Image by Freepik

23. ožujka/marta 2023. Pluton će prijeći u znak Vodenjaka po prvi put u više od 200 godina. Kakve god transformacije doživimo na osobnoj i kolektivnoj razini, tu su da nas pomaknu u dublju i probuđeniju verziju našeg pravog ja. Transformacije su tu da preuzmu područje naših života koje je skriveno, neispitano i nevidljivo, i razotkriju ga na neki način kako bismo ga mogli transcendirati i razvijati se.

atma.hr – 52
Pluton je planet duboke transformacije. Vlada nad ciklusima smrti i ponovnog rođenja. Pluton je naša podsvijest, stvari koje smo pomeli pod tepih. Pluton predstavlja naše najdublje želje, naše najdublje strahove i naše najdublje podsvjesno programiranje. Pluton djeluje u pozadini naših života, pomičući nas kroz stalne cikluse smrti i ponovnog rođenja dok se ne transformiramo u svoj puni potencijal. Koliko ćemo mu dopustiti da djeluje svojom magijom ovisi o nama i našoj razini svijesti.

Pluton pokreće teme oko smrti i ponovnog rođenja, vodeći nas da se osjećamo ugodno s otpuštanjem, gubitkom, odbacivanjem i transformacijom koja se kroz sve to događa.

Smrt može biti problematična tema za gotovo sve nas, bilo da govorimo o njoj figurativno ili doslovno. Ali kada se Pluton aktivira, kada se Pluton probudi u našim životima, to često privede kraju nešto.

Pluton nas također vodi do mjesta gdje leži moć i može pomoći u transformaciji i pomaku dinamike moći na individualnoj i kolektivnoj razini. Zapravo, Pluton koji mijenja znak može razotkriti gdje je moć zloupotrijebljena i može donijeti promjenu moći.

Pluton je u Jarcu od siječnja/januara 2008., ali sada, 23. ožujka/marta 2023., prijeći će u znak Vodenjaka po prvi put u više od 200 godina. Pluton će plesati između Jarca i Vodenjaka do 19. studenog/novembra 2024., kada će sigurno prijeći u Vodenjaka do ožujka/marta 2043..

Dok je Pluton putovao kroz Jarca, radio je na razotkrivanju i preobrazbi pitanja koja se odnose na veliki biznis, materijalizam, sektor financija te zakone i propise.

atma.hr – 52
Sada kada prelazi u Vodenjaka, vidjet ćemo izloženost i transformaciju u područjima koja se odnose na tehnologiju, umjetnu inteligenciju, zajednicu, humanitarizam i ljude.

Možemo očekivati veći fokus na izgradnju zajednice, eksperimentalne ili revolucionarne ideje/tehnologije, rast alternativnih praksi liječenja, decentralizirane valute, vlasništvo nad online sadržajem, snažniju pojavu robotike i umjetne inteligencije.

Možda je jedan od najvećih pomaka koje očekujemo vidjeti s Plutonovim prelaskom iz Jarca u Vodenjaka pomicanje moći od hijerarhijskih struktura odozgo prema dolje (Jarac) na više moći koju pokreću zajednica i ljudi (Vodenjak).

banner za knjige stvorite novo ja

Na osobnoj razini, Pluton aktivira transformaciju u određenom području našeg života. Ovo područje ovisit će o vašoj vlastitoj natalnoj karti, ali Pluton često donosi energiju opsesije, ovisnosti, otpuštanja, odbacivanja, smrti, ponovnog rođenja, transformacije, razotkrivanja tajni, propitivanja života i životne svrhe, borbe za moć, biti u poziciji veća snaga, zanimanje za tabu i intenzitet.

Ako poznajete svoju kartu, možete pogledati kroz koju kuću će se Pluton kretati dok putuje kroz Vodenjaka. Ali ako ne poznajete svoju kartu, obratite pozornost na to gdje vam se ove teme mogu pojaviti, jer je to vjerojatno djelo Plutona.

Međutim, imajte na umu, budući da Pluton ima tendenciju utjecati na nas na takvoj podsvjesnoj razini, često tek kada Pluton završi svoje putovanje kroz zodijak stvarno možemo odrediti kroz koje nas je lekcije i transformacije pokušavao voditi.

atma.hr – 52
Na kolektivnoj razini, Pluton u Vodenjaku vjerojatno će donijeti transformacije koje se odnose na korištenje tehnologije i umjetne inteligencije, naš odnos sa zajednicom, naše ciljeve i snove i slobodu. Pluton u Vodenjaku također može potaknuti veći poticaj prema autentičnosti.

Kakve god transformacije doživimo na osobnoj i kolektivnoj razini, tu su da nas pomaknu u dublju i probuđeniju verziju našeg pravog ja. Transformacije su tu da preuzmu područje naših života koje je skriveno, neispitano i nevidljivo, i razotkriju ga na neki način kako bismo ga mogli transcendirati i razvijati se.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić