Ova lunacija može donijeti događaje koji će uzdrmati naše živote, ali će nam ipak pomoći da se odmaknemo od stagnacije i motivirati nas da prihvatimo kreativan i eksperimentalni način razmišljanja. Posebno će utjecati na one od nas rođene s planetima i kutovima oko 20º fiksnih znakova. Pojedinci na koje ova lunacija ima snažniji utjecaj doživjet će značajne pomake u svojim životima. Snažna želja za samopreispitivanjem i promjenom ima potencijal navesti ih na preuzimanje novih rizika, istraživanje novih putova i rađanje novih vizija.

atma.hr – 52
Ovog mjeseca Sunce i Mjesec susreću se u Vodenjaku, započinjući mjesečev ciklus usmjeren na usklađivanje naših života s našom jedinstvenošću, s našom individualnošću. Ova lunacija nas poziva da promatramo koja su naša ponašanja, strahovi i nesigurnosti rezultat uvjetovanosti i programiranja koje smo internalizirali i inspirira nas da upoznamo sebe, da spoznamo tko smo kao jedinstvene, suverene i slobodne osobe.

Sada nas Univerzum potiče da se upustimo u proces samopromišljanja kataliziranog uklanjanjem slojeva uvjetovanosti i neautentičnosti, a ne dodavanjem maski.

Sunce i mlad Mjesec kvadriraju Uran, koji je trenutno u tranzitu kroz Bika. Kada je energija Vodenjaka i Urana istaknuta, povećava se razina nepredvidivosti, a time i naš nemir, želja za slobodom i potreba za promjenom i obnovom. Aktivacija Urana kroz kvadratni kut, koji je vrlo motivirajući aspekt, odgovara značajnom povećanju naše želje da se oslobodimo neautentičnosti i inercije i napravimo radikalne promjene u našim životima.

Ova konfiguracija sugerira nisku toleranciju za bilo kakva stvarna ili percipirana ograničenja i rastuću želju da radimo stvari na svoj način. Mladi Mjesec u znaku Vodenjaka izaziva nas da živimo svoje živote prema našim uvjetima. Ovaj nas Mjesec nadahnjuje da se oslobodimo okova prošlosti i povežemo s hrabrošću da živimo autentično, na način koji poštuje našu jedinstvenost.

Ključno je prihvatiti razinu odgovornosti koja dolazi s ovim: ako to odlučimo, moramo preuzeti odgovornost za svoje odluke, prihvatiti njihove posljedice i naučiti upravljati nepredvidljivošću koja dolazi s napuštanjem utabanih staza da bismo stvorili vlastitu.

Sunce i Mjesec u Vodenjaku također formiraju sekstilni aspekt prema Kironu i sjevernom čvoru, trenutno u konjunkciji u Ovnu. Ova konfiguracija sugerira da će, tijekom mjesečevog ciklusa koji počinje, biti dostupne i obilne prilike da idemo dublje u naše iscjeljujuće putovanje.

Vodenjak je znak povezan s traumom, disregulacijom i disocijacijom, a veza između ovog mladog Mjeseca i Chirona, arhetipskog Ranjenog iscjelitelja, sugerira da će zalaženje dublje u naše putovanje iscjeljivanja živčanog sustava i vraćanja kući našim tijelima biti značajno tema nadolazećeg Mjeseca.

atma.hr – 52
Imat ćemo priliku suočiti se s ranama vezanim uz osjećaj da nemamo pravo na postojanje i zauzimanje prostora, izazovima u samopotvrđivanju, problemima s identificiranjem i izražavanjem svojih emocija i potreba te ranama koje utječu na naše samopoštovanje i samopouzdanje, našu sposobnost da vjerujemo u sebe i vrijednost našeg izražavanja. Tijekom nadolazećeg lunarnog ciklusa, podsjetit ćemo se da se, kako bismo krenuli u smjeru svrhe naše Duše, moramo usuditi suočiti s onim što još nismo iscijelili.

Uran, planetarni vladar mladog Mjeseca u Vodenjaku, također formira trigonski aspekt s Venerom u Jarcu. Ovo harmonično usklađenje poziva na obnovu i renoviranje u našem odnosu s drugim ljudima, našem odnosu prema sebi i našem odnosu prema novcu. Trigon Venera-Uran inspirira nas da budemo fleksibilni, prilagodljivi i eksperimentalni u stvaranju veza koje podržavaju neovisnost i međuovisnost i potiču naše putovanje samoaktualizacije.

Ovaj aspekt potaknut će mnoge od nas da istražuju alternativne oblike prihoda i različite načine spajanja kraja s krajem, otkrivajući zanimanja i mogućnosti usklađene s našim vrijednostima, s našom jedinstvenošću, a koje potiču našu kreativnost i inventivnost.

Također, Merkur u Vodenjaku i Jupiter u Biku kvadriraju jedan drugoga, poravnanje koje sugerira nužnost propitivanja postojećih uvjerenja, pretpostavki i ideala. Ovih dana možemo naići na nove informacije koje se kose s dugo uvriježenim svjetonazorima. Ova konfiguracija naglašava naš mentalni otpor i intelektualnu krutost i izaziva nas da ostanemo znatiželjni.

Unutar kratkog vremenskog okvira, svi osobni planeti ulaze u Vodenjaka i prelaze Pluton na 0º znaka. Venera i Mars su na kasnim stupnjevima Jarca, približavajući se konjunkciji s Plutonom, dok je Merkur na ranim stupnjevima Vodenjaka, odvajajući se od konjunkcije s Plutonom.

Ova moćna konfiguracija naglašava poziv da radikalno promijenimo naš način odnosa prema drugim ljudima, prema sebi, prema svojim financijama, prema našoj seksualnosti i prema našim željama, kao i prema našim postojećim navikama komunikacije i razmišljanja. Aktivacija Plutona motivira nas da transformiramo bol iz prošlosti, pristupimo objektivnoj svijesti o tome što jest i o obrascima koji se igraju u našim životima i oslobodimo se načina postojanja i odnosa koji nisu autentični.

atma.hr – 52
Ova konfiguracija sugerira da smo na evolucijskom pragu i da se od nas traži da se oslobodimo naših sigurnosnih pokrivača, ponašanja koja nas sprječavaju da budemo ranjivi, navika koje nas obeshrabruju i svega što nam omogućuje, pridonosi da ostanemo u zoni udobnosti i ne dopušta nam rast.

Mladi Mjesec u znaku Vodenjaka donosi dašak svježeg zraka u naše živote i nadahnut će mnoge od nas da se ponovno izmislimo i uložimo u sebe, svoje vizije i svoju jedinstvenost. Ova lunacija može donijeti događaje koji će uzdrmati naše živote, ali će nam ipak pomoći da se odmaknemo od stagnacije i motivirati nas da prihvatimo kreativan i eksperimentalni način razmišljanja.

U nadolazećim tjednima, sve veći naglasak na arhetipu Vodenjaka ponudit će nam priliku da radimo na našoj sposobnosti da prigrlimo neizvjesnost, prihvatimo kaos i upravljamo neočekivanim promjenama s vjerom i povjerenjem u našu sposobnost da se nosimo s onim što nam život donosi. Da bismo to mogli učiniti, morat ćemo se suočiti s neprerađenim traumama i naučiti podržati svoje tijelo i naš živčani sustav dok se prilagođavaju novim uvjetima: to su ključne komponente našeg procesa iscjeljenja i osobne transformacije.

Ovom lunacijom započinje mjesečev ciklus obojen inovativnom energijom, nemirom i temeljnom, sveopćom željom za promjenom. Ubrzo nakon Plutonovog ulaska u Vodenjaka, Svemir ističe poziv da budemo eksperimentalni, da prestanemo pokušavati sačuvati prošlost, da budemo kreativni u suočavanju s problemima, da preispitujemo ono što mislimo da znamo o sebi, o životu, o društvu, o stvarnosti sebe.

Mladi Mjesec bit će usmjeren na prepoznavanje toga kako se suzdržavamo od punog izražavanja i pobune protiv samonametnutih ograničenja i stega. Mladi Mjesec u znaku Vodenjaka poziva nas da se usudimo birati drugačije, da se usudimo vidjeti stvarnost iz nove perspektive, vidjeti sebe s višeg stajališta i odlučimo vjerovati u svoju moć.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić