Art: Mario Sánchez Nevado

160×600 text-47 lijevo

Postoje mnogobrojni trenuci kada nešto izgovorimo u ljutnji i odmah zatim se pokajemo i bude nam krivo što smo povrijedili dragu osobu. Tada poželimo da vratimo vrijeme i izbrišemo izgovorene riječi. Nažalost, kada se jednom izgovore, riječi se ne mogu izbrisati.

Ljutnja je emocija koja se lako pretvara u tugu, povrijeđenost, a često i u nasilje. Ljutnja se uglavnom javlja kada se s nekim ne slažemo u mišljenju! Iako je to sasvim normalna stvar, s obzirom da smo svi različiti i da na svijetu i u svemiru ne postoje dvije iste osobe!

Kada je u pitanju i takva, naizgled obična situacija, ona iz nas može izvući najgore osobine, možemo izreći ružne riječi kao što je: “Mrzim te!” No, pošto ste se smirili, duboko ste zažalili što ste dragoj osobi rekli da je mrzite i shvatili ste da svaki čovjek ima pravo na svoje mišljenje. Rekli ste iskreno: “Oprosti” ….

Međutim, iako je prijatelj prihvatio ispriku, nešto je bilo izgubljeno u vašem odnosu. Druženje ipak više nije kao prije, nestalo je potpuno zadovoljstvo i opuštenost u zajednički provedenim trenucima. Potpunog povjerenja nije više bilo.

Izgovorene grube riječi mogu povrijediti i vas i drugu stranu jako, iako vam to može djelovati nebitno i beznačajno, kao što je: “Baš ti ta frizura loše stoji” …

Ovakve situacije možete izbjeći jednim zlatnim pravilom: Uvijek razmislite prije nego što progovorite!

Ako vam se frizura baš ne sviđa, recite “Nisam se navikla na tvoju novu frizuru, pričekaj da te malo češće viđam, pa ću ti reći …”

Riječi su jedan od instrumenata na temelju kojih gradimo svijet! Duhovno svjestan iskaz ima ogromnu duhovnu snagu.

Zvuk izgovorene riječi može promijeniti stvar kao i sama svijest o njima.

Sve oko nas, svaki čovjek i svaka stvar sastoji se od titrajuće energije koja se mijenja u jedinstvenom poretku vibracija. Znanstvenici nam govore da sve ima svoj zvuk i sve vibrira i ima vlastitu vibraciju. Zvučne vibracije utječu na materiju.

To možemo vidjeti iz jednog eksperimenta: Prevlačenjem gudala preko ruba metalnih pločica po kojima je bio posut pijesak, dobivale su se geometrijske figure kao posljedica vibriranja materijala. Znači li to da riječi koje svakodnevno izgovaramo posredno poprimaju fizički oblik u našim tijelima i sudjeluju u stvaranju životnih okolnosti?

Sjetite se. Što se događa s vašim licem i tijelom kada izgovorite nešto lijepo? A kada se ljutite? Kako se osjećate kada vam se obraća netko tko se ljuti na vas ili vas vrijeđa ili kada nešto od vas očekuje? Često čujete: “Kada mi je to rekao, kao da mi je lupio šamar”!

Ono što bismo dodali, s posebnom ljubavlju je da je vrlo važno kako se obraćate svojoj djeci, posebno kada su mala, jer ona neselektivno primaju vaše riječi i to utječe na stvaranje navika da se i oni tako ponašaju, jer vi ste sada i uvijek njihov uzor! Promatrajte svoju djecu kako se ponašaju i vidjet ćete sebe u ogledalu! Djeca su također jednim dijelom vaš umjetničko djelo, da li vam se to djelo sviđa?

“Kad jednom nešto izgovoriš, ni najbrži konj ne može stići tvoje riječi” Horacije

Zato, radite na odvikavanju da loše govorite i izgradit ćemo sebi vremenom, drugačiji i čudesan svijet.

wellbeingacademy.net

Atma savjetnici čekaju na tvoj poziv!

Željko

ŽELJKO


ALTERNATIVE TEHNIKE LIJEČENJA, OBITELJSKO SAVJETOVANJE, JOGA, VEZA EMOCIJE-ZDRAVLJE, DUHOVNOST

Broj telefona: 060/600-303  KOD 03
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Zora

ATMA SAVJETNIKZORA


DIPL. PSIHOLOGINJA, KARMIČKA DIJAGNOSTIKA, BIOTERAPIJA, RAD S DJECOM, TERAPIJA PAROVA

Broj telefona: 060/600-303  KOD 04
Cijena: tel 6,99 kn/min; mob 8,41 kn/min

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

 

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 29.07.2017.
Slijedeća objavaKako zdravim mislima kreirati vibraciju životnog uspjeha?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here