pexels.comPoniznost nije slabost kao što to misle neki neuki ljudi. Naravno, preko materijalne koncepcije poniznosti to se može činiti točnim, ali to zapravo nije poniznost. Biti ponizan znači vidjeti da je Božja snaga u meni i u svemu oko mene. Prava poniznost znači biti bez lažnog ega i shvaćanja da smo mi vršioci djelatnosti. To znači postati duboka osoba koja vidi pravu istinu i Božansku ruku kako djeluje te postati instrument božanske moći.

Prava poniznost je najveća moć u cijeloj kreaciji, zbog toga što se pomoću nje povezujemo s Apsolutnom istinom. Dok god smo pod utjecajem lažnog ega, ne možemo se povezati s istinom koja se nalazi svugdje oko nas. Poniznost nas povezuje s najvećom moći dok nas ponos povezuje s raznim nižim frekvencijama koje nam nepotrebno kompliciraju život.

To je razlog našeg postojanja u ovom materijalnom svijetu. Zbog toga što okrivljujemo druge ljude, druge situacije za našu situaciju, i zapravo nikada ne tražimo pravo rješenje, a ono je da se okrenemo prema Bogu.Prethodna objavaJesmo li zaista duhovno napredovali? 8 načina na koja se najčešće zavaravamo – Tekst koji OTVARA OČI
Slijedeća objavaSamo nastavite sjajiti!
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.