Predavači; Dr.sc. Zdeslav Hrepic , Anđelko Ananda Katinić

Dragi moji, nadolazeći susret u Visokom dogodit će se u periodu od 20. do 23.7., a zadovoljstvo mi je što ću ovoga puta za sugovornika pored sebe imati mog dragog prijatelja, koji će svojim znanjem pomoći svima nama da još dublje uronimo u svijest o djelovanju prirodnih zakona pod čijim smo utjecajem. Čovjek je to kojeg sam na dubljoj razini bića poznavao i prije nego sam ga fizički upoznao, čovjek koji sa svojim znanjem i razumijevanjem donosi širu percepciju o onome što zovemo duhovnost.

Dr. sc. Zdeslav Hrepić, znanstvenik u pravom smislu te riječi, fizičar tragatelj za dubljim razumijevanjem, a prije svega toga iskren i dobronamjeran čovjek, pomoći će nam da kroz znanstveno dokazane činjenice dobijemo uvid u živu fiziku, onu koja nam ukazuje na koherenciju između duhovnog i materijalnog svijeta.

Zdeslav je svoje kršćanske korijene nadograđivao duhovnim znanjima Istoka, među ostalim i brojnim putovanjima u Indiju a svoju ljubav prema fizici je pretočio u poslijediplomski studij i profesuru fizike na USA sveučilištima, uvijek nastojeći objediniti najbolje od zapadne znanosti, kršćanske duhovnosti i istočnjačke mudrosti.

U svojim predavanjima često ističem nužnost dubljeg razumijevanja zakona na kojima počiva ova kreacija, jer ako iste ne poznajemo, naš život unutar ove stvarnosti biva opterećen krivom percepcijom, a zatim i krivim djelovanjem. Ono što često ističem jeste to da vjera prethodi znanju, i da znanje prethodi vjeri, jer isti su kao dvije strane jednog novčića.

Naš um je uvjetovan uvjerenjima i postulatima od kojih je sačinjena njegova struktura, on je jednim djelom analitički alat bez mogućnosti da vjeruje onome što ne može sebi dokazati. Upravo je stoga bitno da pred njega donesemo opipljive dokaze, one koji su

potvrđeni unutar prave eksperimentalne znanosti, i jasno vidljivi u aksiomima fizike.

Unutar dvanaest kvaliteta našeg uma, koje su simbolično prikazane u karakterima dvanaestorice apostola, postoje tri kvalitete koje nas štite od slijepog vjerovanja, a to su; preispitivanje, sumnjičavost, i razlučivanje. Te tri kvalitete zahtijevaju opipljive dokazi koje će potvrditi istinitost onoga čemu se preostalih devet kvaliteta predaju po defaultu, dakle radi se o samoj jezgri analitičkog djela našega uma.

S obzirom na to da živimo u svijetu koji je postavljen tako da stimulira i jača isključivo te kvalitete našega uma, i to kroz manipulaciju koja se ostvaruje implementiranjem tzv. znanja koje dolazi kroz nametnute autoritete, naša sposobnost prihvaćanja onoga što nadilazi naše iskustvo svedena je na minimum. Ako želimo probiti te granice, potrebno je da tim kvalitetama predočimo dokaze koji će ih postepeno osloboditi utjecaja nepotpunih učenja.

Na ovom susretu, Zdeslav i ja ćemo vam različitim ‘jezicima’ govoriti o onome što je isto, kako bi svima nama približili ono što predstavlja osnovne principe po kojime se sve unutar i izvan nas manifestira. Zajedno ćemo zaroniti u stvarnost dvaju svjetova koji egzistiraju zajedno u nama, i koji kroz univerzalnu koherenciju tvore jednu i nepodijeljenu cjelinu.

Iskustvo blisko smrti koje sam doživio prije šesnaest godina povelo me na putovanje na kojem sam tražio odgovore, i ti su me odgovori vodili do novih spoznaja, do novih ljudi koji

su mi pomogli da napredujem na tom putu prema sebi. Među tim ljudima je i Zdeslav koji mi je u nekoliko kratkih crtica iz opusa njegovog znanja, pomogao da konačno shvatim i prihvatim nešto što sam do tada slutio, ali si nisam to mogao razumljivo objasniti.

Može se reći da smo Zdeslav i ja krenuli iz različitih smjerova, kako bi se sreli u onom zajedničkom dijelu naših traganja. Iako po mnogočemu različiti, osnovna težnja u nama je ono što nam je zajedničko, i upravo to za čime težimo nas je poput magnetne sile privuklo sebi, i fizički nas spojilo. Dvije osobe koje se donedavno nisu poznavale, i koje su živjele sasvim suprotne živote, tisućama milja udaljeni jedan od drugoga, danas se spremaju da djeluju zajedno, i da iz svojih ‘suprotnosti’ govore o onome što je Jedno u svima nama.

Kroz predavanja o živoj fizici i praktičnoj duhovnosti, zajedno ćemo uroniti u dublje razumijevanje fizičkih i duhovnih principa od koji smo satkani, i pod čijim smo utjecajem. Govoriti ćemo u utjecaju informacija koje tvore našu percepciju, o neutralnom promatranju i kreacijskim osjećajnim i misaonim procesima koji tvore našu fizičku stvarnost, kao i o utjecaju elektromagnetskih zračenja i novih tehnologija koje su nam nametnute kroz autoritete moderne ‘znanosti’.

Ukoliko vas zanimaju ove teme, pozivam vas da nam se pridružite, kako bi zajedničkom namjerom omogućili jedni drugima dublje poniranje i cjelovitije integriranje kanaliziranog znanja. Kroz zanimljiva predavanja i praktične radionice približiti ćemo se svojoj suštini, drugim riječima, ući ćemo u proces raspetljavanja sputavajućih uvjerenja što proizlaze iz nepotpunih ili krivih učenja, a koja određuju našu percepciju i djelovanje.

Naš dolazak najavljen je i Dr. Semiru Osmanagiću koji uvijek podržava ovakva okupljanja, i koji će u to vrijeme biti u Visokom, te ćemo ovoga puta imati priliku uživo ga čuti, barem na kratko.

U sklopu susreta osigurani su vam smještaj, hrana, odlasci u tunele, predavanja i jedna jako zanimljiva radionica. Za sve koji su u mogućnosti ostati dan duže, biti će organiziran odlazak na rafting rijekom Neretvom.

Za više informacija o prijavi, cijeni i putovanju javite se mailom na [email protected]

Hvala i svako dobro 💚🙏

_

Anđelko Katinić
00385 92 3999 108