Foto: pixabay.com

Bikovi, ovaj period može vam donijeti mnoge pogodnosti. Imat ćete slobodu da se možete ponašati u skladu s vašim interesima, da izaberete put kojim ćete dalje ići, da prihvatite ili ne prihvatite mogućnosti koje vam se nude. Na vama je da odlučite. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, s jedne strane, racionalni i praktični, s izraženim smislom za materijalne vrijednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osjetljiva, romantična i sentimentalna.

Na prvi pogled ove dvije suprotnosti su nespojive, ali Biku je potrebna sigurnost da bi se opustio i dozvolio svojim emocijama da se rasplamsaju. Bik nije impulzivan, vrlo je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo ustrajan u svojim namjerama.

Ako ste nezaposleni, početkom jeseni možete dobiti neke povoljne vijesti u vezi posla. Također, imate velike šanse kada je ekonomski život u pitanju. Posebno oni koji su zaposleni u javnom sektoru gdje mogu očekivati napredak. Do srpnja/jula, kao i u rujnu/septembru, moguće je uvećanje vaših prihoda.

Iskoristite ove pogodnosti na najbolji način kada je vaš ekonomski progres u pitanju, što će vam donijeti i izvjesno rasterećenost u životu. Bez obzira na sve, savjetuje vam se da više štedite, kako biste imali novca ako dođe do nepredviđenih gubitaka, što je moguće u srpnju/julu i studenom/novembru, jer možete doći u situaciju da trošite novac na razne luksuzne stvari, kao i na daleka putovanja u inozemstvo.

Oni koji se bave učenjem mogu očekivati nagradu od Saturna za uloženi trud, tako da bi im fokus trebao biti na radu. U protivnom, rezultati mogu biti promjenjivi. Najviše uspjeha imat ćete u periodu do rujna/septembra.

Do rujna/septembra i Jupiter će se pobrinuti da donese sreću u vaš  obiteljski život. Ponovo ćete imati podršku obitelji i osjetit ćete sve zadovoljstvo obiteljske sreće. Ako je netko imao zdravstvenih problema, situacija će se popraviti. I kolovoz/august i rujan/septembar također trebaju biti vrlo povoljni za vas, bez obzira na to što ćete u ovom periodu pokušavati dominirati u obitelji i što vam može donijeti neku vrstu stresa. Usprkos redovnom poslu, naći ćete vremena da ga provedete s vašom obitelji, jer ste svjesni važnosti obitelji.

Kada je zdravlje u pitanju morat ćete posvetiti posebnu pažnju kako biste izbjegli eventualne probleme. Obavezno obratite pažnju na zdravlje vaših roditelja.

atma.hr – 52
U vašem poslu može doći do poboljšanja i do uvažavanja od strane kolega i poslovnih prijatelja, a u financijskom pogledu bit ćete dobro. Bit ćete ohrabreni da reorganizirate vaš budžet, a moguće je i osnivanje neke firme, kao i prebacivanje novca u neku drugu banku s povoljnijim uvjetima. Pluton i Saturn će vam pomoći da napokon uberete plodove vašeg napornog rada. Bit će izuzetno zadovoljni što će vaše zasluge biti prepoznate i priznate, tako da ćete puni energije i samopouzdanja početi planirati nove projekte i uspostavljati nove poslovne kontakte s ljudima oko vas.

Sve u svemu ovaj period donijet će vam slobodu da se možete ponašati u skladu s vašim interesima, da izaberete put kojim ćete dalje ići, da prihvatite ili ne prihvatite mogućnosti koje vam se nude. Na vama je da odlučite.

Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022.(Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodivog.

atma.hr – 52
Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

atma.hr – 52
Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

atma.hr – 52
Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

Zdravlje:

Trebate obratiti posebnu pažnju na svoje zdravlje. Pritisak na radnom mjestu s kojim ćete se morati nositi bit će veći nego što je to obično slučaj, tako da zbog nedostatka odmora i vaše zdravlje može oslabiti, zato obratite pažnju na to da sebi omogućite dovoljno vremena za odmor. Također, vaše loše navike mogu uzrokovati zdravstvene probleme i stres, kao i česte promjene vremena.

Nepažnja i nemar po pitanju zdravlja mogu vas uvući u neželjene probleme. Mogući su i problemi s prekomjernom težinom, jer su Bikovi veliki gurmani. Trebate izbjegavati hranu koja ima dosta ulja kao i ljute začine, kako biste izbjegli eventualne probleme sa stomakom.

U studenom/novembru i prosincu/decembru potrebno je da se posebno fokusirate na održavanje vašeg zdravlja i prehranu, jer nepažnja u jelu može biti najveći razlog problema s crijevima i poremećaja zdravlja. Izbjegavajte brzu masnu i preprženu hranu s kioska i pijte dosta vode.

U tom periodu najbolje je da dosta šećete i trčite kad god možete, jer to može riješiti mnoge vaše probleme. Bilo koja vrsta kretanja bit će vam korisna, od izleta do rekreacije. Tijekom posljednjeg dijela godine živčani i digestivni sistem mogu izazvati neke probleme, zato se ne preporučuje zanemarivanje odmora ili prehrane.

Sve u svemu, nemojte biti lijeni, već se fokusirajte na vaše zdravlje. U kakvom god da ste poslu, nađite vremena za odmor i relaksaciju. Vrlo dobro znate da je zdravlje najveće bogatstvo pa mu tako i pristupite.

atma.hr – 52
O vama:

Utjecaj Jupitera pojačava vaš entuzijazam i može da vam donijeti mnoge pogodnosti. Sada ćete se mnogo češće nalaziti na pravom mjestu kada treba kako biste iskoristili ponuđene mogućnosti. Znači, unovčite sve ponuđene mogućnosti i postavite vaše financijske prioritete. Vaš prihod bi mogao porasti, ali isto tako i troškovi jer ćete biti raspoloženi za trošenje. Iako ste štedljivi, mnogo toga vas može privući kupovini. Regulirajte vaš budžet i ako vam prihod raste, gledajte da nešto uštedite.

Ipak, kao i svi ostali planeti u zodijaku i Jupiter ima svoju negativnu stranu. U tom slučaju morate paziti da zbog vašeg prekomjernog samopouzdanja ne preuzmete više obaveza i posla na sebe nego što možete da postignete i izdržite. Zato pažljivo ukrotite vaše eventualne pretjerane zahtjeve i dozvolite da vam prevlada zdrav razum. Još jedna bitna stvar koju vam može donijeti Jupiter je da budete skloni višku kilograma, jer ćete jednostavno često pretjerivati u jelu.

Planet Saturn u vaš život donosi naporan rad i stalno dokazivanje vaših sposobnosti. S obzirom na to da priznanja za vaš uložen trud mogu izostati, trebate biti strpljivi. Gledajte i ciljajte visoko i usmjerite vaš fokus prema željenom cilju u karijeri. Dok se to ne dogodi, učite i usavršavajte svoje znanje i nađite zadovoljstvo u dobrom obavljanju posla.

Pored svega, šećite i vježbajte, jer to vam može pomoći da se oslobodite stresa prouzrokovanog poslom. Možete stvoriti duboke veze koje mogu trajati i cijeli život. Također, možete se distancirati od nekih ljudi, dok će drugi biti uvučeni u vaš život zbog određene svrhe, na primjer, da naučite nešto važno od njih u životu. Saturn će vas potaknuti da naučite nešto više o vezama, o ljudskoj prirodi – i kako da komunicirate s drugim ljudima. Saturn kao pravi učitelj, svima daje prostora za napredak u ovom području. Ono što naučite kasnije podijelite s najbližima.

Uran vas stimulira da željene odgovore tražite u samom sebi. Budite oprezni kada dijelite vaše najdublje tajne, jer bi se mogle otkriti u trenutku kada to najmanje očekujete. Također, možete iskoristiti Uran da bude onaj jezičak na vagi koji će prevagnuti prema promjeni vaše prehrane ili početku vježbanja i rekreacije.

Pluton naglašava znanje i mudrost. Glavni smisao Plutonovog tranzita je u dubokoj promjeni vašeg razmišljanja i nemojte biti iznenađeni ako dovedete u pitanje neka vaša dugogodišnja ukorijenjena uvjerenja i stavove. Mnogi od vas će razmišljati o načinima za usavršavanje vašeg znanja, a u nekom momentu tijekom Plutonovog tranzita kroz znak Jarca do 2025. možete biti i prisiljeni na ovakav korak.

atma.hr – 52
Ovaj sektor također upravlja duhovnošću i religijom, kao i dugim putovanjima u cilju istraživanja drugih kultura. Međutim, ova daleka putovanja u druge zemlje se ne preporučuju ove godine zbog nepovoljnih pozicija planeta. Ako već želite istražiti nove kulture i zemlje, učinite to preko interneta ili preko knjiga.

Krajem mjeseca lipnja/juna sagledavat ćete stvari na poslu iz svih kutova, što i neće biti loše po vas. Do sredine kolovoza/augusta radit ćete na realizaciji vaših novih ideja u vezi posla i iznijet ćete svoje mišljenje u vezi toga. Pomozite starijim kolegama na poslu, jer su i oni vama bili od pomoći.

Iako jesen nije za vas uvijek dobra sezona, ove godine vaš potencijal u to vrijeme bit će jako velik. Sredinom listopada/oktobra iskoristite svoje znanje kao i nagomilano iskustvo za postizanje najvažnijih ciljeva, a u studenom/novembru iskoristite sve raspoložive informacije koje imate, jer može doći do velikog rivalstva između vas i vaše konkurencije, a vi želite sljedeću godinu početi s idealnim poslom. Budite proaktivni u identifikaciji i prevenciji eventualnih problema.

Što se tiče investicija i ulaganja, Bikovima se savjetuje velika opreznost u financijskim tokovima. Za one Bikove koji žele uštedjeti novac, prvo neka provjere svoje račune i kreditne kartice koje odavno nisu nadopunjavali.

Pošto će novac u ovom periodu biti istaknuta tema u vašem životu, morate pratiti svoje troškove i planirati buduće kupovine vrlo detaljno i pažljivo, bez obzira koliko vam se ovakve situacije ne sviđaju. Ipak, mnogi Bikovi bit će zadovoljni onim što imaju i neće ulaziti u nepotrebne kupovine i troškove. To će vam omogućiti da u narednu godinu uđete s debljim bankovnim računom.

Savjet:

Ne dozvolite da vas uhvati panika, jer i sami ste svjesni koliko vas takvo stanje paralizira i sputava. Budite taktični i diplomatični u odnosu s vašim suradnicima, jer ćete tako ostvariti planove i sklopiti povoljne poslove. Nemojte biti nezadovoljni i analizirajte postignuti uspjeh. Razjasnite sve dileme, nedoumice i sporove. Ne obraćajte pažnju na negodovanje vaših suradnika i na sitne provokacije.

Stvorite ravnotežu s drugima, a ne sukob. Na neprijateljstva usmjerena prema vama, odgovarajte s ljubavlju i razvijajte pozitivne misli. Pretjerano konzumiranje hrane može rezultirati povećanjem težine i narušavanjem općeg zdravlja uslijed toga. Držite dijetu.

Horoskop mjesec po mjesec:

Bik srpanj/jul 2022: Budite komunikativni i tolerantni. Ako ste u vezi, vaš ljubavni život je poboljšan, a ako niste, moguć je početak nove veze koja ima dugoročne šanse za uspjeh. Onim ambicioznim, predstoje poslovni poduhvati koji će rezultirati financijskim uspjehom.

Bik kolovoz/avgust 2022.: Morate se izboriti sami sa sobom oko nekih bitnih stvari u životu. Samostalno obavljajte vaš posao, ali nemojte odbacivati ponuđenu pomoć kolega za suradnju. Izbjegavajte nepotrebne konfliktne situacije.

atma.hr – 52
Bik rujan/septembar 2022.: Možete očekivati dobar priljev sredstava kao i nove šanse u ljubavi, ako niste u vezi. Ako ste u vezi, onda bi trebali imati obzira prema potrebama vašeg partnera. Ne zapostavljajte sport i rekreaciju koji vam pružaju veliko zadovoljstvo.

Bik listopad/oktobar 2022.: Vaš partner će vam pružiti pažnju i naklonost, imat ćete osjećaj da ste u centru pažnje. Ovo je mjesec kada je vaš optimizam na vrhuncu, a imate i mnogo fizičke energije. Iskoristite i jedno i drugo na najbolji način.

Bik studeni/novembar 2022.: Mjesec kada su moguća neka daleka putovanja. Bez obzira na financijski uspjeh, štedite novac i izbjegavajte nepotrebne kupovine. Istražite nove načine da izrazite svoje strasti.

Bik prosinac/decembar 2022.: Moguće su uzbudljive, duboke i intenzivne strasti s partnerom, kao i bolji društveni život, jer ćete dosta vremena posvetiti vašim prijateljima. Ne investirajte novac u bilo što i ne posuđujte ga nikome.

conopljanews