Oglasi

Uvjeti oglašavanja

Zašto se oglašavati na web portalu atma.hr?

  • atma.hr je jedan od najčitanijih hrvatskih lifestyle portala s prosjekom od 50 000 jedinstvenih posjetitelja dnevno (prema internet servisima za praćenje prometa na stranicama – Alexa i Google Analytics) te je također među najčitanijim lifestyle portalima u Srbiji, BiH te Makedoniji. Atma portal ima preko 130 000 Facebook članova s tendecijom tjednog rasta od oko 1000 novih članova i omogućava vam da, ukoliko imate svoju web-stranicu, zainteresirana skupina osoba tj. potencijalni kupci i/ili klijenti u velikom broju, i to neprekidno tj. 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, primijeti i klikne na vaš oglas te posjeti vašu web-stranicu gdje mogu pregledati i/ili naručiti vaše proizvode i/ili usluge
  • omogućava vam da se, ukoliko nemate svoju web-stranicu, zainteresirana skupina osoba tj. potencijalni kupci i/ili klijenti u velikom broju, i to neprekidno tj. 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, izravno informira o vašim proizvodima i/ili uslugama (zajedno s kontakt informacijama, poput broja telefona, faxa, mobitela ili e-maila, koje se nalaze na vašem Fiksnom banner ili Tekstualnom oglasu)
  • zbog nižih troškova održavanja, cijene oglašavanja na našem web-portalu daleko su niže od oglašavanja u drugim medijima poput novina, radija ili televizije
  • banner oglasi su vidljivi na svakoj web stranici na našem web-portalu
  • našem web-portalu može se pristupiti iz svih dijelova svijeta

Pravila oglašavanja za fiksne bannere:

Oglašavati bannerima se možete na rok od 1 dan, 1 mjesec (30 dana), 3 mjeseca (90 dana), 6 mjeseci (180 dana) ili 1 godinu (365 dana).

Nije potrebno započeti oglašavati se od 01. do 30. u mjesecu. Oglašavati se možete započeti u bilo kojem trenutku i u bilo kojem danu u mjesecu jer dužina vašega oglašavanje uvijek iznosi 30, 90, 180 ili 365 dana.

Ukoliko nemate napravljen banner oglas, ne brinite, naš dizajn-studio će to učiniti za vas (cijena izrade bannera prema dogovoru). Ukoliko se oglašavate 6 mjeseci ili duže, izrada jednostavnih bannera je besplatna (uključuje .jpg i .gif formate).

Dimenzije i cijene oglasnih prostora

Banneri 300×250 i 300×125

Nalaze se u desnoj koloni koja je rezervirana za bannere. Svakim učitavanjem web stranice mijenja se raspored bannera pa je tako omogućeno da svaki oglašivač ima jednake uvjete oglašavanja. Ukoliko imamo više oglasa, njihova se pozicija na stranici podjednako izmjenjuje. Banner može biti u sljedećim grafičkim formatima: .gif, .jpeg, png. Banneri imaju omogućeni clicktracking pa tako upitom možete saznati koliko su vaši oglasi posjećivani.

Banner 728×90

Odnosi se na oglas koji se nalazi u zaglavlju, desno od logo-a. Taj banner nije fiksan što znači da neće biti prikazan svakim posjetom stranicama portala, već njegova prisutnost ovisi o broju oglasa koji se trenutno nalaze u paketu. Ukoliko se, na primjer u paketu nalazi pet oglasa, vaš će se oglas pojaviti svakim petim posjetom nekoj od stranica portala. Oznaka exclusive u ponudi se odnosi na ekskluzivni zakup te oglasne jedinice, a u tom slučaju će vaš oglas biti prisutan svo vrijeme.

Za ovu oglasnu jedinicu ne nudimo cijenu za više od 30 dana zbog mogućnosti ekskluzivnog zakupa te oglasne jedinice. Ukoliko imate banner u ovoj ponudi, a u međuvremenu se pojavi kupac koji želi zakupiti ekskluzivno ovu oglasnu jedinicu, njemu dajemo prednost, a vaš oglas prebacujemo u jedinicu 300×250 do ostatka uplaćenog perioda.

Ovaj se banner (u paket verziji) ne prikazuje na mobilnim uređajima.

Gratis objava uz banner

Narudžbom bilo kojeg bannera u trajanju od minimum 30 dana dobijate gratis jednu objavu sponzoriranog članka kojeg dijelimo i na Facebook.

Dizajn bannera

Dizajn bannera vam također gratis možemo napraviti mi, ukoliko se radi o jednostavnom banneru na period od minimum 30 dana.

VELIČINA OGLASAdan1 mjesec3 mjeseca6 mjeseci12 mjeseci
300x125px18 kn500 kn1200 kn2000 kn3600 kn
300x250px25 kn700 kn1800 kn3500 kn6000 kn
728x90px exclusive*1200 kn3200 kn6000 kn11000 kn
728x90px paket**10 kn250 kn – – –
300x250px  AOM –500 kn – – –

* Odnosi se na ekskluzivni oglas koji je uvijek prisutan na navedenoj poziciji.

** Oglas u paketu s trenutno aktivnim oglasima.

Napomena: Izrada bannera nije uključena u cijenu, već se dogovara zasebno. Ukoliko se radi o jednostavnom banneru, možemo Vam ga napraviti besplatno.

Cjenik ostalih vrsta oglašavanja:

Sponzorirani članak – Cijena sponzoriranog članaka (za vaš proizvod, uslugu i sl…) ili najava događanja (koje se sudionicima naplaćuje) s facebook share-om i objavom u našem newsletteru – 100 kn. Ova objava uključuje objavu posta koji se nalazi u kategoriji Aktualno/Događanja i objavu u dnevnom newsletteru.

Facebook share – jednokratno dijeljenje vašeg linka na našu Facebook stranicu – 50 kn

Kreiranje prijavnice – 30 kn. Na objavi koju objavimo na našem portalu možemo kreirati obrazac za prijavu preko kojeg se zainteresirani direktno mogu prijaviti za sudjelovanje vašem događaju bez potrebe da posjećuju neku drugu stranicu ili odvojeno šalju e-mail za prijavu. U praksi se pokazalo da je postavljanje obrasca za prijavu djelotvornije.

*** AOM – Alternativna Oglašivačka Mreža

Ova vrst oglašivanja uključuje samo objavu bannera dimenzije 300×250. Vaš oglas se pojavljuje nasumično zajedno sa svim oglasima koji su u tom trenutku aktualni.

Na primjer ako je aktivno 10 oglasa, vaš će se oglas u prosjeku pojaviti svaki deseti put (odnosi se na posjet ili osvježivanje stranice).

Prednost takvog oglašavanja je taj što se vaš oglas ne pojavljuje samo na našem portalu već i na svim ostalim portalima koji su dio Alternativne oglašivačke mreže koja se neprestano širi, a riječ je o portalima koje su tematski relevantne za vaš oglas.

Trenutno je 23 portala umreženo kroz ovaj sustav (podatak od 2.2.2016.).

Dnevna viđenost oglasa je do 4000 puta!

Cijena ovog oglašavanja je 500,00 kn za mjesec dana + poklon izrada bannera (ukoliko se radi o jednostavnom dizajnu).

Besplatno dijeljenje besplatnih događanja na naš Facebook

Nudimo vam mogućnost besplatnog dijeljenja vaših događanja (ako napravite Facebook event ili imate neki drugi link s detaljima događanja) ukoliko se radi o dobrotvornoj priredbi, predavanju, koncertu i sl. koji se ne naplaćuju (ili se naplaćuju simbolično, na primjer ako je potrebno naplatiti ulaznicu za pokrivanje troškova predavača koji dolazi iz neke druge zemlje i sl). Najavljivanje tečajeva, radionica, retreatova, promocija knjiga, reklamiranje proizvoda i sl, u pravilu spadaju u kategoriju sponzoriranih članaka te se primjenjuju cijene istih.

Također ne objavljujemo najave koje nam stižu kao proslijeđeni (forwardirani) mail. Da bismo vam objavili najavu, mail nam mora stići kao osoban upit.

Besplatne najave se u pravilu na našu Facebook stranicu dijele u jutarnjim satima.

Upisivanje vašeg događaja u naš Kalendar zanimljivih događanja

Ovdje (na vrhu stranice se nalaze plaćene najave, a ispod toga besplatne) možemo besplatno upisati što god nam javite, bilo da se radi o događaju koji se naplaćuje ili ne. Samo nam pošaljite link (preferiramo link na Facebook event)

Plaćeni rok oglašavanja započinje teći s danom objave na našem web-portalu. Za sve nejasnoće i dodatne upite slobodno nas kontaktirajte na e-mail: [email protected] ili na mobitel: 091 5077 040 Dario

Google Analytics izvještaj posjećenosti (pojedinačni posjetitelji) za razdoblje 01.03.2016.-05.05.2016.

klikni na sliku za veći prikaz
klikni na sliku za veći prikaz

Napomena: Za sve oglašivače vrijede opća pravila raspoloženja našeg portala. Okvirno, ne radimo s kompanijama koje ubijaju ili iskorištavaju životinje, prodaju cigarete, alkohol za piće i ostale vrste intoksikacije, koje propagiraju pornografiju ili promiskuitetno ponašanje, kockanje, kao niti s bilo kojom političkom strankom (osim ako se baš ne pojavi neka koja propagira vrijednosti slične onima na našem portalu).

Podaci za uplatu

Uplatu za oglašavanje možete izvršiti na račun:

DHARMA, obrt za internet usluge
vl. Dario Duišin Džunić
Put Salone 31, Solin
IBAN: HR2223600001102535342

U “Svrha uplate” navedite – Oglašavanje na portalu

Za uplate iz inozemstva bit će vam potreban i ovaj podatak

SWIFT (BIC): ZABAHR2X

Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na naš e-mail: [email protected] ili na mobitel 091 5077 040 Dario

Nakon izvršene uplate obavezno nam e-mailom pošaljite podatke o svojoj tvrtki, udruzi ili obrtu (naziv, adresa, OIB ili ako nije potrebno, onda samo napomenite da račun ispišemo na vaše osobno ime) kako bismo vam mogli poslati račun.