Foto: pixabay.com

Venera u Raku je gotovo zastarjeli arhetip ljubavi. Ona iskonska želja za ljubavlju. Potreba za nježnošću. Osjećaj pripadanja. Potreba da se voli i bude voljen. Da se “okupa” u emociji. Da se stvori novi život. Plod. Dom. Ovo je Venera koja sanja o vjenčanjima. Djeci. Obitelji. Koja ima potrebu zaštiti i ponekad u tome i pretjeruje.

atma.hr – 52
Ovo je rijeka emocija, a ponekad i nekontrolirana bujica svega. Venera u Raku je pod vladavinom Mjeseca, a on je promjenjiv. Nestabilan. Često euforičan. U fazama. I takvo je i vrijeme ove Venere u Raku, ali i njezino ponašanje.

Svaka planeta ima viši i niži tip simbolike. I to je jako bitno da znate. Neće svaka osoba sa ovom pozicijom imati ista obilježja. Nije svaka Venera u Raku baš rođena da bude dobra majka ili savršena supruga. Nije ni svaka laka na emocijama niti emotivno dostupna. Ako je Venera u kontaktu sa Saturnom, biti će to osoba koja nosi neke ozbiljne emotivne rane iz djetinjstva. Žena koja možda dugo pokušava dobiti dijete. Ili pak ona koja djecu ni ne želi imati.

Neka će Venera u Raku u kontaktu sa Uranom željeti možda i dom i obitelj, ali će se u nekom trenutku raspasti njezini snovi i doći će do razvoda. Neka će Venera u Raku biti topla, srdačna i puna ljubavi, ali selektivno. Prema određenim ljudima, dok će zanemarivati svoje bližnje. Treba shvatiti da sama pozicija u horoskopu ne određuje ultimativnu karakteristiku nekoga. Postoji milion nijansi koje će odrediti nečije ponašanje, pa naposljetku i osoba sama…

Venera u Raku će nas svakako emotivno probuditi. Učiniti nas dostupnijima i vidljivijima. Lakšima u pokazivanju emocija. Jačima u osjećajima. Možda i iskrenijima i jasnijima nego prije. Probudit će želju u mnogima da se ostvare kao majke. Žene. Nečije partnerice. Zaljubit će nas, ali u nekim tankoćutnim dubinama. U neopisivom osjećaju koji će nas zateći iznenada.

Ukazat će nam da je briga i pažnja toliko potrebna svijetu koji skapava od neimanja iste. Da naše porijeklo nosi energiju koja ostaje i u nama. Da prošlost može evocirati emocije, ali i da ne treba uvijek ići za njima… Venera u Raku suočit će nas sa oblinama. Sa revidiranjem osjećaja ljepote. Sa željom da ljubav ne povezujemo samo sa izgledom ili strastima.

atma.hr – 52
I baš sada se neće zaljubiti u nekoga na osnovu njegove atraktivnosti, nego onoga što jeste. Probudit ćete se jednog jutra i shvatiti da volite. Tek tako. Sa puno razloga koji ne moraju niti biti jasni. Nikome. Pa ni vama.

Sa Venerom u Raku dobro je vrijeme da liječimo neizliječene traume iz djetinjstva. Obrasce koji su nam nametnuti. Karmičke dijelove koji nisu naši, već postoje u nama kao ostaci naših predaka. Da se zapitamo zaista tko smo i što smo dok smo sami i bez pripadanja ikome. Nije više ni toliko važno da li želimo potomke, važno je da li smo sposobni da ih odgajamo? Reprodukcija je možda nekome prirodna stvar, produžetak vrste ili nastanak novog života.

Međutim, roditeljstvo nije svakome niti prirodno, niti se svatko pronalazi u tome. I taj glas je potrebno slušati. Zapravo, poruka Venere u Raku bi bila: “Najbolje što možete napraviti za svoju djecu je da se izliječite prije nego što ih pravite, tako da se ne bi oni morali liječiti od toga što ste im vi roditelji”. Mislite o tome.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaDostojevski: Po smijehu se prepozna cijeli čovjekov karakter
Slijedeća objavaŠto su mantre i kako ih primijeniti?
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.