Pored zemljanog trigona koji će u veljači/februaru biti jače aktivan nego u siječnju/januaru, dolazi još jedan jako rijedak aspekt. Ovaj aspekt se pokazuje samo jednom u ovom i polovini narednog stoljeća i sa sobom nosi snažnu stabilizaciju poslovanja i ljubavi, kao i skidanja prepreka. Ovo će biti jako dinamičan mjesec za Zemljane znakove, ali konstruktivan pritisak bi mogao osjetiti Strijelac i Jarac radi njihovih vladajućih planeta koje su u harmoničnom odnosu. Osjećaj prosperiteta, naime će biti na plećima Riba i Bikova i djelovat će da će većina kroz njih tijekom ovog mjeseca biti na neki način nagrađena.

atma.hr – 52
Siječanj/januar ove godine je već došao do polovine. Manje više svi vidimo što donosi godina, ali moramo znati što je to posebno i za svaki mjesec. Nego, prije nego krenem s time koje super moći se kriju u svakom mjesecu, potrebno je malo reći više o godini.

Ono značajno je da su ovogodišnji periodi retrogradnog Merkura elementarno zastupani 3/1 omjeru vatre i zemlje. Generalno stavljaju veliko opterećenje na komunikaciju koja za sobom veže duhovnost i pravednost na prvom mjestu za fokus djelovanja ove godine.

To nam govori da sve što je vezano za uspostavu duhovnosti i pravde ove godine će biti naglašeno, kao i to da će se morati raditi na globalnom egu, počinjući individualno, svako od sebe.  Realno, ovo upućuje da sve što je vezano za pravna i pravosudna pitanja ove godine ima dobru priliku da bude okončano uz velike verbalne i diplomatske napore.

To govori da postoje dobre šanse za jačanjem prosperiteta na globalnoj razini, ali i jačanja borbe za pravdu. Još jedan indikator prosperiteta ove godine je Venera koja neće imati retrogradno kretanje. Ovo daje ideal ove godine za razvoj interpersonalnih veza i progresiju manjih poslova i firmi.

S Plutonom koji nastoji normalizirati svoju poziciju u Vodenjaku, dolazimo i do zaključka da će borba za duhovnost i pravdu ove godine dati temelj za izmjenu globalne svjetske situacije na bolje.

Siječanj/januar stabilizira poslovne i financijske odnose

Početkom siječnja/januara formira se trigon kojeg aktivira mjesec i daje mogućnosti da se stabiliziraju sve poslovne prilike koje za pozadinu imaju stvaranje progresa u poslovanju koje ima perspektivu da osnaži reformirajuće  i revolucionarne ideje.

Radi se o jako stabilnom trigonu zemljanog elemenata koji će se jačati u narednim mjesecima i evoluirati u drugi element. Ovaj trigon će se većini manifestirati kroz osobe rođene u znaku Jarca, dok će Jarci sasvim neočekivano za okolinu (ali očekivano zbog intuicije koju osjećaju) prihvatiti suradnju s nekom neuobičajenom osobom za njih.

Ovo je način da Univerzum stavi u pogon energije koje će donijeti razvoj za sve koji su svojom dobrotom to i zaslužili. Ako ne uočite osobe s jakim utjecajem Jarca, onda se može raditi i o osobama drugog zemljanog znaka.

atma.hr – 52
Veljača/februar nosi neponovljiv blagoslov u narednih 140 godina

Pored zemljanog trigona koji će ovaj mjesec biti jače aktivan nego prošli, dolazi još jedan jako rijedak aspekt. Ovaj aspekt se pokazuje samo jednom u ovom i polovini narednog stoljeća i sa sobom nosi snažnu stabilizaciju poslovanja i ljubavi, kao i skidanja prepreka koje su do sada dobre osobe obustavljale od ostvarenja stvari za dobrobit sebe i drugih ljudi.

Saturn u Ribama dijelit će dobre vibracije s Jupiterom u Biku i tako polako donositi čistinu za ostvarenje ciljeva na kojima smo godinama radili. Uz aktivan zemljani triangl, ovaj aspekt stvara energiju da se napokon aktiviraju nove generacije i pokrenu promjene.

Ovo će biti jako dinamičan mjesec za Zemljane znakove, ali konstruktivan pritisak bi mogao osjetiti Strijelac i Jarac radi njihovih vladajućih planeta koje su u harmoničnom odnosu.

Osjećaj prosperiteta, naime će biti na plećima Riba i Bikova i djelovat će da će većina kroz njih u toku ovog mjeseca biti na neki način nagrađena.

Ožujak/mart je mjesec intenzivnog iscjeljivanja

Utjecaj zemljanog trigona blago opada. Umjesto njega ističe se jaka energija znaka Ovna koja svoju impulzivnost i snagu kanalizira na stavljanje prioriteta na iscjeljivanje. Ovaj mjesec reflektira karmičku potrebu da svijet iscijeli svoju suštinu.

Preklapanje sjevernog mjesečevog čvora s asteroidom Kironom doprinosi hrabrosti da se sakrivene rane donesu na područje gdje im se neće suditi, već gdje će ih se zacijeliti prema onome što sudbina nalaže.

Ovo isto govori o uspjehu za konstruiranje stabilnih odnosa u prošlim mjesecima kojima smo “kupili” vrijeme za iscjeljenje. Budući da je ovo karmički aspekt, imajte u vidu da nedostatak vremena koje ćete posvetiti iscjeljenje Vam se može okrutno vratiti.

Dobro razmislite o prioritetima! Sigurno to nije posao nad zdravljem!

atma.hr – 52
Travanj/april daje opasnost od konflikata

Ovog mjeseca dolazi do značajnih promjena. Trigon u zemlji postaje neaktivan i njegovu energiju preuzima zrak, ali tek u svibnju/maju!

Ovaj mjesec se aktivira jako teška konjunkcija Saturna i Marsa u Ribama koja nas upućuje da hitno moramo razmisliti o našem ponašanju, jer prepreke koje će se pojaviti iznenada u nama mogu stvoriti impuls kojim ćemo povrijediti i sebe i druge.

Pogotovo je potrebno razmišljati i voditi se raciom radi preklapanja retrogradnog Merkura s ovom konjunkcijom u jako lošem odnosu. Generalno, ovaj period je opasan i za fizičke ozljede, ali naravno potrebno je uvijek vidjeti kako ovakvi aspekti utječu individualno na svakoga.

No zbog pozicije ovih planeta u Ribama, bitno je znati da smo mnogo osjetljiviji u osnovi na emotivne povrede nego na fizičke.

atma.hr – 52
Svibanj/maj je mjesec kada razum progovara

Tijekom ovog mjeseca dobit ćemo jako naglašen trigon zraka koji će prioritizirati naše racionalno odnošenje prema emocijama. Postojat će momenti kada ćemo shvatiti da dolazi novo vrijeme u kojem je potrebno na drugačiji način pristupati onome što osjećamo, ali istovremeno to nam govori da se i naša mračna strana emocija kojom se štitimo mora prilagoditi.

Ovo je odličan period za planiranje razvoja inteligencije i osnaživanje sposobnosti koja nam diktira na koji način mi verbalno iskazujemo to što osjećamo.

Ovaj mjesec ima jako dobar potencijal za osnaživanje prirode zračnih znakova, ali i potencijala vatrenih. Zapamtite da se u toku ovog perioda bavimo i diplomatskim osnaženjima integriteta pa će se konflikti iz travnja/aprila mjeseca u ovom periodu riješiti.

Lipanj/jun obiluje energijom i potencijalima

U ovom mjesecu postoji jako zanimljivo stanje koje će snažno potaknuti mušku energiju i dovesti do izražaja potencijale i impulse koji su spremni izmijeniti situaciju iz temelja.

Stvorit će se preklapanje u formi konjunkcija (stellium) Sunca, Merkura, Venere uz utjecaj Jupitera u Blizancu i to ulazi u harmoničan odnos s konjunkcijom Sjevernog mjesečevog čvora i Kirona. Ovo govori o osnaženje muškog, protektivnog arhetipa koji će doprinijeti iscjeljenjima duše i čišćenjima karme većine.

Ovo govori o ulasku posebno prosperitetni muškaraca u živote žena prema obliku karme koje su u ovom životu zaslužili. Govori isto i o dolasku snažnih i nezavisnih žena u obliku karme koja će zadovoljiti do dubina svoga postojanja muškarce koji imaju jaku emotivnu vibraciju.

Ovaj period također donosi jako značajne inicijative koje će pokrenuti spiralu bitnih događanja za svakoga od nas i postaviti nas u vodeću poziciju koja nam se sudi. Ovaj period ima jak utjecaj na individue s naglašenim Marsom u zodijaku.

atma.hr – 52
Srpanj/jul odnosi intenzitet, ali donosi racionalizaciju i fatalan izbor!

Trigon u zraku nam donosi u toku ovog mjeseca suviše toga što bi se u našim životima moglo posložiti. Imat ćemo snažnu potrebu diskutirati o neminovnim promjenama novog doba koje će sa sobom povlačiti posebne razgovore o tome kako na neke situacije utjecati izravnije u budućnosti.

Ovo bi sve trebalo biti uspješno, ali u obimu svake individue i na njen način. Nešto od značajnog je da se treba obratiti pažnja na Neptuna koji je u opoziciji s Lilithom i lako nas može dovoditi do isključivosti koju ćemo pravdati intuicijom.

No u ovom slučaju je značajno slušati ono što nam savjetuju iskusniji i mudriji ljudi. Ne zaboravite da je jako značajna otvorena komunikacija u ovom periodu.

Kolovoz/august donosi moć

Ovaj mjesec donosi moć, ali i sposobnost da se sagledaju svi oblici emocija u njihovoj fatalnoj osnovi. I dalje će se ta fatalnog više iskazivati kroz odluke koje moramo donijeti kako bi se prilagodili nastaloj situaciji, ali to će izgledati dosta pozitivno.

Recimo da će biti slično istraživanju nepoznatog raja u kojem nikada nismo bili pa nas taj nedostatak znanja o njemu zapravo i najviše plaši. Ono što je jako naglašeno jest snažna energija konjunkcije Marsa i Jupitera.

Ovakvo stanje govori o prepoznavanju potencijala i autoriteta kroz diplomatske i komunikacijske kanale.

Ovo će biti period gdje ćemo uspjeti riješiti dosta toga samo s ispravnim tonalitetom glasa. Treba znati da se na nekoj globalnoj razini u ovom periodu počinje prepoznavati pravi autoritet.

Taj autoritet može biti nama individualno značajan, ali ima i tendencije da označi dolazak potentnog vodstva u našoj sredini.

atma.hr – 52
Rujan/septembar mjesec nosi mračan ženski autoritet

Tijekom ovog mjeseca će biti naglašena ženska energija kakva će imati oblik malignosti i osvetništva. Ovo će biti period gdje bi se moglo početi uzvraćati od strane ženske energije kontra onoga što ona predstavlja.

Za ovaj aspekt je potrebno procijeniti tranzitne pojedinca kako bi se znalo na koji način ova energija može utjecati na pojedinca.

Listopad/oktobar nosi intuitivni procvat

Trigon u vodi se aktivira iznenada u ovom periodu. Venera u Škorpionu donosi svoj misteriozni intenzitet prema senzibilnom i ćudljivom Marsu u Raku koji prenosi vibraciju na Saturna u Ribama za kojim se pojavljuje veo suosjećanja i ulaska u suštinu.

Ovaj trigon prodire u našu ljubav prema čovjeku i daje nam moć da volimo i da razumijemo da je svako srce drugačije slomljeno te da baš radi tih lomova je u stanju da voli s greškom.

Nikad ne zaboravite da kost ne može nikada više pući na onom mjestu gdje je nekad bila slomljena. Tako je i s ljudskim emocijama! Jednom kada su kroz bol prošle, postaju jače i izdržljivije.

Ovaj aspekt nam nosi ljubav iznad granice razuma i intuiciju spremnu da uđe u najmračnije tunele našeg i tuđeg bića.

atma.hr – 52
Studeni/novembar donosi strasti

Ovaj mjesec nudi trigon u vatri koji će pokazati one najčistije strasti koje se stvaraju iz korijena ljubavi. Uz ovaj trigon , postoji i dio priče kroz iscjeljenje i duševno uzdizanje. Ovaj mjesec svakako nosi i ostvarenje u kontekstu ambicija i veliko poslovno unapređenje vatrenim znakovima, pogotovo Strijelcima.

Seksualnost u toku ovom mjeseca bi mogla biti jako vatrena i produbljena snažnim strastima. Ista ta seksualnost bi mogla imati iscjeljujuće konstrukte, ali je jako bitno konzultirati se.

Strasti su vrlo često nešto što je samo analgetik za naše emotivne boli. Uvijek je potrebno duboko proniknuti u naše emocije i potrebe.

Prosinac/decembar izoštrava i ostvaruje viziju

Snaga ovog mjeseca se ogleda u pronalasku naše suštine u prošlomjesečnom jurcanju kroz emocije i strasti. Ovaj mjesec ćemo postaviti gdje se završava potreba da druge obasipamo ljubavlju i strastima i pronalaskom gdje tražimo sebe i svoju svrhu.

Silne emocije i strasti bi mogle iscrpiti većinu vatrenih znakova i oni bi time uvidjeli da su njihove emocije jako osjetljive. Jako brzo bi se zatvorili i počeli se iscjeljivanje jer bi uočili zaista preispitivati moć ljubavi i njene reformatorske energije.

Tu se pojavljuje i obrana od teških energija koje kao namjeru imaju destrukciju. Ovdje će nadvladati optimizam i ljubavna snaga koja dolazi nosi promjene. Samo je bitno napomenuti da postoje mogućnosti veće za muškarce koji će biti povrijeđeni u ljubavi nego žene.

Svakako, toliko za ovu analizu najsnažnijih aspekata za 2024. godinu! Javite nam se na e-mail [email protected] ili putem grupne konverzacije Duhovna Podrška 🙏 na našoj Facebook grupi: https://m.facebook.com/groups/adaservice/?ref=share&mibextid=NSMWBT Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja!

Ana Dominik Rodić/adominicnaturalservice