Image By ryujintmvn

Venera, planet odnosa, ljubavi i financija prelazi u znak Jarca u kojim će se kretati od 23. siječnja/januara do 16. veljače/februara.

Za razliku od svog prethodnog domaćina Strijelca s kojima je istraživala svijet, odnose i nove mogućnosti i osjetila dah avanture i slobode, sada se želi smiriti, uozbiljiti, pronaći svoje sigurno mjesto.

Što to znači za nas i naš život?

atma.hr – 52
Postajemo ambiciozni kad su u pitanju odnosi i ljubav. Ne pristajemo na mrvice. Zavest će nas vrline kao što su odgovornost, pouzdanost, usmjerenost na ostvarenje ciljeva, uspjeh i ambicija.

Može se dogoditi privlačnost s osobom koja je znatno starija ili pak nešto mlađa od nas, što je čest slučaj kod osoba koje imaju ovu Veneru u natalnom horoskopu ili pak sedmu kuću u znaku Jarca.

Ovdje ne dominiraju strast i romantika, već potraga za situacijama i osobama uz koje se osjećamo sigurno, s kojima možemo stvoriti stabilan i dugoročan odnos.

Prolazni flertovi i povremeni susreti koji ne vode prema ozbiljnom odnosu nisu opcija tijekom njezinog utjecaja.

Više trebamo vrijednost od uživanja.

Tražimo obavezivanje, stvaranje udvoje, a ne samo provod.

S ovom Venerom pažnju češće poklanjamo osobama koje su ostvarile nešto u životu, koje imaju društveni status, odnosno tražimo vezu koja će nam dati dovoljno prostora za ostvarenje osobnih ciljeva i ambicija.

Kad je riječ o započinjanju novog odnosa, djelujemo oprezno, promišljeno. Prema novim mogućnostima otvaramo se sporije. Procjenjujemo drugu stranu, dajemo si vremena da vidimo ono što jest i ono što je moguće. Nekad možda izostaje zanos, romantika, no tako smanjujemo mogućnost idealizacije, a posljedično i razočaranja.

atma.hr – 52
Sada se ne priča o ljubavi, o emocijama, sada se procjenjuje kompatibilnost u odnosu te u kojoj mjeri možemo zajedno rasti i zajedno stvarati.

Češće se tijekom ovog tranzita dogodi nova simpatija kroz posao ili s osobom s kojom s poslovno vezani.

Niste li sigurni kuda vodi vaš trenutni odnos, nailazite na neke probleme koje treba riješiti ili ste u vezi koja se nije pomakla dalje od mjesta na kojem ste bili na početku, sada je vrijeme da stavite sve na stol i vidite što dalje. Za početak sami sa sobom, a potom i s partnerom.

Julijana Oremović