Dok Kiron putuje retrogradno, možemo pristupiti vlastitim ranama kako bismo razmislili o tome kako ih koristiti kao izvor moći i iscjeljenja. Ova energija se ne odnosi na postizanje stanja savršenstva kroz iscjeljivanje, već na donošenje priznanja i prihvaćanja naših rana na način koji nam omogućuje pristup mudrosti koju one mogu donijeti.

atma.hr – 52
Kiron kreće retrogradno 23. srpnja/jula usred nekih nevjerojatno značajnih i intenzivnih kozmičkih energija, a ostat će u retrogradnom hodu do 26. prosinca/decembra 2023.

Mit kaže da je Kiron napušten pri rođenju i prepušten sam sebi. Kiron je bio neželjen i nevoljen, ali je kroz ovu bolnu ranu napuštenosti uspio ustati i svoje rane pretvoriti u moćne portale za iscjeljenje. Kironove rane utrle su put njegovoj ulozi moćnog iscjelitelja, učitelja, vidovnjaka i filozofa.

Kiron je znao da ga njegove rane nikada neće napustiti, ali im je dopustio da postanu portali mudrosti, suosjećanja i učenja. Zbog toga se Kiron naziva ranjenim iscjeliteljem.

Svi mi posjedujemo iste moći kao Kiron. Svatko od nas u sebi ima sposobnost uzeti svoje rane i bolne točke i pretvoriti ih u izvor snage. Kao što pjesnik Rumi kaže – rana je mjesto gdje svjetlost ulazi u vas.

Kiron kruži između Saturna i Urana. Položaj Kirona između Saturna i Urana značajan je za razumijevanje energije koju donosi. Saturn je vrlo prizemna, ukorijenjena energija, dok se Uran smatra planetom više vibracije. Uranova energija također može dovesti do buđenja i porasta kundalini energije. Kiron može djelovati kao most između ova dva stanja bića.

Dok Kiron putuje retrogradno, možemo pristupiti vlastitim ranama kako bismo razmislili o tome kako ih koristiti kao izvor moći i iscjeljenja. Ova energija se ne odnosi na postizanje stanja savršenstva kroz iscjeljivanje, već na donošenje priznanja i prihvaćanja naših rana na način koji nam omogućuje pristup mudrosti koju one mogu donijeti.

atma.hr – 52
Kiron ne želi da ozdravimo jer će nas to učiniti “boljima”. Želi da naučimo kako pronaći te rane kao moćne portale mudrosti, znanja i moći. Izdvajanjem ovih informacija možemo zakoračiti u veći i potpuniji potencijal. Ova razina iscjeliteljskog rada govori o transcendenciji, a ne o pokušaju da se “popravimo” kako bismo bili dostojni. Već smo vrijedni, bez obzira na rane koje žive u nama.

Ova energija je posebno pojačana, budući da je Kiron trenutno u znaku svojeglavog Ovna. S Kironom u Ovnu još smo više podržani u pronalaženju snage, samopouzdanja i hrabrosti koji se mogu pojaviti kada se suočimo sa svojim ranama i gledamo na njih ne kao na bolne točke, već kao na potencijalne točke.

Kiron u Ovnu nas podsjeća da je mnogo korisnije dopustiti našim ranama da inspiriraju, motiviraju i pruže snagu, umjesto da o njima razmišljamo kao o nečemu što nas usporava ili čini inferiornim na bilo koji način.

Rane su bolne, a neke su rane tako duboke da nas zapravo nikada ne napuste, ali to je u redu. Ne moramo biti uredno zamotan paket kako bismo živjeli najbolji mogući život.

Ovu retrogradnu energiju možemo koristiti da prepoznamo da nas poput Kirona naša patnja vrlo često može odvesti na put naše sudbine.

Iskoristite ovu retrogradnu energiju da razmislite o tome čemu su vas vaše rane naučile. Sjednite sa svojim ranama i upoznajte ih. Vidite možete li se osloboditi bilo kakvih prosudbi i samo sjediti s bilo kakvom boli koju iznesu. Dok se s ovim osjećate ugodno, provjerite možete li razmisliti o tome čemu su vas te rane naučile, kako su vas oblikovale i kakvu bi mudrost mogle imati za vas.

Otvorite se mudrosti i potencijalu koje vaše rane mogu ponuditi.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić