Foto: pixabay.com

Vaš će se financijski status stabilizirati u 2024. godini. Uspostavit ćete nove kontakte koji će vam donijeti nove projekte i poslove. Ako ste zaposleni, morat ćete puno raditi, ali to će donijeti napredak i željene prilike. Dobra je godina za promjenu posla. U drugoj polovici godine može doći do sukoba s kolegama, kašnjenja, smetnji i prepreka pod utjecajem retrogradnog Jupitera i Saturna te Rahua i Ketua. Ostanite usredotočeni i pažljivi kako biste pozdravili nove prilike i prevladali prepreke svojim napornim radom. Slobodni će upoznati nekoga s kim će se dobro slagati. No, u zadnjem kvartalu godine može doći do promjene u vašem ljubavnom životu pa čak i do udaljenosti s partnerom pod utjecajem retrogradnog Jupitera. Morat ćete se potruditi i prilagoditi za dobrobit vaše veze. U prvom dijelu godine imat ćete dobro zdravlje i vitalnost, ali drugi dio će donijeti mješovite rezultate jer će biti stresa zbog sukoba i izazova u vašoj karijeri i odnosima, pod utjecajem Saturna i Jupitera.

atma.hr – 52
Novi statusni prijatelji, proboj u karijeri i intrige u obitelji

Veliki Stelij u Biku javlja se u vašem sektoru vaših životnih ciljeva, što znači da će vam u proljeće Svemir dati najčarobniji dar – financije, napredak u karijeri i pojavu novog partnera. A drugi dio godine bit će usmjeren na vaš interni rad i analizu prošlosti.

Nadolazeća 2024. godina značajna je jer njen broj 8 u sustavu tarota označava prepreke kroz koje osoba mora proći kako bi upoznala sebe i svoju snagu, talente i istinsku strast u životu. To znači da će otpor prema vlastitoj prirodi i pokušaji da se, poput Lava, drže u kavezu, loše utjecati na zdravlje (osobito na glasnice) i financijske tokove.

Što se tiče glavnog astrološkog trenda, on je diktiran položajem karmičkih čvorova u znakovima Ovan-Vaga, što nam daje dva koridora pomrčine: od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila i od 18. rujna/septembra do 17. listopada/oktobra. Zanimljivo je da u jesen pomrčine počinju glatko prelaziti u znakove Djevice i Riba pa Svemir počinje mijenjati živote predstavnika ovih zviježđa, osim Ovna i Vage.

Za Lava, pomrčine u Ovnu su ključne točke proboja, koje daju snagu i energiju za postignuće. Stoga ćete oko 8. travnja/aprila (mlad Mjesec u Ovnu), a potom i 17. listopada/oktobra (Pun Mjesec u Ovnu) biti doslovno “poneseni”. Kao da će vam neka sila pokrenuti život naprijed, a vi samo trebate pratiti intenzitet tih događaja.

Osim toga, Merkur će biti retrogradan isključivo u vatrenim znakovima, što vam daje samopouzdanje da poduzmete akciju kako biste prepravili svoju prošlost. Odnosno, uspješno ćete ne samo započeti nešto novo, nego i stati na kraj nečemu što je davno trebalo biti uzeto pod kontrolu.

atma.hr – 52
Pomrčine od 25. ožujka/marta do 8. travnja/aprila

Proljetni koridor pomrčina odvijat će se u vašim sektorima pogleda na svijet, putovanja i komunikacije – zahvaljujući utjecaju drugih ljudi, vaše će se razumijevanje sreće, blagostanja značajno proširiti i, općenito, doći će do globalnog preispitivanja osobnog vrijednosti. Vjerojatno vas očekuje putovanje ili novi trening – 25. ožujka/marta doći će do pomrčine i punog Mjeseca u Vagi, što će staviti točku na neku vrstu edukacije ili planova za putovanja koji su se pojavili oko 14. listopada/oktobra 2023. godine. Na primjer, dobit ćete certifikat ili otići na kratko povlačenje s prijateljem.

Također možete započeti novi ciklus u vašem odnosu s bratom ili sestrom, ali do lipnja/juna 2024. odnos bi mogao postati zategnut jer Crni Mjesec ulazi u ovaj sektor. To može unijeti intrige, podcjenjivanje i nešto ogovaranja u vašu komunikaciju. Možda ćete morati preuzeti odgovornost i riješiti problem s obitelji.

Od siječnja/januara 2024. Pluton se vraća u znak Vodenjaka, u suprotnosti s vašim znakom. Možda imate novu ljubavnu priču ili će se neka romansa ponovno promicati. Također možete primijetiti da Više sile prilično samouvjereno transformiraju vaše okruženje – imate utjecajnije i moćnije obožavatelje i prijatelje.

No, pomrčina i mladi Mjesec u Ovnu 8. travnja/aprila dogodit će se u vašem svjetonazorskom sektoru – doživjet ćete naglu ekspanziju svojih pogleda na svijet. Ali to će biti povezano s nekom kritičnom situacijom, budući da će dispozitor događaja, Mars, biti u vašem sektoru transformacije. Doći će određena točka bez povratka kada ćete se zbog nekog događaja ili novog iskustva promijeniti do srži.

U svakodnevnom životu možete imati učitelja ili psihologa koji će pomaknuti fokus vašeg života na neka duboka iskustva. Zahvaljujući tome, poradit ćete na samopouzdanju, a moći ćete i početi drugačije raspoređivati ​​financije. Na primjer, možete početi štedjeti novac, zatvoriti svoje kredite i riješiti se straha od novca.

atma.hr – 52
Veliki Stellium u Biku

Od najvažnijih pozitivnih strana 2024. možemo očekivati ​​Veliki financijski stelij u Biku koji će se dogoditi u travnju/aprilu i svibnju/maju zahvaljujući skupu planeta predvođenom Jupiterom, glavnim ‘Djedom Mrazom’ u astrologiji. Lavovima će ovaj Stellium donijeti fenomenalnu sreću u karijeri – sjajnu promociju koja će biti još bolja nego što možete zamisliti.

Osim toga, Stelij se pojavljuje kada su Uran i Jupiter u konjunkciji, a oba ova planeta vladaju vašim sektorom ljubavi i braka. To znači da ćete upoznati partnera visokog statusa, što će se brzo razviti u burnu i obećavajuću romansu.

Aspekt milijunaša u lipnju/junu

No, od 1. do 8. lipnja/juna na nebu će se formirati milijunski aspekt između financijskog planeta Plutona i Jupitera, što će Lavu donijeti prilike. Pluton vlada vašim stambenim sektorom i nalazi se u sektoru partnerstva, dok Jupiter vlada velikim financijama i ljubavnim vezama.

To znači da će vam se ispuniti želja koja će biti vezana uz kupnju stana ili poboljšanje životnog standarda vaše obitelji. Na primjer, možete kupiti stan za iznajmljivanje ili se odlučiti kupiti statusniju kuću.

Bitno je da se aspekt javlja u vašem sektoru prijatelja i snova, što dijelom može donijeti pojavu utjecajnog prijatelja. Ipak, prijateljstvo može započeti aktivnim dopisivanjem i sastancima, ali će na kraju svakako biti lijepa romansa.

Ipak, Pluton u sektoru odnosa u trigonu s Jupiterom u sektoru snova često donosi nevjerojatnu ljubavnu vezu, koja se od samog početka temelji na apsolutnom međusobnom razumijevanju i zajedničkim interesima.

atma.hr – 52
Veze i ljubav u kolovozu/avgustu 2024.

Kolovoz/avgust će biti najznačajniji za Lavove i to je mjesec u kojem će svemir biti usredotočen na vašu romansu. Prvo, pun Mjesec u sektoru odnosa 19. kolovoza/avgusta donijet će značajan događaj u vašem osobnom životu, sve do apsolutno iznenadne odluke – preseljenja, sjajnog zajedničkog putovanja ili ponude za brak!

Retrogradni Merkur u vašem znaku od 5. do 28. kolovoza/avgusta natjerat će vas da preispitate svoj stil, obavite zdravstvene preglede i ponovno izdate niz dokumenata. Sličan položaj Merkura bio je u srpnju/julu i kolovozu/avgustu 2018.

Sjetite se onoga što ste tada aktivno pregledavali u svom životu – događaji se mogu ponavljati. Važno je da će Merkur biti u opoziciji s Plutonom u vašoj kući odnosa – češće ćete se analizirati kroz to kako se vaš partner odnosi prema vama. Očekuju vas brojna otkrića.

Pomrčine od 18. rujna/septembra do 2. listopada/oktobra

Na emocionalnu pomrčinu i pun Mjesec u Ribama 18. rujna/septembra, očekuje vas nevjerojatno snažno uranjanje u vatreni odnos, u kojem će postojati neke ozbiljne obveze jednih prema drugima.

Govorimo o onoj intimnosti koja vam omogućuje da kroz partnera duboko zaronite u sebe. Odnosno, iskusit ćete odnos koji se temelji na najdubljem povjerenju i osjećaju sigurnosti s osobom kada ste prihvaćeni upravo onakvi kakvi jeste. U određenom smislu, Svemir će vas emocionalno promijeniti, učiniti vas zrelijim i prirodnijim – ovdje se radi o prihvaćanju vaše prirode, izgleda, strahova i tajnih želja.

U svjetovnijem smislu, pomrčina u Ribama može okončati važno financijsko pitanje za obitelj: možete dobiti nasljedstvo, zatvoriti hipoteku ili zajam, ili možda napraviti važnu i veliku investiciju.

A mlad Mjesec i pomrčina u Vagi 2. listopada/oktobra mogu vam donijeti novi dokument vezan uz dom ili putovanje u posjet rodbini. Također je vjerojatno da ćete započeti novu obuku ili ćete možda odlučiti dobiti dozvolu i početi voziti automobil.

atma.hr – 52
Petlja Marsa u znaku Raka od 5. rujna/septembra 2024. do 19. travnja/aprila 2025.

Najznačajniji događaj za Lava odvijat će se dosta dugo, a to je petlja Marsa, koji će biti u znaku Raka i Lava. Ovaj će događaj biti posebno važan za Lavove rođene od 24. srpnja/jula do 31. srpnja/jula – očekuje vas razdoblje ozbiljne transformacije u vašem životu.

Ono što je najvažnije je da je Mars dispozitor (odnosno transmiter) energije čvora budućnosti u Ovnu i nalazi se u vašem sektoru vašeg svjetonazora, što ukazuje na transformaciju vaših uvjerenja, kao i odnos s muškarcem koji će uvelike utjecati na vaše vrijednosti i svjetonazor.

Općenito, za sve Lavove bit će važno razdoblje do 19. travnja/aprila, budući da će Mars još dugo biti u sektoru vaše podsvijesti, dugih putovanja i tajni. Slična situacija dogodila se od 20. prosinca/decembra 2009. do 10. ožujka/marta 2010. – prisjetite se što vam se tada događalo u životu, jer događaji se opet mogu ponoviti.

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić