.

Kada pozovete božanski iskru u nekome, dajete joj snagu da prevlada njihovom svjesnošću. Snaga vašeg božanskog svjedočenja poziva istinu u umovima drugih. Poziva ljubav u njihovim srcima. Poziva samilost i ljepotu u njihovoj duši.

Božansko svjedočenje je najmoćniji oblik nenasilja, jer liječi sam izvor nasilja. Vaše neprijatelje pretvara u prijatelje, čak i kada ste mislili da su oni vrijedni prezira i u krivu.

Na mjestu u kojem ne vidite svjetlo, stvorite svoje vlastito.

Pozovite božansku iskru koju nosite u sebi da se otkrije u onima koji su protiv vas.

atma.hr – 39

Božanska iskra u vašeg srcu se rasplamsava u drugima kroz plamen svjetlosti i ljubavi vaše svjesnosti. Svjedočite tome. Ojačajte to. Inzistirajte na tome.

Istina u meni poziva istinu u tebi! Jer samo tome odabirem svjedočiti.

Odlučan sam vidjeti samo to. Jer osuđivati tebe znači da osuđujem sebe i mi smo isti. Stoga inzistiram na tome da se prema tebi ophodim kao istini, kao dobrom, mudrom i ljubaznom.

I tako će biti jer to je ono što svi želimo vidjeti.

Wayseer.org

25 BHAGAVAD GITA

BHAGAVAD-GITA

gita

Dragulj svjetske književnosti - mudrost bez granica

Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge.
G.W.F. Hegel: “Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije.”
Albert Einstein: “Dok čitam Bhagavad-gitu, jedino pitanje koje mi se nameće jest kako je Bog stvorio svemir. Sve ostalo, suvišno je.”

926 stranica, tvrdi uvez, 16 slika u boji

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje