U danu eklipse se Venera nalazi u znaku Ovna i donosi nam vatru u sve tipove odnosa. Mnogi će presjeći situacije koje predugo traju i ničemu ne služe. Venerin dispozitor je Mars do Saturna pa je ovih dana od ljubavi do mržnje vrlo kratak put. Obnove odnosa iz daleke prošlosti mogu biti primamljive, jer i Mars i Saturn egzaltiraju Veneru, ali Venera Saturna vodi u pad pa je opstanak takvih priča diskutabilna. Pred nama su dani velikih previranja, početak nekih krajeva koji će odjeknuti! Na individualnom planu će se eklipsa ticati kardinalnih znakova, Ovna, Jarca, Vage, Raka, a naročito onih koji u njima imaju Asc, Sunce, Merkur, Mesec, Veneru, Mars u blizini i na 19. stupnju znaka. Polje natala gdje nam se nalazi znak Ovna će pretrpjeti promjene, okončanje starih postulata funkcioniranja i otpočinjanje sasvim nove faze koja u startu može biti teška, ali će se kroz neko vrijeme pokazati kao vrlo dobra! Ne bježimo od toga da ono što je dotrajalo zamijenimo nečim novim, funkcionalnijim, svaki je početak težak, ali vrijedan!

atma.hr – 52
Pomrčina Sunca ili solarna eklipsa je događaj kog imamo svake godine, minimum dva puta. Eklipse same po sebi predstavljaju važne momente za mundani i individualni plan i simboliziraju okončanje jednog perioda i zaokret na određenom planu. Solarne eklipse se više tiču globalnog plana, državnika, vjerskih i drugih poglavara, dok su lunarne eklipse one koje više pogađaju narod i emocionalni plan pojedinca.

No, ova eklipsa koja se događa u ponedjeljak, 8. travnja/aprila, je po mnogo osnova specifična i vrlo značajna za svjetske prilike. Sa sigurnošću možemo reći da ona predstavlja svojevrstan presjek stanja i mnogih globalnih sistema, a njeni efekti će se protezati u naredne četiri i pol godine! Da, dobro ste čuli! Koliko minuta eklipsa bude trajala, toliko će njeni efekti biti aktivni u godinama.

Solarna eklipsa se, gledano za područja Balkana, događa u 20:20 sati, te samim tim nije vidljiva s ovih naših područja, a za eklipse važi pravilo da iste imaju znatno smanjen efekt na onim područjima s kojih nisu vidljive, kao što se njihov efekt primarno vezuje za ona područja na kojim jesu vidljive. To u praksi znači, da mi ovdje, možemo donekle biti mirni.

Kako će eklipsa biti u znaku Ovna, njen efekt će se najviše ispoljiti na države koje pripadaju vatrenom elementu (Ptolomejeva podjela svijeta) pa će to tako biti u Europi Njemačka, Francuska, Engleska, Španjolska, dijelovi Italije. Sjedinjene države i Kanada kao i pojedine države Latinske Amerike će također biti pod pojačanim utjecajem eklipse.

Sunce, predstavlja vladare, a ono sada biva pomračeno pa će velika većina vladara navedenih zemalja imati prilične probleme da održe vlast, dok će pojedini biti ugroženi i sa zdravstvenog aspekta. Tu, prije svega, mislim na engleskog monarha, koji je već problematičnog zdravlja. No, i ostale, gore spomenute države će imati dosta izazova u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u naredne 4,5 godine.

Dispozitor eklipse je Mars, koji se nalazi u konjunkciji sa Saturnom u vodenom znaku Riba pa to donosi probleme na moru, zemljotrese čiji je epicentar upravo u dubinama mora ili oceana. Opasnost od havarija i požara na brodovima kao i sudara brodova je velika. Mogući su i olujni udari i problemi s poplavama. Također, izvjesna su i stradanja onih koji bi pokušali da nešto prokrijumčare ili prebjegnu, preko vode. Mnogi koji rade na prekooceanskim brodovima bi mogli prekinuti radni odnos, svojevoljno ili ne.

atma.hr – 52
Solarna eklipsa se događa na 19. stupnju Ovna koji predstavlja sam stupanj Sunčeve egzaltacije, čime njegova eklipsa na ovom stupnju ima dublje značenje. Ona simbolizira pad baš onih koji su se poprilično osilili i pomislili da im je baš sve dostupno i moguće! U narednih nekoliko godina ćemo u svjedočiti preraspodjeli svjetske moći. U momentu eklipse je Merkur retrogradan pa se neke situacije mogu ponavljati u mjesecima koji slijede.

Mnogi deja vu efekti slijede. Retrogradnost Merkura u vatrenom Ovnu će doprinijeti velikim problemima u prometu, svađama u međuljudskim odnosima. Agresivna retorika se nastavlja, a kako je Merkurov dispozitor Mars do Saturna u Ribama, neki vjerski poglavari mogu poprilično iritirati javnost stvarima koje su sakrivali, a koje sada izlaze na svjetlo dana. Opasnost od ponovljenih sukoba na Bliskom Istoku i pojačavanje njihovog intenziteta, također je djelo ove eklipse.

Na individualnom planu će se eklipsa ticati kardinalnih znakova, Ovna, Jarca, Vage, Raka, a naročito onih koji u njima imaju Asc, Sunce, Merkur, Mesec, Veneru, Mars u blizini i na 19. stupnju znaka. Polje natala gdje nam se nalazi znak Ovna će pretrpjeti promjene, okončanje starih postulata funkcioniranja i otpočinjanje sasvim nove faze koja u startu može biti teška, ali će se kroz neko vrijeme pokazati kao vrlo dobra! Ne bježimo od toga da ono što je dotrajalo zamijenimo nečim novim, funkcionalnijim, svaki je početak težak, ali vrijedan!

Period između dvije eklipse je najteži, a u njemu smo od 25. ožujka/marta. Taj period zovemo periodom “bez svjetla”, a u mraku ništa pametno ne dolazi, u mraku se mulja, petlja, u mraku kolaju glasine, kadre da izlude čovjeka. Kada se na sve doda i retrogradnost Merkura u Ovnu, onda dobivamo agresiju “revolucionarnih informacija” koje su sve osim točne. Sve što nas je od 25. ožujka/marta umaralo, nerviralo, razjašnjavamo iza 26. travnja/aprila, baš ćemo se iznenaditi istinskim istinama!

Na zdravstvenom planu je osjetljiv neurološki segment. Problemi s respiratornim  infekcijama su također naglašeni, budući da je dispozitor retrogradnog Merkura i eklipse Mars do Saturna u Ribama. Osjetljivost nogu, posebno stopala je velika. Vodimo računa o tome gdje i kako stajemo.

U danu eklipse se Venera nalazi u znaku Ovna i donosi nam vatru u sve tipove odnosa. Mnogi će presjeći situacije koje predugo traju i ničemu ne služe. Venerin dispozitor je Mars do Saturna pa je ovih dana od ljubavi do mržnje vrlo kratak put. Obnove odnosa iz daleke prošlosti mogu biti primamljive, jer i Mars i Saturn egzaltiraju Veneru, ali Venera Saturna vodi u pad pa je opstanak takvih priča diskutabilna.

Pred nama su dani velikih previranja, početak nekih krajeva koji će odjeknuti!

atma.hr – 52
A kako će eklipsa djelovati po podznacima?

OVAN – Sveobuhvatni presjek stanja i okretanje novog lista, u svim životnim područjima.

BIK – Problemi s nesanicom, strahovima, jednim od ukućana. Razotkrivate neprijatelje.

BLIZANCI – Promjene planova i prekid nekih prijateljstava.

RAK – Promjene u karijeri koje imaju za cilj vaš napredak.

LAV – Sudbinske promjene načina razmišljanja, povratak iz inozemstva ili prekid studija.

DJEVICA – Problemi s podrškom drugih koju nemate. Problemi i s dugovanjima koje sada morate riješiti.

VAGA – Razvodi i problematična partnerstva.

ŠKORPION – Promjene u svakodnevici, promjene suradnika.

STRIJELAC – Presjek u ljubavi. Kraj i novi početak!

JARAC – Preseljenja, problemi s nekretninom ili jednim roditeljem.

VODENJAK – Mogući problemi s braćom, sestrama, susjedima.

RIBE – Veći troškovi i neophodnost promjena odnosa prema novcu.

Ono što je najvažnije u danima oko eklipse i neposredno iza nje je da se klonimo onih koji su preglasni i “prepametni”. Važno je, jer mir nema cijenu!

Sretno!

Jovana Milekić/astroportal.in