Foto: pixabay.com

Živimo u društvu koje stvara pritisak da uvijek mislimo pozitivno. U stvari, čak i članci na ovim stranicama govore o važnosti pozitivnog razmišljanja.

atma.hr – 78




Nemojte krivo shvatiti, pozitivno razmišljanje je sjajno i može dovesti do sretnijeg i ispunjenijeg života, ali što je s onim nesnosnim negativnim emocijama koje se pojavljuju s vremena na vrijeme?

Hoćemo li ih ignorirati i ušutkati pozitivnim razmišljanjem? Osjećamo li krivnju i sram zbog toga što razmišljamo negativno?

Ako rezonirate s tim pitanjima, postoji velika šansa da niste sami.

U današnje vrijeme često nam je nametnut pritisak pozitivnog razmišljanja zbog kojeg se osjećamo krivima ili “manje vrijednima” ako imamo negativne misli.

Čak i u duhovnim zajednicama naše negativne misli mogu se povezivati s našim egom i sve se jednostavno može otpustiti s nekoliko svjesnih udisaja.

Ali to ipak ne funkcionira uvijek.

Ljutnja, bol i negativno razmišljanje su sve potrebne i važne emocije koje treba cijeniti i ponekad je potrebna pažnja, više od dubokih udisaja (iako i oni uvijek mogu pomoći).

Ljutnja, bol i negativno mišljenje mogu nam pomoći da izrazimo tko smo i omogućiti nam da zapravo imamo zdravije stanje uma.

atma.hr – 39

Anita Moorjani – “Važnije je biti ono što jesi, nego biti pozitivan”.

Mnogi znanstvenici vjeruju da je negativno razmišljanje znak zdravijeg uma, kao što je to i način na koji se tijelo se štiti i upozorava nas na činjenicu da nešto nije u redu.

Često kada osjećamo ljutnju ili smo u depresiji, naše tijelo nam na taj način daje do znanja da nešto nije u redu i da nešto treba popraviti.

Često kada potiskujemo negativne emocije i prikrivamo ih osmijehom, mi guramo svoje negativne emocije dublje unutar našeg tijela.

S vremenom, to uzrokuje više stresa, više tjeskobe i dulji osjećaj depresije.

Iako nikad ne želite da negativne emocije plutaju oko vas cijelo vrijeme, kada se pojave, jako je važno da ih spoznate i date im ljubav.

Također je jako važno slušati ih i pokušati shvatiti što vam vaš um, tijelo i duša možda pokušavaju reći.

U stvari, mislite o svim svojim emocijama kao o načinu na koji cijelo vaše biće komunicira s vama. Razmišljajte o svojim emocijama kao o kompasu koji vam pomaže da se krećete kroz ovaj život i napravite izmjene ili prilagodbe.

atma.hr – 75



Često kada osjećamo ljutnju ili druge negativne emocije, to je obično zato što na dubljoj razini osjećamo bol.

Lakše je osjećati ljutnju i druge površinske emocije umjesto boli, što je razlog zašto ponekad otputujemo u te emocije i ostanemo tamo.

Samo kada uistinu otpustimo bol, možemo biti slobodni od ljutnje i negativnog razmišljanja.

A to možemo učiniti samo kada naučimo kako prihvatiti svoju ljutnju i druge negativne emocije.

To ćemo postići na ovaj način:

1) Nemojte se bojati svojih negativnih misli i shvatite da vas Svemir neće kazniti zbog njih.

2) Koristite negativne misli kao podsjetnik ili znak da nešto nije u redu s vašim tijelom, umom i dušom, te da je nešto potrebno riješiti.

3) Prihvatite svoje negativne emocije i dopustite sebi da ih osjetite bez srama ili krivnje.

4) Shvatite da negativne emocije nemaju veze s vama ili s drugim ljudima, već imaju veze sa situacijom.

5) Ne morate odmah ukloniti svoje negativne misli, ali morate biti svjesni i činjenice da je potrebno učiniti nešto vezano za njih.

U redu je valjati se u negativnosti neko kratko vrijeme, ali ako ne počnete mijenjati energiju i raditi na svom iscjeljivanju, to će vas samo dovesti do toga da se osjećate još bjednije.

atma.hr – 78




Jedan od najmoćnijih načina na koji možete smanjiti svoju ljutnju i negativnost je da sjednete i dopustite sebi da je uistinu osjetite, bez otpora.

Kada to učinite, možete dati sebi priliku da identificirate odakle dolazi i kako možete učiniti neke promjene.

Još jedan učinkovit alat je da zapitate sami sebe – „Zbog čega sam povrijeđen?“

Ispod negativnih emocija  uvijek postoji neka vrsta boli.

I na kraju, zlatno pravilo za rješavanje negativnosti:

Upitajte se:

“Kada bih volio sebe, što bih učinio u ovoj situaciji?”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo "ja" Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here