atma.hr – 52




Praktični savjeti

Evo i nekoliko praktičnih savjeta za liječenje uobičajenih tegoba koje u svojim knjigama daje Sveta Hildegarda.

Osip

Tijekom četiri tjedna svako jelo začinjavajte majčinom dušicom.

Nesanica

Navečer jedite jabuke uvaljane u mak.

Unutarnja krvarenja

Pijte prah stolisnika u toploj vodi.

Mokraćne bolesti i tegobe

Pijte čaj od lista kadulje.

Oštećenja jetre, teško disanje, pritisak na grudima

Tijekom dva do četiri mjeseca dnevno pijte tri likerske čašice lavandina vina.

Zatvor

Češće začinjajte jela s kudravom metvicom i dodatno obogatite svoju prehranu pirom.

Prijelom kosti, osteoporoza

Jednom dnevno prije jela pojedite veliku žlicu korijena širokolisnog trputca s medom.

Povraćanje, nadražaj na povraćanje, povraćanje u trudnoći

Jedite kekse od pira s anisom.

Kraste na glavi, bakterijske ili gljivične infekcije vlasišta

Sušeni prah kore čistog raženog kruha više puta dnevno tijekom tri dana posipajte po glavi i lagano umasirajte.

Treći dan operite glavu i umasirajte maslinovo ulje. Ponavljajte postupak do ozdravljenja.

Ove i mnoge druge recepture možete pronaći u njenoj knjizi “Hildegardina kućna ljekarna“.

atma.hr – 52




Prehrana je bitna za ozdravljenje

Hildegarda je već u svoje doba znala ono što mnogi liječnici ni danas ne usvajaju – da je prehrana jedan od najbitnijih faktora za ozdravljenje i prevenciju.

Znanost potvrđuje ono što je prije 850 godina sama Hildegarda opisala.

Uz odgovarajuću prehranu na temelju pira (iskonske pšenice), voća i povrća, mogu se spriječiti tumori i druge teške bolesti u 40-55% slučajeva. Zbog toga ne bismo izbor namirnica trebali prepustiti slučaju.

Glavna načela svete Hildegarde:

– Vodite umjeren i skroman život
– Jedite prirodnu hranu i koristite ljekovite biljke
– Pridržavajte se univerzalnih duhovnih načela

Zbog njezinih dostignuća, 7 listopada 2012. godine, Papa Benedikt XVI proglasio je Hildegardu crkvenom naučiteljicom.

Autor: Ivana Dragica
Izvor: alternativa-za-vas.com

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here