Likovna radionica crtanja I slikanja osmišljena je kao detaljno vođenje polaznika kroz rad prema različitim modelima (stolice, mrtve prirode, draperije tkanina, različite kombinacije navedenog itd.) u svrhu savladavanja perspektive, proporcije, teksture, odnosa svjetla I sjene do kolorističke modulacije.

Tehnika crtanja su olovka I ugljen a tehnika slikanja akrilne vodene boje, akvarel I pastela.

U procesu rada bitna je I osobna kreativna interpretacija u svrhu razvijanja vlastitog likovnog izraza I preferenci kroz zakonitosti vizualnog jezika I navedenih tehnika.

Grupe su male (do 4 polaznika) što omogućuje individualan odnos sa svakim polaznikom u skladu sa njegovim interesima, potrebama I tempom rada uključujući I eventualne dodatne sadržaje kao što je priprema za upis na likovnu akademiju ili sličnu instituciju, istraživanje ilustracije I dizajna kao likovnosti koja se veže za tekst ili namjenu, dodatne tehnike po želji kao što su npr. kolaž, digitalna obrada I intervencije.
Polaznici mogu donijeti i svoje motive na isprintanim fotografijama, npr. u svrhu slikanja portreta.

Prostor radionice se nalazi u zapadnom dijelu centra Zagreba, intiman je, svijetao, radi se opušteno, uz kavu ili čaj koji se polaznicima nude gratis. Slika se uz muziku koja ponekad služi I kao nit vodilja u apstraktnim crtačkim I slikarskih istraživanjima.

Dječje grupe su miješane dobi te također maksimalno propituju interese malih polaznika I nude im uvid u svijet umjetnosti kao poticaj, uz razgovor o viđenom I vođenju pri osvještavanju tog iskustva kroz vlastiti rad. Također se čitaju priče na temelju kojih djeca stvaraju ilustracije I radove inspirirane pričom.
Tehnike maksimalno kombiniramo, od vodenih boja, tempera, flomaster, olovke, ugljena, pastela do svih vrsta kolaža I modeliranja u plastelinu I glini.

Voditeljica Ana Kadoić je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu (zvanje profesora likovne kulture) I poslijediplomski studij na Kraljevskoj akademiji u Amsterdamu.
Iskustvo metodike rada s ljudima stekla je kroz rad u brojnim edukacijskim ustanovama I programima. Izlagala je na brojnim samostalnim I skupnim izložbama.
Kao samostalna umjetnica bavi se ilustracijom I animiranim filmom za djecu.
Likovna radionica je projekt putem kojega rado I sa užitkom prenosi svo stečeno znanje I iskustvo a razmjena koja se događa sa polaznicima obogaćuje I njezin kreativni proces.

Budući da se ne radi o zaokruženom programu koji ima početak I kraj, polaznici se mogu pridružiti u bilo kojem trenutku I pratiti svoj individualan tempo I interes.

Mjesečna cijena radionice iznosi 50 eura I uključuje termin od dva puna sata tjedno I sav potreban materijal.

Mogući su također:

pojedinačni (drop in) dolasci, cijena 15 eura (ukoliko ima mjesta u grupi)
individualna poduka po dogovoru, cijena 20 eura.
zatvorene jednokratne (pop-up) radionice, cijena 15 eura po polazniku (za odrasle, djecu Ili kombinaciju, npr. Djeca I roditelji)

Postojeći termini:
odrasli: utorak 19-21
djeca: četvrtak 18-20

Otvorene su opcije za:
formiranje novih termina, jutarnjih, popodnevnih ili večernjih.
grupu djeca I roditelji
cjelodnevne I vikend radionice na određene teme ili tehnike

lokacija: ulica Vatroslava Jagića 11, Zagreb, 1. kat
kontakt: Ana Kadoić 098 9554898 [email protected]

Ana Kadoic crtanje 2