Sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo u subotu, 25-5-2024 od 10.00 do 14.30 sati ugostiti
Dr. Marina Kovačevića Horu koji će održati predavanje/prezentaciju/ radionicu o urođenim fiziološkim i neurološkim tremorima kao učinkovitom načinu otpuštanja stresa, napetosti i traume.

Ovu je metodu razvio dr. David Berceli – poznata je pod imenom TRE ( Stress, Trauma and Tension release Exercises).
Mehanizam za otpuštanje stresa, napetosti i traume prepoznat još prije 50-tak godina od strane tjelesno orijentiranih psihoterapeuta, ( dr. Wilhen Reich, dr. Alexander Lowen, Peter Levin etc)

Ali tek je dr. David Berceli razvio sistem vježbi (6 plus jedan) kojima se ovi tremori namjerno provociraju kako bi otpustili stres, iscijelili traumu i oslobodili napetost blokiranih mišića.
Danas se ova metoda koristi u preko 40etak zemalja svijeta, uključujući Kinu i Japan.

U Hrvatskoj se koristi unatrag sedam godina: imamo oko 70 certficiranih TRE providera( Stess, Trauma and Tension release Exercises) koji su tijekom jednogodišnjih edukacija u organizaciji O Tempore stekli međunarodnu licencu za održavanje ovih programa, i radionica. Aproksimativno, najmanje 20 tisuća ljudi diljem Hrvatske vježba ili je prošlo kroz njih. Također, u sada dvije bolnice u RH ova je metoda primjenjivana kod pacijenata tijekom rekovalescencije ili postoperativnog oporavka -KBC Dubrava u Zagrebu i KBC Rijeka.

O predavaču
Dr. Marin Kovačević Hora je završio edukaciju iz ove metode u Londonu kod Steve Heinesa. Bio je prvi koju je doveo u Hrvatsku. Kojih dvije godine predstavljao ju je kolegama na liječničkim kongresima diljem Hrvatske . Nakon toga, odlukom ravnatelja Nove Bolnice (KBC Dubrava) dobio je sobu za TRE gdje je jednom tjedno radio sa osobljem i jednom tjedno sa pacijentima. U tome mu pomaže viša medicinska sestra, Samka Ekić, koja je završila edukaciju za TRE providere u organizaciji O Tempore Zagrebu.
Na ovom predavanju/radionici dr.Hora govorit će o fiziološkim i neurološkim mehanizmima stresa i otpuštanju istog. Uvest će nas u polivagalnu teoriju – introduced 1994 by Stephen Porges, upoznat će nas o važnosti i ulozi jednog od najvećih mišića u tijeli -psoas- kao ključnog za sve tenzije i napetosti, od vratne kralježnice, ramena, do čitavih leđa, išijasa itd.
Ukratko: osim o svojem iznimno zanimljivom i velikom iskustvu u ovom radu Dr. Hora povest će vas “iza zavjese”: što se sve događa u našem mozgu, koje se sve promjene dešavaju u tijelu, od neuroloških, i fizioloških do hormonalnih a kojih nismo svjesni tijekom nevoljnih tremora.
Na kraju prezentacije provest će vas kroz same vježbe: iskustveno ćete doživjeti kako si možete pomoći u svakodnevnom životu.

Odjenite se udobno, sjetite se ponijeti prostirku i -dođite!

Kada? Subota, 25.05.2024. 10.00 – 14.30 h
Gdje? Harambašićeva 19, Zagreb, Privatna klasična gimnazija (ulaz iz dvorišta sa stražnje strane, III kat)
Ograničen broj mjesta-prijavite se na vrijeme.

Prijave na: https://forms.gle/PBoY9296Az6mHNLTA
:Više informacija na event: https://fb.me/e/8sLqFBDAL

Pratite nas i na: https://otempora.hr/ i na https://www.facebook.com/otempora.hr

PRISTOJBA I PODACI ZA UPLATU:
Pristojba za radionicu iznosi 50 eur
Studenti, nezaposleni i umirovljenici imaju 20% popusta.
Pristojba za edukaciju uplaćuje se na:
Eurora Educa, obrt za edukativne usluge i organizaciju seminara i radionica.
Ulica Krizantema 44, 10360 Sesvete
OIB: 98934453355
IBAN: HR22 2340 0091 1605 5846 7