Tipična je zabluda što je većina odraslih uvjerena da postoji lijek koji na čudotvoran način može utjecati na jačanje imuniteta kod djece. Takvi lijekovi zapravo ne postoje, a ono što je na policama u brojnim apotekama, to su sve “šarene laže”, upozorava slavni liječnik

OGLAS 78 300×600 centriran
Mnogi roditelji vjeruju da postoji lijek koji na čudotvoran način može utjecati na jačanje imuniteta kod djece, međutim, evo što savjetuje Jevgenij Komarovski, čuveni liječnik i autor mnogih knjiga o njezi djece.

Jevgenij Komarovski, doktor medicinskih znanosti, televizijski voditelj i autor mnogih knjiga o njezi djece, dao je ekskluzivno za Sputnjik intervju o borbi protiv alergija, jačanju imuniteta kod djeteta. Vrlo je poznat i na ovim područjima, jer na vrlo jednostavan način daje savjete kako u današnje vrijeme podići zdravo dijete.

“Ljudi uopće, pa i djeca konkretno, imaju sposobnost adaptacije na vremenske uvjete. Promjena klime može ozbiljno djelovati na budućnost ljudske civilizacije, ali je značajno preuveličan utjecaj ovih promjena na zdravlje jednog, konkretnog djeteta”, kaže Komarovski i objašnjava:

“Život suvremene obitelji danas se jako razlikuje od onoga što je bilo uobičajeno prije 20 ili 30 godina. Sve je drugačije: od njege djece, do kućne tehnike, klima-uređaja, hrane, ali i vremena provedenog na svježem zraku, pa i kvalitete samog zraka, sporta i rekreacije u dječjim ustanovama, i predškolskim, i školskim.

39

Posebno pitanje je današnja medicinska etika. Parola agresivnih farmakologa glasi: nema zdravih, postoje samo oni koji nisu dovoljno temeljito pregledani. Za svaki, pa i najmanji problem, farmaceutske tvrtke su smislile lijek. Još jedan bitan faktor su kompjuteri koji ozbiljno utječu na suvremeni odgoj i komunikaciju djece i roditelja.

Sve ovo navodim kako bih skrenuo pažnju na to da su roditelji skloni razmatrati klimatske faktore kao opravdanje za vlastite pogreške i lijenost, jer se zdravlje i imunitet djeteta najprije formiraju načinom života. A mama i tata su ti koji oblikuju način života djeteta.

Kada roditelji ne mogu procijeniti što je dobro ili loše za njihovo dijete, kada ne znaju organizirati pravilnu njegu, odnosno režim prehrane, vježbanja, šetanja, kupanja, ukazivanja osnovne medicinske pomoći pri čestim dječjim bolestima – sve to dovodi do toga da se roditelji pozivaju na lošu klimu, zagađen zrak, neorganiziranu državu, loše liječnike i tako dalje.

Još jedna tipična zabluda je što je većina odraslih uvjerena da postoji lijek koji na čudotvoran način može utjecati na jačanje imuniteta kod djece. Takvi lijekovi zapravo ne postoje, a ono što je na policama u brojnim apotekama, to su sve “šarene laže”.

77

Uporaba tih preparata služi samo da roditelji mogu umiriti savjest da su učinili nešto dobro za svoje dijete. Drugi cilj prodavanja takvih lijekova je da se napune džepove proizvođačima.

Ako želite da vaše dijete ne boluje, ako želite da se ono brzo i lako adaptira na životne uvjete i okolnosti koje se jako brzo mijenjaju, onda čitajte, interesirajte se. A prije svega toga ne dozvolite da dijete bude pretoplo odjeveno, nemojte ga previše hraniti, stimulirajte svakodnevnu tjelovježbu i nemojte dijete držati u “sterilnim” uvjetima.

S djecom provodite više vremena na svježem zraku i nemojte davati djeci “čarobne” tablete za jačanje imuniteta.

Prije svega, djeci su potrebni mama i tata”, savjetuje doktor Komarovski.

Sputnik/stil.kurir.rs

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

Povezanost uma i tijela - bolove u leđima moguće je iscijeliti bez lijekova, operacija i tjelovježbe!

Stres je najčešći izvor bolova u donjem dijelu leđa, tvrdi dr. John Sarno. Ali taj bol nije posljedica ozljeda ili devijacija ili trenutačnih životnih okolnosti, nego potisnutih i nerazriješenih emocionalnih problema koji izazivaju napetost u tijelu i u konačnici sprečavaju dotok kisika u živce i mišiće.

Ovaj pionirski pristup dr. John E. Sarnoa pomogao je tisućama ljudi, a u knjizi otkrijte: koliko je čvrsta i neraskidiva veza između uma i tijela, kako emocionalna bitka koja se odigrava u vašoj glavi može izazvati stvaran zdravstveni problem, kako tjeskoba i potisnuta ljutnja mogu izazvati grčenje mišića, kako osvještavanjem stvarnih uzroka bolova zauvijek možete iscijeliti svoje probleme s leđima.

Prethodna objavaKako točno usmjeriti misli da postanu stvarnost
Slijedeća objava“Živi mirno. Doći će vrijeme kada će cvjetovi sami procvjetati.” – 25 Zen mudrosti za mir duše
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

2 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.